reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ahhh te porody. ;-)))

Ten trzeci poród był szybki ale chyba najbardzie bolesny, najważniejsze jednak że wszystko dobrze się skończyło a teraz już wspomnienie bolesnego porodu wyblakło na tyle że mogę już o tym spokojnie pisać, bez emocji.(jak sobie przypominałam poród w kilka dni po to jeszcze strach mi tyłkiem trząsł :-D )

reklama
Kiedy rodziłam to powiedziałam meżowi ze to nasze drugie i ostatnie dziecko - teraz zaczynam myśleć o tym aby za jakieś 5-7 lat postarać sie o trzecią latorośl

Cleo wiesz to tak jak ja. Też powiedziałam, że to już ostatnie nasze dziecko. Tylko, że ja już raczej napewno nie będę się starała o trzecie dziecko (mam parkę w domu i jestem bardzo szczęśliwa). Chyba, że nastapi jakiś wypadek przy pracy :-) ale będę się starała aby tak nie było. Już teraz mam obawy co do powrotu do aktywnego życia seksualnego - lęk przed ciążą. Mam nadzieję, że jednak sie odblokuję, bo mój małżonek już nie może się doczekać - ja z jednej strony też no ale jest to ale....:-(

Megi, ja juz tez nie chce 3 dziecka, co wiecej, juz nie powinnam raczej. I tez sie potwornie boje, ze moglabym zajsc w ciaze. Nigdy nie brałam hormonów, ale chyba teraz zaczne :(

Ja też właśnie zastanawiam się nad hormonami ale mam jednak obawy.
Do tej pory korzystałam jedynie z metod naturalnego planowania rodziny i niby było ok ale miałam tę świadomość, że chce mieć dzieci i jakby coś się wydarzyło to włosów z głowy rwać nie będę, a teraz już wolałabym żeby nie było "wpadki".
No nic mam jeszcze parę tygodni na przemyślenia i dyskusję z mężem.

Ja to muszę poważnie nad tym pomyśleć:tak: MAM JUŻ TRÓJECZKĘ DZIECI:-) i więcej raczej nie chcę.Chyba że wybudujemy sobie domek;-)

No u mnie nie jest wesoło bo nie mogę sobie pozwolić na wpadkę przez kilka dobrych lat,a nawet jeśli kiedyś zajdę w ciążę to niewiadmo jak ona się zakończy,gdyż moja macica jest mocno nadwyrężona:-( a ja tak chciałam mieć trójeczkę:-(
Także napewno trzeba będzie się zabezpieczyć,ale nie spiralą bo znam kilka przypadków,że i tak kobiety wpadały:szok:
Bratowa ma dla mnie zaszczyk taki na 3 m-ce a potem będę mysleć.
A z tymi wpadkami to uważajcie bo moim znajomym się wpadło(mieli już 2)i...urodziły im się 3 dziewczynki:-D

reklama
Dziewczyny, z tymi hormonami to macie racje, jesli nie bralyscie to raczej sie nie decydujcie. Owszem znam osoby ktore biora latami i wszystko jest w porzadku ale... Ja bralam jedne i mialam problemy z miesiaczka, wiec lekarz mi zmienil tabletki na inne no i w ciagu 2 miesiecy przytylam 15 kg :szok: odstawilam je ale nadal puchlam w oczach no i oczywiscie w ostatnim tygodniu jak je bralam zaszlam w ciaze :sick: niezle zabezpiecznie, nie ? :confused: no i teraz mamy Oliwke :-) i tak planowalismy dziecko ale pol roku pozniej no ale coz.... a z tymi tabletkami to skoro nie musicie-NIE BIERZCIE, radze Wam. Ja juz wiecej nie wezme, bedziemy mysleli o innym zabezpieczeniu.

Do góry