reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Akcja -LAKTACJA !!!!!!!!!!!

Reniferku nie martw sie kupki na zolto sa w absolutnej normie, a i malenstwo sobie rpzybiera na wadze w normie. Moja mala jak sie urodzila to miala 2900g jak wychodzilysmy ze szpitala 2800g po 10 dniach miala 2850g i po dwoch tygodniach przybrala juz do 3080g i choc teraz jej nie wazylismy widze ze dostala wiecej cialka :-)l ekarka stwierdziala ze w normie wiec sie nie przejmuj :tak:maly na pewno rosnie.

reklama
Moje nawet jak niby sa puste to mala zawsze sobie cos tam wyciagnie :happy: mi sie wydaje ze tam nic nie ma laktator juz nei daje rady a mala potrafi :-) robi sobie po prostu dluzsze przerwy pomiedzy ssaniami, tak ze mleczko ma czas znowu naplynac.

chyba musze zaprzeczyć :sorry:
nie miałam jeszcze dnia nawet na początku żeby KUBALA wisiał mi na cycu

i tak jak pisze Kaczusia mlekojady potrafią wyssać nas do cna :-):-):-):-)

Moj maly ostatnio wieczorami jest super glodny i nie wystarcza mu to co w piersi i sie zlosci. w ciagu dnia nie ma problemu - mleka az za duzo...wiec rano sciagam i wieczorem "dopycham" go tym co sciagnelam...Pielegniarki trzymaja mi mleczko w zamrazarce :-)...Dostalam nawet super porzadny laktator wiec sie nie mecze :-)

Moja dojarka ostatnio by jadla co godzine nawet w nocy :szok: jestem mega zmeczona i na nic nie mam czasu bo co skoncze ja karmic to ide sie najesc a ona znowu jest glodna :eek: czy to jej kiedys przejdzie????

dziewczyny co zrobic z małym zarlokiem? ssie piers łapczywie jak szalony a potem brzuch go boli i mu sie ulewa... jak mu z kolei zakończe wczesniej karmienie to płacze jakby go ktoś obdzierał ze skóry... normalnie nie wiem juz sama co zrobic...

Reniferku akurat dziś czytałam na ten temat
Pisali że jak ma kolki musisz zawsze czekać aż się odbije
bo w ten sposób te nagromadzone powietrze wychodzi
z jelit, znowu w szpitalu mi powiedzieli że
po piersi nie zawsze się odbija a po sztucznym zawsze musi

A ja się martwiłam o mój "bar mleczny " .... wydawało mi się ,że jak karmię to powinnam mieć wielkie i twarde balony -a przecież nie mam . Dzisiaj byłam u doktorka i okazało się ,że Mlekojad prawidowo przybiera na wadze .....
Teraz waży 4065 ....i dopiero teraz wiem jakie maleństwo urodziłam ....
Większość Waszych dzieciaczków ważyła tyle co teraz Jaś przy urodzeniu .....:szok::-D

reklama
Dojarce sie prawie nigdy nie odbija :confused: za to potrafi tez lapczywie jesc ale pozniej to ma jedynie czkawke, pielegniarka mi powiedziala ze nic na to sie nie poradzi jedno co przyniesie jej ulge to trzymanie jej w pionie.

Do góry