reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Akcja -LAKTACJA !!!!!!!!!!!

dziewczynki, apropo laktacji, bo pewnie niedługo dane bedzie mi sie nią cieszyc... czy pijecie normalną kawkę kofeinową? ja sie niestety pod koniec ciąży przyzwyczaiłam do jednej a słyszałam ze po niej dzidzia może byc bardziej rozbudzona i ze kawa jej nie służy :oo::oo:

Całą ciążę piję kawę.
I jak karmiłam Macka też piłam 2 dziennie słabe rozpuszczalne z mlekiem.
I małemu nic nie było.

reklama
a ja już od połowy ciąży do teraz piję zbożówkę CARO z nestle .jest pyszna więc rozpuszczalnej mi wcale nie brakuje .......:tak:;-) POLECAM !!!!!!!

dziewczynki, apropo laktacji, bo pewnie niedługo dane bedzie mi sie nią cieszyc... czy pijecie normalną kawkę kofeinową? ja sie niestety pod koniec ciąży przyzwyczaiłam do jednej a słyszałam ze po niej dzidzia może byc bardziej rozbudzona i ze kawa jej nie służy :oo::oo:

owszem kawkę pijałam w czasie ciąży a w czasie karmienia zawsze po nakarmieniu brzdąca...

Mamuśki karmiące ...nie macie wrażenia ,że Wasze dzidziusie wysysają z Was razem z mleczkiem wszystkie witaminy .Ja od kiedy karmię mam problem z nadwrażliwością zębów na zimne napoje , ze skórkami przy pazurkach ...jeszcze tylko czekam aż mi włosy zaczną wypadać (odpukać!!)
W ciąży było wszystko w najlepszym porządku a teraz delikatnie rzecz ujmując zaczęłam się "sypać".To też pewnie efekt odłożenia witaminek ,które łykałam w ciąży . Lekarz kazał mi je odstawić a popijać tran (fuj!!!):no::wściekła/y:

Norge to całkiem normalne, że pewne rzeczy zaczynają się sypać po ciąży. To chyba ma związek nie tylko z wysysaniem witamin, ale rownież ze zmianami hormonalnymi jakie zachodzą w organizmie. Ja brałam witaminy te same co w ciąży jeszcze jakiś czas po niej. Miałam straszny problem z paznokciami. Na szczęście włosy zostały jakimś cudownym sposobem oszczędzone.

ja niestety mam ekstremalnie suchą skórę na całym ciele, no i pryszcze wyskakują jak na rozkaz, jeden po drugim :-(

kupiłam sobie tran w kapsułkach (ze względu na kwasy Omega-3) i chyba sobie zaaplikuję jeszcze jakieś witaminy...

a jak z Waszą dietą??? ja całkowicie zrezygnowałam ze smażonych rzeczy, przynajmniej na początku... poza tym już wiem, że kalafior i brokuły w naszym przypadku odpadają - obie miałyśmy straszny rozstrój żołądków po zupce klopsowej z kalafiorem i brokułami :-( a tak bardzo je lubię...

reklama
U mnie kobitki pojawil sie dziwny bol piersi i dreszcze...rozchodza sie od sutkow :szok:...poza tym mam bardzo niska temp 36.0 stopni...martwi mnie to :szok:
Pojawily sie tez 2 guzki w piersi i nie wiem czy je masowac czy rozgrzewac????:szok:

A co do witamin to mnie lekarz kazal brac te same co w ciazy :-)

A dietka...tu nie kaza zadnej stosowac...ale ja staram sie jest delikatnie, ograniczam nabial, jem krupniczek i rosolek i gotowane miesko i marchewke

Do góry