reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ALEKS - 28tydz, 1,150kg, 39cm

Beti przejrzałam nasze filmy i ona praktycznie tego samego dnia uklękła i zaczęła wstawać. Wtedy zaczęliśmy uczyć ją wstawać prawidłowo, a nie przez podciąganie na raczkach bo tak to by sobie utrwaliła złe nawyki. Odbijała się wtedy z kolan i na proste nogi, obie na raz.
Pokaż swojemu terapeucie zdjęcia, ciekawa jestem co powie :-)

reklama
Ja myślę, że u Alexa nie pójdzie tak łatwo jak u Was. Chłopak ma bardzo duże napięcie w nogach.:(
No ale też ciekawa jestem co powiedzą fizjoterapeuci.

Właśnie wróciłam z reh i pokazałam co Aleks robi.
Fajnie ze tak klęczy tylko teraz musimy w tym klęku sie na maxa wyprostowac - nie może robic kuperka
Ale przy tym postępie mamy jeszcze jedno cwiczenie do robienia: ale to już na podłodze, z klęku na zmianę ustawiac nogi do wstawania (klęk na jednym kolanie)
Aleks ma taki problem że nie robi skrętu w tułowiu, ramiona idą razem z biodrami.

Ale miło się czyta, też takie ćwiczenia mieliśmy, zresztą mamy do tej pory, bo przez słabszą prawą stronę mała wstaje z lewej a prawą najczęściej dociąga, ale ja ją z prawej nauczę... Beti wiara, nadzieja jest a ja dużo siły Ci życzę, bo przy 4 dzieci to musi Ci być bardzo ciężko.

Dorotko nie jest mi cięzko, jakoś chyba wszystko zalezy od tego jak człowiek sobie harmonogram dnia poukłada (kwestia wprawy i przyzwyczajenia). Ja jestem typem człowieka ze przeciwności dawają mi kopa do działania. Jedyny ból to taki że nie mogę sobie pozwolic na turnusy z małym i tu nawet nie chodzi o finanse, tylko że nie zostawię chłopa z całym tym majdanem na głowie ;-). Dużo lepiej będzie jak Aleks pójdzie na ośrodek (taką mam nadzieję) tam będzie miał tak jakby turnus stacjonarny:-D
A co do tego że przy czwórce dzieci :laugh2::laugh2::laugh2: ja mam 5 dzieci, Aleks ma młodszego brata Szymona,
Obraz 006.jpg
Nic nie pisałam bo ta ciąża była od początku skreślona (macica pani pęknie, nie donosi pani, sama pani to przepłaci zyciem) a jednak w grudniu, urodził się przez cc (bo wcale mu sie nie chciało wychodzic - przenoszony, za co moge podziekowac mojemu mężowi który na mnie chuchał i dmuchał) zdrowy chłopak i taki pulpet z niego że szok:tak::tak::tak: - stąd ta moja przerwa na bb.

Ostatnia edycja:
Wcześniej nie czytałam Waszej historii, ale serdecznie gratuluję! Aż miło czytać takie wpisy jak ten ostatni. Życzę dużo siły w wychowywaniu całej piąteczki :-)

O rany, Beti ale niespodzianka :tak::tak::tak: I 5 chłopak :-D Kobieto ale masz armię w domu :-D Pogratulować męża, wypisz wymaluj mój J, ja mogłam leżeć i się objadać, bo jak wychodził do pracy to miałam wszystko koło łóżka ;-) Śliczniutki Szymonek.

Wiesz później tak sobie myślałam, że skoro masz już 2 starszych synów to faktycznie kwestia wprawy, jak sobie zaplanujesz dzień.;-)

Planujesz jeszcze jakieś przerwy od BB???

reklama
I dopiero teraz o tym piszesz????? Jezusie, ale numer!!!Gratuluję Ci/Wam z całego serca (zbierając szczękę z podlogi). Ale z Ciebie dzielna kobieta:-) I prosimy uzupełnić suwaczek:-)
To teraz możemy komisyjnie nieobecność usprawiedliwić:tak:

Do góry