reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ALEKS - 28tydz, 1,150kg, 39cm

reklama
brawo!!!
cudowne wieści!teraz Aleks na pewno w oczach sie zmieni w małego tłuściutkiego bobaska...w końcu w domku to w domku!!!
dużo zdrówka Wam życzę!!!

Dziękuję bardzo, mały wycałowany

No, on już ma drugą brodę taką że szyi nie widać:tak:

Pierwsza noc upłynęła spokojnie ale i tak spałam z jedym okiem uchylonym słuchając czy oddycha i patrząc na zegarek żeby nie przespać karmienia;-)
Widze po małym że w nocy w szpitalu miał jednak podawany pokarm przez sondę,
w ogóle nie chce mu się ciągnąć (dużo gorzej mu to idzie niż w dzień):sorry2:
Pozdrawiam i życzę miłego dzionka

Jesteśmy po pierwszej wizycie u pediatry
w zasadzie tylko ja jestem bo chodziło głównie o wypisanie skierowań do poradni pod którymi kontrola musi być Aleks.
Same dodzwonienie się do wszystkich a jest ich 5 zajęło mi 2,5 godziny
a terminy jakie usłyszałam na początku to na przyszły rok:szok:
ale po opisaniu sytuacji udało się wcisnąć na październik:-)
tylko audiologa mamy na listopad ale powiedzieli mi że nie mam się martwic bo do tego czasu przynajmniej uszka sie lepiej wykształcą a (tylko że on ani razu nie miał robionego badania słuchu bo w częstochowie były zepsute aparaty) no trudno
Pytałam pediatre na temat szczepień i powiedziała że szczepić będziemy po otrzymaniu wyników z poradni neurologicznej ale napewno nie będzie szczepić Aleksa zwykłymi darmowymi szczepionkami tylko jakieś specjalne będzie załatwiać, jestem ciekawa ile one kosztują? A może przysługuja małemu za darmo?
Jeśli cos wiecie na temat tych szczepionek podzielcie się ze mną informacjami będę bardzo wdzięczna

Pewnie chodzilo twojej pediatrze o szczepionki skojarzone:tak::tak::tak:Ja moje takimi szczepilam ale za kazda placilam 120 zl:-)jednak czesto sa one bezplatne jak sa jakies wskazania np neurologiczne:tak:

Dobrze wiedzieć dzięki dowikla
jeszcze pytanko bo masz bliźniaczki to znaczy że za obie płaciłaś 120 czy za jedną?
(bo piszesz że za każdą i nie wiem czy chodzi że za każdą kolejną dawkę czy za każdą córeczkę)
Sory ale do mnie trzeba dużymi drukowanymi jasno i wyraźnie bo narazie odreagowuje cały stres i jakoś ciężko przyswajam informacje, niektóre posty to 3 razy czytam zanim dojde do setna sprawy:sorry:

Ja też bardzo proszę o zdjęcia:-)
Beti, pisz koniecznie jak idą postępy z maluszkiem w domu. Pisz o wszystkich wizytach lekarskich itp.
Serdeczności
A

reklama
Do góry