reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Alergie dzieciaków

u nas poki co zaatakowane sa plecy i ramionka, ale plecy zdecydowanie bardziej..to ja jutro jednak kupie ten krem specjalny:happy2:

reklama
Powiem Ci że rzadko alergia zaczyna się od pleców, może to byc uczulenie kontaktowe, np. po tym proszku. Byc może po jednym praniu jeszcze się dobrze nie wypłukał. A krem specjalny przyda Ci się jeżeli to tylko chwilowy problem. A czym smarujesz po kąpieli?

kapie w oilatum i nie smarowalam pozniej..od kilku dni uzywam jakiegos kremu hipp...tez mi sie wydaje, ze to jakies kontaktowe raczej...ehhh..to jutro zrobie kolejne pranie..w sumie kiedys pralam w jelpie i bylo ok..moze misia na lowele tez uczulona:confused:badz tu madry...

Jolka i było się odzywać ;-) A jak Wasza alergia? A dzisiaj Pani doktro w mamo to ja mówiła, ze alergie wysteopuja tylko z zgięciach, a reszta to brak witaminy A i tzw. zrogowacenie naskórka :confused:

U nas alergia objawia się tylko kolorem kupona (zielonym) :confused: Maks dostaje mleko bez mleka (bebilon pepti), ale jak ja zjem coś mlecznego to jest ok :sorry2:

U nas zaatakowało plecki, ręce i nóżki, ale tylko tylnią stronę :szok:
Ojoj... Kiepsko...

fantazja mam nadzieję, że to jednak chwilowe i przejdzie :tak:

U Piotrusia (po sterydzie) uda wyglądają całkiem nieźle - natłuszczam je tylko maścią witaminową. Natomiast coś niefajnego pojawia się w zgięciach łapek... (tam wcześniej nic nie było) Nie podoba mi się to :baffled:

Esia nie jest kiepsko, bo jak już pisałam wszystko ślicznie zniknęło po użyciu kremu :-):tak:

Kurcze, dzis gorzej:((((( juz zaatakowala raczki i brzuszek..a wszystkie apteki w okolicy pozamykane, maz na weekend wybyl..dobrze, ze jutro idziemy do lekarza...wiem, ze misie to swedzi bo trze pleckami...wysypka to takie malusie czerwone grudki, mtore zlewaja sie w placki...wysuszone..kolor czerwony. Myslicie, ze to moze byc od kurzu? czy myslicie, ze moge to chociaz posmarowac kremem do pielegnacji hippa? a moze jakas oliwka? doradzcie cos babeczki..no i ciemieniucha tez sie nasilila

reklama
Fantazja u nas od tygodnia identyczne objawy jak u twojej Misi, ale wczoraj i dziś widać sporą poprawę. Czarka też swędzi bo drapie się jak tylko otworzę pieluszkę, daję mu od paru dni Clemastin i czekam na wtorkową wizytę u alergologa. Moim zdaniem oliwka to nie jest dobry pomysł już lepszy krem nawilżający albo natłuszczający- smaruj parę razy dziennie.

Ja obstawiam że te nasze problemy to od wody. Wodę do kąpieli od paru dni odstawiam na 24h, a kąpię krótko i w niezbyt ciepłej max. 36 stopni. z dodatkiem paru kropel parafiny.

Do góry