reklama
A
agik25
Gość
Zapomniałam się zapytać co z jajkiem. Jak myślicie?
kachasek
matka-wariatka :)
agik nie mam pojęcia dzisiaj zaserwowałam Michałowi jajko juz z białkiem i miałam wieczorem wrażenie, że ma jakieś chrostki na buźce i teraz nie wiem, czy to od jajka, czy od czegoś innego (nie wiem, co teściowa mu dała do jedzenia dzisiaj, wiem o bananie, ale od tego nic mu się nie dzieje)
zobaczę rano i oby to nie było to paskudne jajko
zobaczę rano i oby to nie było to paskudne jajko
Niestety jajko odpada - u Piotrusia jest podejrzenie alergii na białko i mamy się wstrzymać z żółtkiem (nie mówiąc o białku) przynajmniej do roczku.Zapomniałam się zapytać co z jajkiem. Jak myślicie?
Wracam do tematu bo potrzebuję porady.
Krzysio jest uczulony na mleko i teraz sie okazało, że również to hypoalergiczne!!! Daje mu BebikoHA2.
W związku z tymi zaburzeniami wchłaniania wapnia miał przez okres 1,5 tygodnia odstawione mleko to sztuczne i oczywiście cyca. Buzka zagoiła mu się w ciągu 3 dni. Potem lekarz zadecydował, żeby dawać mu jeden posiłek mleczny dziennie i znowu pojawiły się krostki na brodzie.:-(
Czy znacie może jakieś inne mleko dla alergików?? Czy wszystkie mleka "hypoalergiczne" to jedna cholera?? Bo jednak nie chciałabym zupełnie rezygnować z mleka bo dziecko go potrzebuje.....
Krzysio jest uczulony na mleko i teraz sie okazało, że również to hypoalergiczne!!! Daje mu BebikoHA2.
W związku z tymi zaburzeniami wchłaniania wapnia miał przez okres 1,5 tygodnia odstawione mleko to sztuczne i oczywiście cyca. Buzka zagoiła mu się w ciągu 3 dni. Potem lekarz zadecydował, żeby dawać mu jeden posiłek mleczny dziennie i znowu pojawiły się krostki na brodzie.:-(
Czy znacie może jakieś inne mleko dla alergików?? Czy wszystkie mleka "hypoalergiczne" to jedna cholera?? Bo jednak nie chciałabym zupełnie rezygnować z mleka bo dziecko go potrzebuje.....
jolka111
mamy czerwcowe 2007 Entuzjast(k)a
Emmila ja tak do końca się nie orientuję, ale mleko HA nie jest dla alergików tylko dla dzieci ze skłonnością do alergii. W przypadku stwierdzenia alergii dziecku podaje się np. Bebilon Pepti, a jak nawet tego nie może to wtedy Nutramigen. Oba "mleka" dostępne na receptę
reklama
Emmila moja Majka jest alergikiem i ja jej podaje Nutramigen (jest on na receptę).
Po NAN HA Majka miała kolki i czarne kupy więc musieliśmy przejść na Nutramigen.
Na początku dziecko nie chciało pić tego mleka bo jest paskudne w smaku, ale teraz się do niego przyzwyczaiła i je bez problemu.
Po NAN HA Majka miała kolki i czarne kupy więc musieliśmy przejść na Nutramigen.
Na początku dziecko nie chciało pić tego mleka bo jest paskudne w smaku, ale teraz się do niego przyzwyczaiła i je bez problemu.
Podziel się: