reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

reklama
Jak już kiedyś pisałam komuś Elżbietko mnie też boli łono, zwłaszcza jak posiedzę w jednej pozycji i wstanę, to aż rwie, takie dziwne uczucie. Tak od jakiegoś czasu......

Elżbietka, ja też tak mam, poza tym często mam uczucie jakby ... hmmm.. jak to opisać... coś mi rozrywało szyjkę macicy to takie krótkotrwałe ale dość bolesne uczucie jakby coś mnie rozrywało od środka.

jak wstaję np. z łóżka to czasami mam wrażenie, ze miednica mi sie rozciąga i to jest dopiero niezapomniane uczucie:-D :eek: boli trochę wtedy.

tez mysle ze to o spojenie łonowe chodzi, czas konkretnych przygotowań.:tak:

Elu, mnie tak boli w orznych miejscach np w mostku, piersi mnie tak bola i inne dziwne miejsca, w moim przypadku to sa nerwobole, czasem moga byc bardzo silne, czasem tylko nieprzyjemne :) nic groznego to byc nie powinno ;)

mam jakąś dziwną dolegliwosć... boli mnie ten tłuszczyk na spojeniu łonowym. dosłownie jakby mnie ktoś tam kopnął. i tak troche w dół też boli, tak powiedzmy wargi sromowe.:zawstydzona/y:
czy ktoś ma coś takiego, albo wie o co chodzi?:confused:

mam tak samo, a dodatkowo czasem mam wrażenie, że coś się tam rusza :szok: już na tej owłosionej strefie :laugh2:
Jarek się śmieje, że chwila to mały nam pomacha :laugh2:

Wiecie co, a ja mi się coś dziwnego od wczoraj dzieje ze stopami i dłońmi...
po prosty swędzą mnie...nie tak strasznie, ale już mnie to wkurza....zwłaszcza między palcami na ich długości ...i sa lekko zaróżowione.....
czy to uczulenie jakieś, czy objaw ....przedrzucawkowy :confused:(ale wtedy chyba trzeba miec ciśnienie wysokie i swędzi całe ciało, tak?).

Kamila to na pewno nie stan przedrzucawkowy:tak::tak:chyba troszkę panikujesz;-);-)

Stan przedrzucawkowy to poważna sprawa, najgorzej jak się pojawi wcześniej bo na tym etapie dziecko już jest całe i zdrowe i donoszone ale np w 27t moja znajoma miała i musieli jej zrobić cc bo niebezpieczeństwo i dla dziecka i dla mamy...:-(

Sąsiadka ze szpitalnego łóżka mówiła mi że jak jej poprzednie dziecko było w położeniu pośladkowo nóżkowym - czy jakoś tak to czuła te nóżki w pipce. ciekawe :-D

reklama
Do góry