reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ALEKS - 28tydz, 1,150kg, 39cm

Na watku Szymonka jest mowa o ząbkach, nie chce tam za bardzo odbiegac od tematu bo nam akurat zęby dobrze wyrosły ALE kilka dni temu złamała sie Aleksowi jedynka:unsure:.
Muszę teraz przy szczebienu powiedziec nasze lekarce zeby nam jakieś wapno przepisała.
Aleks w ogóle ma szare zęby po tych wszystkich lekach ale to nic w porównaniu do syna znajomej tez wcześniaka, on ma niebieskie :szok:.
Była z tym u dętysty i powiedzieli jej że to norma u wczesniaków i że drugie ząbki beda już OK

reklama
Nie umię znaleźc gdzie była mowa o eye q baby więc zapytam tu,
Aga czy przy podawaniu Eye Q baby dzieci takie jak Franio czy Aleks też początkowo dostają dawkę inicjującą:confused:
I z kim konsultowałaś wprowadzenie tego preparatu:confused:

Ostatnia edycja:
Nasza dr z IMiDu nam zaleciła. EyeQ Baby podaje sie inaczej nix EyeQ. TAm nie ma dawki inicjującej. Po prostu codziennie dajesz 1 kapsułkę.

Beti ja podaję mojemu Wojtusiowi ten preparat już kilka miesięcy, mieliśmy małe przerwy bo mały w pewnym momencie zaczął nam wymiotować 2 razy dziennie i zastanawiałam się czy to nie od tego, więc odstawiałam eye Q, ale potem okazało się że Wojtek domagał się w ten sposób zmiany mleka i znowu zaczęłam mu podawać ten preparat. Ja osobiście nie podawałam dawki inicjującej po prostu dostawał wieczorem jedną kapsułkę dziennie. Już po pewnym czasie widziałam sporą różnicę w zachowaniu małego, stał się bardziej skoncentrowany na tym co robi, taki spokojniejszy i mniej chaotyczny, teraz także podaję to mojemu drugiemu synkowi Wikiemu (jedna kapsułka na dwa dni), ale to chyba nie ma sensu, bo Wiki rozwija się nad podziw dobrze i już dawno dogonił swoich rówieśników, a zdaniem naszego pediatry nawet przegonił. Co do konsultacji w sprawie wprowadzenia eye Q baby z nikim się nie konsultowałam, nawet nie mówiłam o tym naszej neurolog a to z tego względu żeby nie czepiała się mnie że podaję dziecku preparat który nie jest jeszcze wprowadzony na Polski rynek. Sama widzę różnicę jak było przed i jak jest po i to mi wystarczy.
A tak z innej beczki to jak byłam w ciąży z moją najmłodszą pociechą to mój ginekolog kazał mi brać preparat o nazwie mumomega, który działa podobnie jak eye Q baby na nienarodzonego dzidziusia. Polecam to wszystkim przyszłym mamusiom. Mam nadzieję że Aga dopisze swoje uwagi :-D

Dzieki wielkie dziewczyny:-)
Ja chyba tez zacznę podawac bez konsultacji bo neurologa mamy na koniec lipca, no chyba ze napomkne coś naszej pediatrze w piatek przy szczepieniu.
Jak zapoznałam się z tym "eliksirem" to bardziej niż Aleks potrzebują tego moi starsi synowie, Dawid jest obecnie obserwowany w kierunku dysleksji może by mu to coś pomogło, ale na bank muszę to zacząc dawac łukaszowi - on jest bardzo rozkojarzony i impulsywny (na lekcjach wszystko go rozprasza i bezmyślnie na każda zaczepkę rówieśników reaguje atakiem) tylko w przypadki łukasza ta dawka inicjująca trochę droga, więc zacznę od Aleksa i Łukasza a jak Łukasz skończy dawkę inicjującą to w program zostanie wciągniety Dawid :D

Aha Aga czytałam gdzieś że robicie sobie przerwy w podawaniu EQB - co ile je robicie albo czym one są spowodowane??

W piątek też muszę poprosic lekarke o skierowanie Aleksa na badanie moczu, czasami tak mu siuski amoniakiem jadą że masakra :baffled: a dodam że nie jest to powiązane z lekami bo oprócz wit D nic innego nie dostaje.
Może któraś z Was spotkała się z takim "smrodkiem" :confused:

Ostatnia edycja:
Kupiłam ten Eye Q Baby i co mnie zdziwiło facet ma firmę zarejestrowana w Anglii a zaoferował mi rachunek imienny lub na Fundację :szok:
wzięłam imienny bo nie wiem jak nasza fundacja ustosunkuje się do takiego rachunku, po 1 bez recepty po 2 kwoty w euro
może ktoś z Was kupował EQB na Fundację???

Ostatnia edycja:
reklama
Super. Dowiedz się jak z tymi rachunkami, pewnie musiałabyś zadzwonic do Fundacji.
Normalnie robi się tak, że przelicza się po kursie średnim NBP, żeby zaksięgować rach z zagranicy.

Do góry