reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Alergie dzieciaków

Szopka - no ja wlasnie obstawiam wode, proszek lub kurz. od kiedy Misia raczkuje to uwielbia tarmosic sie w zaslonach, ktore sa zakurzone jak cholera...zaraz laduja w pralce
odrzucam ze to od pokarmu, bo misia prawie tylko mleko chce jesc, od dawna to samo

reklama
Ja wczoraj pozbyłam się wszystkich zasłon :tak: i w ogóle zarządziłam generalne porządki, pranie dywanów bo nie dość że siedliska kurzu to jeszcze Miluś ma tyle siły że mi solidnie przywiercony kernisz zerwał :szok:

Esia nie jest kiepsko, bo jak już pisałam wszystko ślicznie zniknęło po użyciu kremu :-):tak:
Sorki, zakręcona jestem :zawstydzona/y: Najważniejsze, że przeszło :-)

fantazja szopka mam nadzieję, że porządki pomogą :tak:
Dziś mieliśmy basen, więc chyba od chloru wszystko się przytłumiło ;-) Ale na wszelki wypadek kupię polecany przez Was Emolium :tak:

Luźne i dość częste qpy o których niedawno pisałam na dolegliwościach (myślałam ze od jogurtu) okazały się reakcją powracającej skazy białkowej:-:)wściekła/y: A już tak sie cieszyłam że to cholerstwo poszło sobie precz....
Trudno, znów trzeba będzie uwazać na dietę małego niejadka...​

Dzisiaj skóra Czarka prawie idealna, da się jeszcze w dotyku wyczuć w niektórych miejscach grudki no i spał jakoś spokojniej :-) Nie wiem co z podjętych działań pomogło, ale dobrze że pomogło.

Iszatr nie mam pojęcia co zadziałało: kapiel w chłodniejszej i "odstanej" jeden dzień wodzie, kilka kropel parafiny do kąpieli, nawilżanie dwa razy dziennie Lipobazą.. albo coś Czarka uczuliło w mieszkaniu mojej siostry u której byliśmy przez weekend a teraz alergen nie działa.
A u was jest jakaś poprawa?

U nas niestety poprawy brak. Sterydy wyciszyły objawy na chwilę, ale po ich odstawieniu jest tak samo jak przed :-(

reklama
U nas poprawa znaczna i to po 2 dniach:-) Misia od poniedzialku wieczorem wcina bebilon pepti 2 i wysypka znika..czyzby to skaza byla? i czemu tak pozno sie ujawnila:confused:

Do góry