reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Akcja -LAKTACJA !!!!!!!!!!!

Majako właśnie Ci chciałam zasugerować kwasy omega3, ale skoro tran będziesz łykac to spoko. Tylko, że efekty widać dopiero po 3 tygodniach stosowania. Więc broń boże nie zaprzestawaj łykać tranu, chyba że masz olej lniany - on jest najłatwiej przyswajalny i ma dużo tych kwasów :tak:

Rudson ja bym wskoczyła pod prysznic i wymasowała cycuszki pod ciepłym strumieniem wody. Tak więc masować i rozgrzewać! :tak:

reklama
Dziewczyny podczas karmienia witaminy trzeba łykać jak podczas ciąży, bo bobas wszystko wysysa. Ja dodatkowo łykałam wapno - chociaż mi lekarka kazała tylko dietę bogatą w nabiał zastosować, ale jakoś nie miałam ochoty na mleczko i przetwory, więc sobie te wapno łykałam.

Jeśli chodzi o wypadanie włosów to normalne ze względu na zmiany hormonalne jakie zachodzą. Gdzieś czytałam, że podczas ciąży włosy "zapominają" o wypadaniu" a po porodzie nadrabiają to i dlatego wydaje się nam, że wychodzą garściami.

Kobitki zastanawiam sie czy moge zaczac odciagac troche pokarmu (czy jest moze jeszcze za wczesnie???)...moje cycuchy produkuja chyba dla 3-jaczkow a moj maly w jednym karmieniu je tylko jedna..a kazali druga podawac...ale on zasypia i drugiej nie chce...zanim dojdzie do oproznienia tej ktora wlasnie skonczyl minie jakies 5 h a ja wyje z bolu....no i mysle o rozpoczeciu odciagania troszke do zamrazalki na pozniej jak zaczniemy troszke buteleczke wprowadzac...ale polozna mowila zeby wstrzymac sie kolo 3 tyg bo im wiecej bede stymulowac tym wiecej bede produkowac:confused:

Ja tam odciagam jak boli, moja mala tez je tylko z jednej piersi i zasypia :tak: Je jakies 30 minut ze stymulacja w policzek :-) bo inaczej to by zasnela juz po 5 minutach i tak by tylko sobie wisiala :-)

wczoraj sie martwiłam ze jestem bez mleka a dzis normalnie zaraz padne,....odciagam i odciagam....... ałaaaaaaaaaaaa:szok::szok::szok::szok::szok::szok: a mój mlekojad i tak nie chce piersi, woli z butli...

wczoraj sie martwiłam ze jestem bez mleka a dzis normalnie zaraz padne,....odciagam i odciagam....... ałaaaaaaaaaaaa:szok::szok::szok::szok::szok::szok: a mój mlekojad i tak nie chce piersi, woli z butli...

O popatrz! Jakoś mi umknęło, że Mikołaj nie chce piersi....
Różne sa upodobania naszych dzieci.

Boshhhh, jak ja już bym chciała miec Olę.

ja tez musiałam odciągać bo myślałam ze mi piersi eksplodują, ale już po ok 2 tygodniach od porodu wszystko sie unormowało, zatem cierpliwości Renifer...
A co do pierś vs butla też sie tego obawiałam ale okazało sie że mały chętnie przysysa sie do piersi i na butlę też nie narzeka (w weekend miałam zjazd i okazało sie że nie byłam mojemu malenstwu potrzebna bo był tata z butlami pelnymi mojego mleka - nie powiem zabolało, ale z drugiej strony daje mi możliwość wyjścia z domu bez zamartwiania się ze mały bedzie głodował)

reklama
Do góry