reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ALEKS - 28tydz, 1,150kg, 39cm

Nie wiem co konkretnie chciałabyś wiedzieć.
Aleks chodzi na oddział wczesnej interwenci w Rudzie Sląskiej jest tam od 8:00 do 14:00
Od poczatku tam z nim jeździmy, najpierw jeździliśmy tylko na ćwiczenia ale od 2 roku dziecko może byc przyjęte na oddział dzienny (przedszkole) więc sobie jeździ i wiem że jest pod najlepsza opieką.
Jesli chodzi o opieke nad dziećmi z MPD i nie tylko, to powiem Ci ze w każdym regionie polski jest inaczej.
My mamy szczęście że ktos nad nami czuwa i kieruje tym wszystkim na zasadzie współpracy rodzic - specjalista
Ale sa regiony gdzie nie ma OWI gdzie matki same muszą obserwowac dziecko a w razie jakiś problemów na własną rękę szukac pomocy.

Ostatnia edycja:
reklama
Aleksa znów coś bierze
Dzisiaj na popołudniowej drzemce warczało mu w krtani jakby miał traktor w przełyku
obudził się z temperatura 38,6, jejku czy on zawsze musi z czyms przez weekend wyskoczyć
Podaję mu nurofen i byle do poniedziałku wytrzymać, nie uśmiech mi się z nim iść na pogotowie
w czwartek skończyliśmy antybiotyk a dziś już gorączka, paranoja jakaś:crazy:

Beti, pewnie tak jak mówisz - krtań albo gardło. Może obejdzie się bez kolejnego antybiotyku...?
Aleks kochanie, ty przestań wariować z tymi chorobami, bo botulinka czeka:angry: :). Wierzę, ze to nic poważnego i tak jak szybko przyszło, jeszcze szybciej odejdzie.

Mąz jednak w sobotę pojechał z Aleksem na nocny dyżur, okazało sie ze ma anginę, dziś bylismy u lekarza bo angina przeszła ale wysypka :no:, pediatra najpierw myślała że to szkarlatyna ale po bliższym przyjrzeniu się stwierdziła ze to wysypka alergiczna. Mi już sił brakuje

Trzeba coś napisać bo nasz watek uciekł nam znów na druga stronę:zawstydzona/y:
Póki co nadal czekamy na botulinę i najprawdopodobniej dostaniemy ją dopiero w przyszłym roku.
Aleks miał być ostrzykiwany 9 grudnia, niestety z powodu komisji orzekania a o niepełnosprawności nie mogliśmy pojechać na zabieg.
Byłam wściekła bo na komisji pomimo obowiązkowej obecności, wszystko odbywa się na zasadzie biurokracji i jego obecność była zbędna. No ale takie przepisy.
Teraz w napięciu czekamy na jaki okres zostanie nam to orzeczenie wydane, bo na pierwszy rzut oka lekarka powiedziała ze na 2 lata:szok:

Beti, kobieto małej wiary, może za 2 lata Alex w maratonie będzie mógł pobiec. :wściekła/y::no:
Już mi się nawet pisac nie chce.. Najbardziej szkoda tej botuliny kurcze..
Kiedy dostaniecie decyzję?

Aga, właśnie... może;-)
A co do orzeczenia to najpierw mi powiedzieli ze mam przyjsć po odbiór 20 grudnia
Ale jak powiedziałam że musze szybko składac papiery na pielęgnacyjne to kazali mi dzwonić pod koniec tego tygodnia i pytać czy już jest

Ostatnia edycja:
reklama
29 grudnia mieliśmy kontrolę w OWI Aleks ma obniżone napięcie w tułowiu i podwyższone w kończynach
Stopy sie zniekształcają więc pani doktor przepisała nam buty ortopedyczne,
mają one nie tylko modelować stopy ale również pomóc utrzymać je pod odpowiednim kątem i wydłużenia ścięgna achillesa.
Na rączke, którą Aleks głównie uzywa do podpierania się pani doktor zaleciła nam taping.
Już dzisiaj byłam na ośrodku odebrać wniosek na buty i dogadac sprawy tapingu.

Przy okazji w tym Nowym Roku chciałam Wszystkim życzyć wszystkiego co najlepsze

Do góry