reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Akcja -LAKTACJA !!!!!!!!!!!

Jedno czego nie wiem to ile mam tego mleka sobie odciagnac :confused: na jeden posilek czy 125 ml wystarczy czy mala bedzie jeszcze glodna :-(
Normalnie karmie ja jakies 20 minut z jednej piersi ale nie wiem ile ona tam tego sobie zjada.

reklama
Dzieki :-) to znaczy ze moge wyjsc ze spokojem swietym bo mam juz 125 ml
Pierwszy raz z mala idziemy do restauracji i jakos nie mialabym ochoty wyciagac cyca przy stoliku :zawstydzona/y:

DIANA ja Ci powiem jutro, specjalnie sprawdze... bo dzis odciągałam tylko dwa razy i to jeszcze nie do pustych piersi... jutro sie przyłoze i dam znac...

U mnie srednio wychodzi 60 ml na piers, ale wczoraj to mialam nawalnice i wyszlo ponad 100 z kazdej :szok:

Ja mam inny problem od kilku dni, strasznie bola mnie piersi po karmieniu lub odciagniecu pokarmu, wtedy kiedy znowu sie napelniaja, tak jak by mleczko bylo teraz z tysiecy malutkich igielek. Bol jest niesamowity po prostu po karmieniu siedze i rycze :eek: nie wiecie czym to jest spowodowane :confused:

DIANA ja ściągnełam z dwóch piersi 80 ml, niestety wczoraj "dałam ciała" bo tylko dwa razy ściągałam w ciągu dnia i troche mi mleczko spadło - mam nauczke... dziś postaram sie nad tym popracowac...
mam pytanie : czemu ściągasz w ogóle? mi Mikołaj nie chce ssac piersi wiec mu daje narazie mleczka w butli około 65 ml i na 3-4 godziny mu starcza...

Moja mala jak je z butli to tak szybko ze zawsze ma czkawke :happy2: wole jak je piersi wtedy latwiej mi zasypia.

Ja sciagam tylko wtedy kiedy gdzies wychodzimy ( a ja nie chce cyca wyciagac publicznie) albo kiedy obie piersi sa pelne i bola a mala najada sie tylko z jednej.

Kaczusiu - Nie mam niestety pojęcia z czego wynika ten ból piersi :no: Ale myślę, że powinnaś jak najszybciej skontaktować się z poradnią laktacyjną w swoim szpitalu lub z położną środowiskową, która powinna Ci to wszystko wyjaśnić ...
Z tego co piszesz odciągasz naprawdę - w porównaniu do mnie - masakryczne ilości pokarmu :szok: Ja z jednaj piersi odciągam średnio 30 - 50 ml i koniec :wściekła/y: Jak więc widzę naprawdę mam mało pakarmu :szok::baffled::eek:

U mnie tez jest ok 60-70 ml z każdej piersi choć ściągam rzadko, bo mała ładnie opróżnia mi cycuchy - ściągam tylko jak gdzieś wychodzę) i mała się najada i przybiera 200 g tygodniowo. Więc się nie martwię ;-)

mam pytanie: jest juz tydzień po porodzie, mały urodził sie z wagą 3670, potem spadł na 3550 a wczoraj go wazyłam i ma 3560. Martwie sie ze tak mało przybrał, daje mu ok 65 ml mojego ściągnietego mleka co 3-4 godziny i cały czas jest głody, jak dam mu wiecej to i tak ulewa, ma chyba za mały żoładek na wiecej... no i robi żólte, rzadkie kupy- prawie po kazdym karmieniu... czy to wszystko normalne?? może dlatego nie przybiera??? martwie sie...

reklama
Do góry