reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ALEKS - 28tydz, 1,150kg, 39cm

reklama
Ali Baba???????????????? padnę!!! Cudnie:) Brawo Aleks!:) Beti, mam nadzieje, ze się nie pogniewasz, ale tak z ciekawości chciałam porównać chłopaków, cooo? Z odgłosów zwierzątek mamy piesek - chał - u nas nie ma krówka - mmmmm - b podobnie:) konik - klackanie języczkiem - tak samo:) świnka - chrrrrr - nie ma lew - łaaaa - a jakże jest!:) wąż - śśśśśśśy jest:) I u nas od b niedawna jest kot - mia..coś w tym stylu Be - owieczka Ze zrozumieniem powie nie - przecząco kiwa przy tym głową - tez mamy ni ma - z gestem reki że nie ma - jest bam - pokazuje na zienie ze spadło - jest daj - jak coś chce - jest, w wersji "da" ała - jak się gdzieś uderzy i pokazuje gdzie go boli - nie ma bee - pokazuje na pampers jak nafajda - nie czuje jak zrobi kupe, ale teoretycznie wie że kupa to YYY u nas brrrrrr - auto (to od zawsze) W sumie b podobnie, prawda? U nas jeszcze jest od niedawna: ta - tak, już rozumie i stosuje właściwie powtarza "mama", ale mnie tak nie woła ze zrozumieniem i adekwatnie do sytuacji "pa-pa" tija czyli "jeszcze", bo-bo czyli Bolek Beti, może coś ci się jeszcze przypomni? Tak i mi łatwiej zrobić liste a musze przygotowac dla neurologa:) Pomóż:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Aga z tym tekstem to jest tak ze jak edytujesz to najlepiej od razu w zaawansowanej edycji i wtedy nic Ci sie nie zleje (tak mi sie przynajmniej wydaje)
mama - tez mamy ale nie woła mnie, tylko wie ze to ja
tata - mu uciekło bo mówił, teraz jak sie powie żeby mówił tata to mówi "ni ma" i powiem Ci że z tymi zwierzątkami też, jak zapomni jak które robi to mówi "ni ma"
bum bum - auto jest
baba - jak przychodzi albo przez telefon gada to wie ze to babcia
papa - też jest
A tego Ali Baby to go Łukasz nauczył, on w zasadzie mówi "aaalbaba"
do niektórych już sie tak przyzwyczailiśmy że nawet ich nie wymieniałam, tylko te co niedawno złapał, ale i tak jeszcze dużo powtarzania zanim całkowicie się to utrwali.

Beti, ale mi od kilku dni zadne przyciski na BB nie działają. Ba, nawet ich nie mam. W zaawansowana edycje wejśc nie mogę. Tylko pisać. Po kliknieciu "zatwierdź odp." wszystko sie zlewa w tekst ciagly:(

U nas też tata był i znikł:) Ale doskonale pokazuje palcem gdzie tata, mama, Natka, bolo itd. Auto od zawsze brrr i tu oprócz onomatopei nie moge wymusic zadnej werbalizacji. NIC. Baba nie mamy. Pisz dalej. Moja lista robi sie coraz bardziej kompletna:) Aaa i Franek naśladuje słonia : uuuuuuuuuuuuuuuuuuu osioł : iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :)

Beti cieszę się razem z Tobą, Aleks ma bogaty repertuar :tak::tak::tak: Nagrywaj i zapodaj nam tu jego umiejętności...

Pocieszam się, ze mam jeszcze parę miesięcy, żeby nadrobić z młodą, tylko ona strasznie wolno załapuje, np naśladownictwa w ogóle :-( ale ja ją będę męczyć dopóki się nie nauczy ;-)

Dorota jeśli nawet Aleks byłby bardziej do tyłu niż jest to bym się tym aż tak nie przejmowała
Mateusz jak był w jego wieku to nie potrafił połowy tego, wszystko wymuszał yaniem, płaczem i gestami
mówiłam Wam jak przyszła babka z MOPSu i myslała ze Mati też niepełnosprawny
A jak przyszły magiczne 3 latka to rozgadał sie jak przekupa na targu i teraz dziób mu się nie zamyka

Na wszystko przyjdzie czas:tak:

Betii super!!!! Ale "alibaba" bije wszystkie słowa!!!!!!!!!! Tak sobie myślę, że Alibabę już masz i 4 rozbójników też, no to jeszcze brakuje ci jakiśśśśśśśśś 36 jak dobrze wyliczyłam:-):-):-):-):-):-):-):-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D TO DO DZIEŁA

reklama
Do góry