reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Alergie dzieciaków

czy alergia jest 'symetryczna'? chodzi mi o to czy jak na jednym policzku pojawiaja sie krostki to na drugim tez. Maly ma ostatnio zaczerwieniony policzek ale tylko prawy na lewym ani sladu zaczerwienienia ani krostek i zastanawiam sie czy to jakas alergia sie przyplatala czy ze wzgledu na to ze czesciej spi na prawym boczku i moze mu sie ulalo, odparzylo itp, do lekarza sie wybieram ale wizyte udalo nam sie zaklepac dopiero na za tydzien, a do dzieci chorych nie chce isc zeby sie jakies chorobsko nie przyplatalo.

reklama
Jest jak najbardziej niesymetryczna :no:, u nas się zaczęło od małego zaczerwienienia nad prawym oczkiem, potem jeden polilczek, potem drugi itd. Ale to że się mógł odparzyć to też jest prawdopodobne. Alergia to nie jest jeden objaw, więc jak nic więcej nie zauważyłaś to chyba jest ok. Na pewno warto spytać lekarza, ale się nie martw na zapas.

Nieeee. Bo te krostki to ma i na karku i za uszami. Wyskakują i po jakiś 3-4 dniach smarowania maścią znikają.
Jutro idę do alergologa i zamierzam zastrzelić babkę pytaniami. Bo nie jem już nawet masła a krostki sie pojawiły.

No to sie wnerwiłam
Przedwczoraj pojawiło się mnóstwo krostek na brodzie - aż tyle jeszcze nie było.
A przetworów mlecznych nie jem od tygodnia, poza masłem.
I od czego to dziadostwo?

Może od śliny i smoczka:baffled:. Staś tak czasem ma.

pisałyśmy w tym samym momencie:)
czyli to nie ślina.....

Emmila, masz rację, płacisz to pytaj... A tak swoją drogą to ona sama nie powie, trzeba wypytywać. Ja też niedługo się do niej wybieram. Mimo wszystko ufam jej i wiem, że wyleczyła dużo wiele dzieciaków z alergii (w tym 3 znajomych) :-).

A może dajesz małemu coś nieświadomie, coś czego nie ma na liście alergenów w tym teście, np. selera w zupkach, albo jesz czekoladę... Tak myślę, że to może być coś innego, skoro po odstawieniu nabiału wysypka mu nie znika....

Emmila, jezeli rzeczywiscie maluch ma alergie i nie mozesz jesc nabialu to to wcale nie jest takie proste, ja dostalam wykaz ze szpitala od pani enterolog jak wyglada dieta bezmleczna,dzis mam troche malo czasu ale jutro postaram ci sie przepisac (niestety nie mam skanera ;( )

zabronione jest np pieczywo itp produkowane z dodatkiem mleka lub jego przetworow lub jego skladnikami (nalesniki, wafle, paczki, bulki maslane)

natomiast dozwolone jest pieczywo francuskie, wloskie, wiedenskie, bagietki, tosty francuskie moga byc przygotowane z dozwolonej maki i jaj bez dodatku mleka, solanki, krakersy, grahama

to tyle odnosnie pieczywa

jutro opisze reszte jak bedziesz zainteresowana, pozdrawiam i trzymam kciuki obys nie musiala rzeczywiscie sie do tego stosowac

Emmila ja też napiszę o pieczywie - znajoma szukała białego, wypiekanego bez użycia mleka krowiego i nie udało jej się :szok: Nawet bezglutenowe zawierało maślankę :dry:

k010.gif
no dziewczyny nawet mnie nie załamujcie
jak to nawet pieczywa nie można jeść??
jejku nie wiem co to będzie
doszłam do wniosku, ze oprócz mleka (frakcji alfa...costam) mały jest uczulony jeszcze na coś czego nie było na liście alergenów (Monika o tej liścia pisała wcześniej) - najgorsze jest to, że kompletnie nie mam pomysłu co to może być
a020.gif

wczoraj mieliśmy iść do alergologa, ale jakiś paskudny wirus rozłożył mnie na łopatki, wiec wybierzemy sie dopiero w poniedziałek.
ale wydaje mi sie, że nie będzie łatwo dojść jakie paskudztwo wywołuje u synka te krostki ...

reklama
Emmila, a mówiła Ci Pani doktor, że z takim maluszkiem można umawiać się w inne dni niż ona przyjmuje? Mi mówiła i ja nie zamierzam już jeździć w pon, ani w czwartki i czekać 2,5 godz. Chcę się teraz umówić na wtorek....:tak:

Do góry