reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Akcja -LAKTACJA !!!!!!!!!!!

Jedno czego nie wiem to ile mam tego mleka sobie odciagnac :confused: na jeden posilek czy 125 ml wystarczy czy mala bedzie jeszcze glodna :-(
Normalnie karmie ja jakies 20 minut z jednej piersi ale nie wiem ile ona tam tego sobie zjada.

reklama
Dzieki :-) to znaczy ze moge wyjsc ze spokojem swietym bo mam juz 125 ml
Pierwszy raz z mala idziemy do restauracji i jakos nie mialabym ochoty wyciagac cyca przy stoliku :zawstydzona/y:

DIANA ja Ci powiem jutro, specjalnie sprawdze... bo dzis odciągałam tylko dwa razy i to jeszcze nie do pustych piersi... jutro sie przyłoze i dam znac...

U mnie srednio wychodzi 60 ml na piers, ale wczoraj to mialam nawalnice i wyszlo ponad 100 z kazdej :szok:

Ja mam inny problem od kilku dni, strasznie bola mnie piersi po karmieniu lub odciagniecu pokarmu, wtedy kiedy znowu sie napelniaja, tak jak by mleczko bylo teraz z tysiecy malutkich igielek. Bol jest niesamowity po prostu po karmieniu siedze i rycze :eek: nie wiecie czym to jest spowodowane :confused:

DIANA ja ściągnełam z dwóch piersi 80 ml, niestety wczoraj "dałam ciała" bo tylko dwa razy ściągałam w ciągu dnia i troche mi mleczko spadło - mam nauczke... dziś postaram sie nad tym popracowac...
mam pytanie : czemu ściągasz w ogóle? mi Mikołaj nie chce ssac piersi wiec mu daje narazie mleczka w butli około 65 ml i na 3-4 godziny mu starcza...

Moja mala jak je z butli to tak szybko ze zawsze ma czkawke :happy2: wole jak je piersi wtedy latwiej mi zasypia.

Ja sciagam tylko wtedy kiedy gdzies wychodzimy ( a ja nie chce cyca wyciagac publicznie) albo kiedy obie piersi sa pelne i bola a mala najada sie tylko z jednej.

Kaczusiu - Nie mam niestety pojęcia z czego wynika ten ból piersi :no: Ale myślę, że powinnaś jak najszybciej skontaktować się z poradnią laktacyjną w swoim szpitalu lub z położną środowiskową, która powinna Ci to wszystko wyjaśnić ...
Z tego co piszesz odciągasz naprawdę - w porównaniu do mnie - masakryczne ilości pokarmu :szok: Ja z jednaj piersi odciągam średnio 30 - 50 ml i koniec :wściekła/y: Jak więc widzę naprawdę mam mało pakarmu :szok::baffled::eek:

U mnie tez jest ok 60-70 ml z każdej piersi choć ściągam rzadko, bo mała ładnie opróżnia mi cycuchy - ściągam tylko jak gdzieś wychodzę) i mała się najada i przybiera 200 g tygodniowo. Więc się nie martwię ;-)

mam pytanie: jest juz tydzień po porodzie, mały urodził sie z wagą 3670, potem spadł na 3550 a wczoraj go wazyłam i ma 3560. Martwie sie ze tak mało przybrał, daje mu ok 65 ml mojego ściągnietego mleka co 3-4 godziny i cały czas jest głody, jak dam mu wiecej to i tak ulewa, ma chyba za mały żoładek na wiecej... no i robi żólte, rzadkie kupy- prawie po kazdym karmieniu... czy to wszystko normalne?? może dlatego nie przybiera??? martwie sie...

reklama
Do góry