reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Alergie dzieciaków

Ollu - OJOJ - no to teraz ja cie tutaj utule a raczej Amelke...Kurka no... jak to skaza??? Tak nagle?? Bosheee... No co sie dzieje na tym swiecie ostatnio - tak wszyscy choruja. CHOLERA.:angry::wściekła/y:
14.gif

reklama
U nas też poprawa, nawet spora. Dziwne, że w fakturze (skórka właściwie już zupełnie normalna), natomiast kolor nadal odbiegający :dry:

Ojej strasznie mi przykro, że widzę tu nowe dzieciaczki z AZS. Dziewczyny jeśli macie wplyw na to co lekarz wam przepisujcie to naciskajcie na niesterydowe leczenie AZS. Da się. Ja stosuję Elidel to jest lek immunosupresyjny nie zawiera sterdyów a co za tym idzie dziecko nie będzie narażone na posterydowe zapalenie skóry. Dzięki tej maści nie ma także nawrotów czyli tzw błędnego koła AZS.

My wczoraj byłyśmy na pierwszej wizycie u Pani Alergolog. Zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie - dokładna, o wszystko wypytała, uważnie słuchała co się mówi, Madzię zbadała i obejrzała, a przy tym bardzo miła i ze świetnym podejściem do dzieci. Co śmieszniejsze, powiedziała, że według niej Magda absolutnie na alergiczkę nie wygląda. Skórka - ideał, zero wyprysków, plamek, krostek - głaciutka, tak jak być powinna. W oskrzelach nic się nie dzieje już od 3 tygodni. Według niej, Magdę czymś mogła Weronika zarazić, a drugie zapalenie oskrzeli było następstwem pierwszego - jeszcze do końca nie wyleczonego - bo te obturacyjne zapalenia oskrzeli ciągną się długo. Teraz stwierdziła, że skoro już jest tak duża przerwa, to raczej alergią to być nie może, bo przy alergii te zapalenia byłyby jedne po drugim. Powiedziała, że Magda wygląda na zdrowe, pogodne i świetnie rozwijające się bobo. Ale oczywiście dla porządku dała skierowanie na badanie krwi w kierunku alergii. Po uzyskaniu wyników kazała mi przyjść do siebie bez kolejki, po to tylko aby pokazać wynik i ustalić co ewentualnie dalej. Nie chcę zapeszać, ale jeśli to się sprawdzi, to bardzo się ucieszę.:-)
A - i powiedziała mi jeszcze jedno, bo mówiłam że Weronika także ma mieć testy, ale od 2 miesięcy nie mogę dotrzeć, bo ona albo chora albo zaraz po chorobie. A ona mi powiedziała, że ani choroba, ani branie antybiotyków nie rzutują na wynik testu - tylko jeśli ma wysoką gorączkę albo bierze leki antyalergiczne, to wtedy nie można.:angry::wściekła/y: A ja już 4 razy przekładałam, bo mi te baby mówiły, że po braniu antybiotyku trzeba jeszcze przynajmniej tydzień odczekać. Teraz jakby co, to nawet jak Weronika będzie chora to idę.

No i niestety i nas dopadlo:((((((((((( Misia od ponad tygodnia mial jakies wysuszone placki na pleckach, po kremie nawilzajacym przechodzilo troche..no a dzis tragedia:((( cale plecki w suchych, czerwonych, luszczacych sie lekko placach! Strasznie sie denerwuje...no i chyba ja swedzi bo dzis na spacerze strasznie ocierala sie pleckami o siedzonko...i jeszcze tesciowa doradzila mi zeby to posmarowac na noc linomagiem..posmarowalam, misia spi a ja sie teraz denerwuje czy jakiejs glupoty nie zrobilam:baffled: Lekarz dopiero w poniedzialek..ukojcie prosze moje nerwy, doradzcie cos:cool2:
Acha - nie wiem zupelnie od czego to...raczej nie pokarmowe, bo misia nadal prawie wylacznie mleko toleruje i jeden jedyny smak gerbera...
Jakis czas temu wypralam ciuszki w naszym proszku..moze to to? ale dzis miala body wyprane juz w loveli i jakby jeszcze gorzej niz wczoraj:-(

Fantazja od linomagu nic nie bedzie, bo on tylko natłuszcza. Ale zanim wybierzesz się do lekaraz lepeij smarowac Emolium - krem specjany. Trzymamy kciuki.

dzieki iszatr:) do lekarza juz w poniedzialek wiec do tego czasu wstrzymam sie z innymi kremami, bo i tak pewnie po wizycie odwiedze apteke...tak sie martwie, bo misia zawsze zdrowa jak rydz byla:no: i mam wrazenie/przeczucie ze to od naszej wspanialej warszawskiej wody..bo ja tez mam czesto wysuszona skore, zwlaszcza po kapieli:baffled:

fantazja mieliśmy coś podobnego, też najprawdopodobniej od wody i wszystko ślicznie zniknęło właśnie po Emolium krem specjalny :tak:( tylko zwróć uwagę żeby był "specjalny")

reklama
Fantazja mi lekarza powiedział, ze bardzo czesto alergie u dzieci wywołuje własnie woda i znaczniej częściej niż mleko krowie :szok: Ja wróciłam do przemywania twarzy przegotowana i zobaczymy czy z polików uczulenie zniknie:confused:

Do góry