reklama
Wspaniała wiadomośćZrobiłam dodatkowy test Sanco i będzie zdrowy chłopak
Madzia86G
Fanka BB :)
Dobrze będzieHej dziewczyny! Co u Was? Jutro mamy echo serca… trzymajcie kciuki, trochę się stresuje
Mnie też kazali robić ( bez żadnych wskazań, z dzieckiem wszystko z porządku, po prostu stwierdzili że mam skończone 35lat więc dadzą mi skierowanie ) ale ostatecznie i tak nie robiłam.
Mnie też to czeka. Ostatnio mój gin o tym wspominał. Gdzie robisz?Hej dziewczyny! Co u Was? Jutro mamy echo serca… trzymajcie kciuki, trochę się stresuje
We Wrocławiu, dolnośląskie centrum ginekologii.Mnie też to czeka. Ostatnio mój gin o tym wspominał. Gdzie robisz?
Ja nie mam wskazań z racji usg a bardziej profilaktycznie ze względu na biochemię w pappa. Ale i tak stres jest
Potrzebuję pocieszenia. Na usg prenatalnym wszystko dobrze. Potem przyszły wyniki krwi. Beta chyba oki 1.015, ale pappa tragiczna 0.08 czyli dużo poniżej normy. W związku z tym, że jestem po in vitro plus wiek 37 plus pappa moje ryzyka wyszły strasznie. Trisomnia 21 1:41, trisomnia 18 1:141 i trisomnia 13 1:8. Nie mogę zrobić amniopunkcji bo mam na razie łożysko z przodu plus do tego przodujące. Podobno może się podnieść bo dopiero 15 tydzień. Ciągle biorę proga około 1000 dziennie. A mimo tego mam bóle brzucha. Mój lekarz odradza amnio. Zrobiłam nifty pro i wszystkie ryzyka niskie. Lekarz po wynikach nifty stwierdził, że to pewnie bedzie problem z łożyskiem lub przepływami w ciaży i ryzyko hipotrofii. Dostałam acard 150. Już tutaj pisałam kiedyś, że moje dziecko się za wolno rozwijało na początku. Wtedy było 4 dni różnicy. Byłam na kolejnym usg u swojego prowadzącego, który potwierdził, że przyrost jest za mały. Dostałam acard 75 i za 2 tygodnie mały pięknie nadrobił i do tej pory już nie było problemów. Czy któraś nie robiła amniopunkcji tylko nifty przy takich wynikach i dziecko urodziło się zdrowe? Czy to może być problem z łożyskiem? Lekarz dodatkowo przeliczył potem jeszcze raz te ryzyka z pappą 0.6 żeby zobaczyć jak wyjdą i wyszły już super. Jestem załamana. Mąż wierzy w nifty pro i mówi, że mam nie panikować.
arona
Fanka BB :)
Jesli nifty ok to naprawde duzy plus. Nawet jesli nie daje sto procent pewnosci to jest blisko. Dziecko mniejsze Kilka dni to naprawde nic wyjatkowego, usg ok , naprawde masz ogromne szanse na zdrowe malenstwo. Badz dobrej mysli , bede trzymac kciuki by kazde badanie tylko utwierdzalo Cie w przekonaniu , ze jest ok.
Magda, patrz na to w ten sposób ze to statystyka! Oczywiście ona się bierze z badań populacji ale NIFTY pro jest o wiele bardziej dokładne i na zachodzie bierze się je w pierwszej kolejności w ocenie zdrowia płodu. Rozumiem Twoje obawy i różne myśli bo sama je miewam a jestem już w 30tc tez robiłam tylko NIFTY pro po kiepskim pappa (nosie białko).
Wszystkiego dowiemy się na porodówce ale zobacz ile wskazuje na dobre zdrowie Tw dziecka a jedynie niskie białko te statystyki obniża
Nie masz wyjścia jak się wyluzować bo to pomoże dziecku prawidłowo się rozwijać trzymam kciuki za nasze dzieciaczki
Wszystkiego dowiemy się na porodówce ale zobacz ile wskazuje na dobre zdrowie Tw dziecka a jedynie niskie białko te statystyki obniża
Nie masz wyjścia jak się wyluzować bo to pomoże dziecku prawidłowo się rozwijać trzymam kciuki za nasze dzieciaczki
reklama
Serduszkowa1988
Zaciekawiona BB
OkNifty robiliśmy "na wszelki wypadek"... Nie żałuję, ale przy aberracjach chromosomowych ponoć wyniki fałszywie pozytywne to nawet 50%, więc czekając na amniopunkcję siedzę jak na szpilkach.