reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Amniopunkcja robić czy nie?

Kochane, apeluje do was wszystkich o rozsądek. Wiem że każda z nas szuka odpowiedzi, wsparcia w trudnych sytuacjach w jakich się znalazłyśmy ale na litość boską interpretację wyników zostawmy lekarzom specjalistom z różnych obszarów medycyny. Nie jesteśmy lekarzami i nie mamy medycznej wiedzy a stawiamy diagnozy jakbyśmy byli specjalistami. Niepotrzebnie przez to wiele osób wpada w panikę, stresuje się itd. Nie jest to potrzebne nikomu. Dr Google nie zastąpi lekarza. Jeśli robimy badania to zostawmy ostateczną interpretację lekarzami bo zwariujemy, nasze maleństwa to odczują i nasi bliscy.

reklama
Nie strasz dziewczyny!!!w 2 godz norma jest tylko lekko podwyższona!!! Gdyby było 200 to ok ale nie 157..bez przesady..wystarczy zastosować diete i będzie ok
A czym straszę? Piszę tylko, że te wyniki wskazują na CC. Pewnie konieczna będzie konsultacja z diabetologiem.

a Ty nie wprowadzaj w błąd, skąd wiesz czy wystarczy dieta? Jesteś diabetologiem - perinatologiem?

A czym straszę? Piszę tylko, że te wyniki wskazują na CC. Pewnie konieczna będzie konsultacja z diabetologiem.

a Ty nie wprowadzaj w błąd, skąd wiesz czy wystarczy dieta? Jesteś diabetologiem - perinatologiem?
Tak się składa że z racji swojego wykształcenia oraz zawodu mam bardzo obszerną wiedzę medyczną. Tak jak napisałam. Ostateczną diagnozę ma postawić lekarz a nie internet.

Kochane, apeluje do was wszystkich o rozsądek. Wiem że każda z nas szuka odpowiedzi, wsparcia w trudnych sytuacjach w jakich się znalazłyśmy ale na litość boską interpretację wyników zostawmy lekarzom specjalistom z różnych obszarów medycyny. Nie jesteśmy lekarzami i nie mamy medycznej wiedzy a stawiamy diagnozy jakbyśmy byli specjalistami. Niepotrzebnie przez to wiele osób wpada w panikę, stresuje się itd. Nie jest to potrzebne nikomu. Dr Google nie zastąpi lekarza. Jeśli robimy badania to zostawmy ostateczną interpretację lekarzami bo zwariujemy, nasze maleństwa to odczują i nasi bliscy.
Tak się składa że z racji swojego wykształcenia oraz zawodu mam bardzo obszerną wiedzę medyczną. Tak jak napisałam. Ostateczną diagnozę ma postawić lekarz a nie internet.
A gdzie ja stawiam diagnozę? Niestety, te wyniki wskazują na cc, nie ma znaczenia diagnostycznego, czy normy są przekroczone znacznie czy nieznacznie (to ma znaczenie dla dalszego prowadzenia pacjentki a nie dla samej diagnozy). Padło pytanie, czy wyniki są prawidłowe - no nie są.
Druga rzecz - to nie jest dyskusja na ten wątek, w innym napisałam, że zapewne lekarz prowadzący skieruje do diabetologa. Proszę mi nie zarzucać stawiania diagnoz, bo tego nie robię. Licytację dyplomów wolę odpuścić :)

Do poczytania lektura o normach krzywej cukrowej która w tym roku uległa zmianie

A gdzie ja stawiam diagnozę? Niestety, te wyniki wskazują na cc, nie ma znaczenia diagnostycznego, czy normy są przekroczone znacznie czy nieznacznie (to ma znaczenie dla dalszego prowadzenia pacjentki a nie dla samej diagnozy). Padło pytanie, czy wyniki są prawidłowe - no nie są.
Druga rzecz - to nie jest dyskusja na ten wątek, w innym napisałam, że zapewne lekarz prowadzący skieruje do diabetologa. Proszę mi nie zarzucać stawiania diagnoz, bo tego nie robię. Licytację dyplomów wolę odpuścić :)
Jeśli odpowiedź pt wynik jest nieprawidłowy i jest to cc ,twoim zdaniem nie jest diagnoza to nie wiem jak to inaczej interpretować 😉

reklama
Do poczytania lektura o normach krzywej cukrowej która w tym roku uległa zmianie
w tym roku czyli w 2014, kiedy opublikowano artykuł?
Jeśli odpowiedź pt wynik jest nieprawidłowy i jest to cc ,twoim zdaniem nie jest diagnoza to nie wiem jak to inaczej interpretować 😉
Napisałam, że jest nieprawidłowy (bo jest) 0 - górna granica normy 60 - górna granica normy 120 - wynik jest w przedziale cukrzycy ciążowej. Nie napisałam „masz cukrzycę ciążową, bierz insulinę”.

Do góry