reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Album Fotograficzny

meganne...wiem cos o tym ;) ostatnio permanentnie uczestniczymy w roznych imprezach towarzyskich, na ktorych serwowane sa roznego rodzaju pyszne alkohole...a ja musze sie obejsc smakiem...teraz w piatek przyjada do nas moje przyjaciolki jeszcze ze studiow...beda z moim m oblewac nasza ciaze :) a ja pewnie soczek lub woda...buuuu...potem idziemy razem na impreze z reszta naszych znajomych, wiec pewnie znow bede szoferem ;) ale...dam rade :))) a rada na piwko bezalkoholowe i jego sikowaty smak...to dodanie soku malinowego...smakuje jak normalne piwko z sokiem :)))

ty dziewczyno to masz głowe...
muszę mojemu kochanie powiedzie żeby sok kupił:D
hehehehe

reklama
ty dziewczyno to masz głowe...
muszę mojemu kochanie powiedzie żeby sok kupił:D
hehehehe

Dziewczyny - ja natomiast stawiam na mega kolorowe koktajle bezalkoholowe - gwarantuje że nie jeden wam pozazdrości. Receptura jest prosta :)

Sporo lodu + Wasze ulubione soki (dobrze by było jakby miały różne kolory - wtedy przyjemniej się je pije :p - np porzeczka z ananasem) + świeże owoce do dekoracji + woda gazowana + słomka + parasolka :) I budzimy zazdrość połowy imprezy!! :cool2:

to też nie głupi pomysł... tylko jakostatnio w knajpie siedzieliśmy to cud ze mieli tam sok pomaranczowy... a co dopiero o kolorowych drinkach:p lepiej nie mówic.. ale w domku jak najbardziej:D mniammmm

Dziewczyny o to mój brzuchol z dzisiaj:-)
SDC10071 modified modified.jpg

Ostatnio czytałam o alkoholu w ciąży i było tam bardzo madre zdanie: pamiętaj w winie jest dokładnie ten sam alkohol co w wódce, ten sam wzrór chemiczny. Jest nawet gorszy bo w tej proporcji lepiej wchłaniany. Łozysko nie chroni dziecka od alkoholu. Dla takiej małej kilku gramowej kruszynki kilka kropel alkoholu moze byc groźne, oczywiscie wcale nie musi, ale czy warto to sprawdzać?. Nam się nic nie stanie jak się powstrzymamy od picia.

taki sam, ale nie w tej samej ilosci. wino ma ok 11 % wodka do 50%. Swoja droga to nie jest moje twierdzenie tylko naprawde dobrego lekarza.

Zainteresowalam sie tym i zaczelam czytac. Jest sie czego bac, i tylko potwierdza to fakt, ze powinnam wszytko sprawdzac i nie wierzyc nawet najwiekszym autorytetom.

FAS w pigułce

• [*]FAS jest wiodącą przyczyną chorób umysłowych.
      [*] Większość osób z FAS ma przeciętny poziom inteligencji
      [*]FAS jest przyczyną poważnych problemów społecznych i zaburzeń zachowania
      [*]Co roku w Polsce rodzi się ok. 1000 dzieci z FAS.
      [*]Dziesięć razy więcej dzieci rodzi się z innymi zaburzeniami rozwojowymi związanymi z alkoholem (FAE, PAE, ARND, ARBD)
      [*]Nie istnieje bezpieczna dawka alkoholu, którą można spożywać w czasie ciąży bez ujemnego skutku na dziecko
      [*] Alkohol uszkadza płód bardziej, niż jakikolwiek inny narkotyk
      [*]Zespołowi FAS i innym uszkodzeniom alkoholowym można zapobiec w 100%

Ostatnia edycja:
O to mi własnie chodziło, nie ma zbadanej bezpiecznej dawki alkoholu i niewazne czy to piwo 4,5 % czy wino czy wódka. A nam tez na zdrowie wyjdzie rok bez alkoholu:-)

reklama
Do góry