reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Alergie dzieciaków

u nas poki co zaatakowane sa plecy i ramionka, ale plecy zdecydowanie bardziej..to ja jutro jednak kupie ten krem specjalny:happy2:

reklama
Powiem Ci że rzadko alergia zaczyna się od pleców, może to byc uczulenie kontaktowe, np. po tym proszku. Byc może po jednym praniu jeszcze się dobrze nie wypłukał. A krem specjalny przyda Ci się jeżeli to tylko chwilowy problem. A czym smarujesz po kąpieli?

kapie w oilatum i nie smarowalam pozniej..od kilku dni uzywam jakiegos kremu hipp...tez mi sie wydaje, ze to jakies kontaktowe raczej...ehhh..to jutro zrobie kolejne pranie..w sumie kiedys pralam w jelpie i bylo ok..moze misia na lowele tez uczulona:confused:badz tu madry...

Jolka i było się odzywać ;-) A jak Wasza alergia? A dzisiaj Pani doktro w mamo to ja mówiła, ze alergie wysteopuja tylko z zgięciach, a reszta to brak witaminy A i tzw. zrogowacenie naskórka :confused:

U nas alergia objawia się tylko kolorem kupona (zielonym) :confused: Maks dostaje mleko bez mleka (bebilon pepti), ale jak ja zjem coś mlecznego to jest ok :sorry2:

U nas zaatakowało plecki, ręce i nóżki, ale tylko tylnią stronę :szok:
Ojoj... Kiepsko...

fantazja mam nadzieję, że to jednak chwilowe i przejdzie :tak:

U Piotrusia (po sterydzie) uda wyglądają całkiem nieźle - natłuszczam je tylko maścią witaminową. Natomiast coś niefajnego pojawia się w zgięciach łapek... (tam wcześniej nic nie było) Nie podoba mi się to :baffled:

Esia nie jest kiepsko, bo jak już pisałam wszystko ślicznie zniknęło po użyciu kremu :-):tak:

Kurcze, dzis gorzej:((((( juz zaatakowala raczki i brzuszek..a wszystkie apteki w okolicy pozamykane, maz na weekend wybyl..dobrze, ze jutro idziemy do lekarza...wiem, ze misie to swedzi bo trze pleckami...wysypka to takie malusie czerwone grudki, mtore zlewaja sie w placki...wysuszone..kolor czerwony. Myslicie, ze to moze byc od kurzu? czy myslicie, ze moge to chociaz posmarowac kremem do pielegnacji hippa? a moze jakas oliwka? doradzcie cos babeczki..no i ciemieniucha tez sie nasilila

reklama
Fantazja u nas od tygodnia identyczne objawy jak u twojej Misi, ale wczoraj i dziś widać sporą poprawę. Czarka też swędzi bo drapie się jak tylko otworzę pieluszkę, daję mu od paru dni Clemastin i czekam na wtorkową wizytę u alergologa. Moim zdaniem oliwka to nie jest dobry pomysł już lepszy krem nawilżający albo natłuszczający- smaruj parę razy dziennie.

Ja obstawiam że te nasze problemy to od wody. Wodę do kąpieli od paru dni odstawiam na 24h, a kąpię krótko i w niezbyt ciepłej max. 36 stopni. z dodatkiem paru kropel parafiny.

Do góry