reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Alergie dzieciaków

reklama
agik nie mam pojęcia:no: dzisiaj zaserwowałam Michałowi jajko juz z białkiem i miałam wieczorem wrażenie, że ma jakieś chrostki na buźce:dry: i teraz nie wiem, czy to od jajka, czy od czegoś innego (nie wiem, co teściowa mu dała do jedzenia dzisiaj, wiem o bananie, ale od tego nic mu się nie dzieje)
zobaczę rano i oby to nie było to paskudne jajko:no:

Ja myślę żeby sie jeszcze wstrzymać. Jajo jest silnym alergenem, więc może najpierw dajcie się Wojtusiowi unormować po mleku. Jak już wszystko będzie gicio to dopiero zrobić próbę...​

Wracam do tematu bo potrzebuję porady.
Krzysio jest uczulony na mleko i teraz sie okazało, że również to hypoalergiczne!!! Daje mu BebikoHA2.
W związku z tymi zaburzeniami wchłaniania wapnia miał przez okres 1,5 tygodnia odstawione mleko to sztuczne i oczywiście cyca. Buzka zagoiła mu się w ciągu 3 dni. Potem lekarz zadecydował, żeby dawać mu jeden posiłek mleczny dziennie i znowu pojawiły się krostki na brodzie.:-(
Czy znacie może jakieś inne mleko dla alergików?? Czy wszystkie mleka "hypoalergiczne" to jedna cholera??:baffled: Bo jednak nie chciałabym zupełnie rezygnować z mleka bo dziecko go potrzebuje.....

Emmila ja tak do końca się nie orientuję, ale mleko HA nie jest dla alergików tylko dla dzieci ze skłonnością do alergii. W przypadku stwierdzenia alergii dziecku podaje się np. Bebilon Pepti, a jak nawet tego nie może to wtedy Nutramigen. Oba "mleka" dostępne na receptę :tak:

reklama
Emmila moja Majka jest alergikiem i ja jej podaje Nutramigen (jest on na receptę).
Po NAN HA Majka miała kolki i czarne kupy więc musieliśmy przejść na Nutramigen.
Na początku dziecko nie chciało pić tego mleka bo jest paskudne w smaku, ale teraz się do niego przyzwyczaiła i je bez problemu.

Do góry