Dokładnie tylko Aleks to taki aktor, płacze, wyje a najlepsze jest że tak długo dmucha nosem az pojawią się gile a jak nie umie wyprodukować smarków to jeszcze bardziej się wkurza. On to robi świadomie bo jak juz jest cały zasmarkany to trzeba zrobić przerwe żeby go powycierać i tak w kółko im więcej gili tym więcej przerw . Już nie wiem czy się z tego śmiać czy wkurzać
reklama
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Jasne że to gra! Wiesz co robi moja franca kochana? Płacz, usta w podkówkę a jak tylko mówisz no to zrób pa-pa, to macha ręką malo mu jej nie urwie i od razu koniec płaczu!!! Generalnie ma lepsze i gorsze dni. Nieraz pracuje jak robocop a nieraz nie da się dotknąć. Ale generalnie nasza rehab ma do niego podejście, tyle ze ja z nim cwiczę stopy ino i na piłce w formie zabawy. Wałka nawet nie próbuję..
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Kurcze, niefajnie..
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
No niestety.. o wizyty lekarskie tez ciężko w tym czasie.
No więc tak kobietki, Aleks przed chwią wstał chwycił sie barierki łóżeczka obiema rękami i zaczął się podciagac, podciągnął się bardzo wysoko ale nogi wciąż proste jak sztyle miał, podeszłam i poprawiałam mu je do kleku w efekcie mamy takie coś:
Powiedzcie mi czy to coś rokuje czy jestem już jak tonący co brzytwy się chwyta i szukam we wszystkim odrobine nadziei????
Dośc długo tak kleczy i patrzy na bajki.
Powiedzcie mi czy to coś rokuje czy jestem już jak tonący co brzytwy się chwyta i szukam we wszystkim odrobine nadziei????
Dośc długo tak kleczy i patrzy na bajki.
FraniowaMama
mama Natalki i Frania
Jak dla mnie rokuje całkiem nieźle! Mało tego - trzyma pietki pod pośladkami, więc nie koślawi kolan i bider (co Franc robi).
Musisz tylko pogadać z rehab, bo ja nie wiem jak jest przy spastyce..wiesz chodzi o przykurcze, zeby nie przyjmował pozycji, która ułatwiałaby tworzenie się przykurczy
Musisz tylko pogadać z rehab, bo ja nie wiem jak jest przy spastyce..wiesz chodzi o przykurcze, zeby nie przyjmował pozycji, która ułatwiałaby tworzenie się przykurczy
mamaPaulinki
mama kochanego śmieszka
Beti u nas tak wyglądało przymierzanie się do wstawania. Z klęku mała podciągała się na rękach trzymając poręcz i stawała na paluszkach, nogi sztywne jak kołki a napięcie momentalnie rosło. I nawet jeśli do wstawania byłoby daleko to moim zdaniem dopóki jest szansa to trzeba wierzyć. Masz prawo do tej odrobiny nadziei
Rozmawiałam w piatek z rehabilitantką na temat rokowań. W swojej pracy spotkała się z dziećmi, które miały wszelkie predyspozycje do raczkowania czy wstawania a mimo to zupełnie nie chciały tego robić. I odwrotnie, dzieci, którym nie dawano szans osiągały ten cel, nie ważne w jakim wieku, ale dało się.
I to na co zwróciła uwagę Aga, piętki pod pośladkami, bardzo dobrze
Rozmawiałam w piatek z rehabilitantką na temat rokowań. W swojej pracy spotkała się z dziećmi, które miały wszelkie predyspozycje do raczkowania czy wstawania a mimo to zupełnie nie chciały tego robić. I odwrotnie, dzieci, którym nie dawano szans osiągały ten cel, nie ważne w jakim wieku, ale dało się.
I to na co zwróciła uwagę Aga, piętki pod pośladkami, bardzo dobrze
reklama
Mąz jutro pokaże zdjęcia terapeutce i zobaczymy czy z tej pozycji cwiczyc coś dalej albo uczyc go podchodzenia do tej pozycji bo póki co to w tym klęku nie płacze a podciaganie sprawia mu wielka frajde.
My walczymy o to żeby Aleks nauczył się zginac nogi w kolanach bo póki co to jest takie zginanie w pełzaniu jak mu się przypomni, ogólnie są sztywne i napiete a przemieszcza się podciagając na łokciach, może to cos przełamie z tymi nogami ale do raczkowania to jeszcze nam daaaaaleko bo Aleks ma tragiczny podpór na dłoniach.
No właśnie widziałam Paulinke jak wstawała, tylko ze ona już umiała sama klęknąc a ja musze mu te nogi zginac bo jak się sam podciąga to w ogóle nie ma szans żeby klęknął:-(
My walczymy o to żeby Aleks nauczył się zginac nogi w kolanach bo póki co to jest takie zginanie w pełzaniu jak mu się przypomni, ogólnie są sztywne i napiete a przemieszcza się podciagając na łokciach, może to cos przełamie z tymi nogami ale do raczkowania to jeszcze nam daaaaaleko bo Aleks ma tragiczny podpór na dłoniach.
No właśnie widziałam Paulinke jak wstawała, tylko ze ona już umiała sama klęknąc a ja musze mu te nogi zginac bo jak się sam podciąga to w ogóle nie ma szans żeby klęknął:-(
Ostatnia edycja:
Podziel się: