Kochana, a czy Twoj luby wie, ze Ci na tym zalezy, ze dla Ciebie wazne jest, aby byc oficjalnie jego zona? Bo niestety z chlopami trzeba czasami zastosowac łopatologie i powiedziec prosto z mostu.
reklama
_Pysia_
Fanka BB :)
Rechot a kto Ci każe robić weselicho. My wydaliśmy 4 kafle i zorganizowaliśmy wszystko w miesiąc. No chyba że marzysz o wielkim weselu to inna sprawa. Warto czekać:-). Ja nigdy nie chciałam zapozyczać siez powodu ślubu. Jakby mnei było stać wydać tyle kasy to może bym się zdecydowała. Ale ani mnie i meza, a ni rodziców nie było na to stać.
My 4 lata temu tez chcielismy wziasc slub, ale nie bylo jeszcze kasy na wesele, wiec ustalismy ze slub koscielny i wesele beda dopeiro rok pozniej, a szybciutko zalatwilismy cywilny. W urzedzie placi sie grosze za udzielenie slubu, i tyle Wam wystarczy dla Waszej psychiki-uwierz mi bo to przerabialam. My jedynie co to zaprosilismy rodzicow, babcie i chrzestnych na obiad do restauracji po wszystkim, ot tyle. Ale tego tez byc nie musi, to juz byla nasza dodatkowa decyzja. Za ktora zreszta zaplacili po polowie rodzice z obu stron. A wszelakie formalnosci byly wszedzie juz latwiejsze.
_Pysia_
My 4 lata temu tez chcielismy wziasc slub, ale nie bylo jeszcze kasy na wesele, wiec ustalismy ze slub koscielny i wesele beda dopeiro rok pozniej, a szybciutko zalatwilismy cywilny. W urzedzie placi sie grosze za udzielenie slubu, i tyle Wam wystarczy dla Waszej psychiki-uwierz mi bo to przerabialam. My jedynie co to zaprosilismy rodzicow, babcie i chrzestnych na obiad do restauracji po wszystkim, ot tyle. Ale tego tez byc nie musi, to juz byla nasza dodatkowa decyzja. Za ktora zreszta zaplacili po polowie rodzice z obu stron. A wszelakie formalnosci byly wszedzie juz latwiejsze.
dokładnie, slub w urzedzie to 81zł :-), czeka się 30 dni na termin. My mielismy przyjęcie na 23 osoby. Mi to wystarczyło, a i tak kościelnego nie mam zamiaru brać.
L
Losek
Gość
30 dni to chyba nie bo jak ja teraz poszlam to sie okazuje,ze np w Poznaniu, jedyny i ostatni wolny termin w tym roku to 28 grudzien.
dlatego zrezygnowalam...
za duzo osob sie rozwodzi :/
dlatego zrezygnowalam...
za duzo osob sie rozwodzi :/
reklama
alexandriaa
a oto ja na dzisiejszym spacerku brzuszek mam juz naprawde duzy....
Super ciążowy brzuszek U mnie jeszcze tak nie widać. Fajne masz spodnie, wszędzie szukam takich i nie mogę znaleźć, zdradź gdzie kupiłaś