reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

ja się smaruję narazie przede wszystkim kremem do biustu - AVON ten modelujący, szybko się wchłania, fajnie pachnie - póki co mi pasuje, na rozstępy i cell. jeszcze nic nie kupiłam, nie dlatego że nie mam ::) ale nie mogę się zdecydować - jest tego trochę a nie chcę żeby nie było za mocne bo chyba nie powinno - a już wiem, od mojej lekarki na pierwszej wizycie dostałam taki starcik z próbkami dla przyszłych mam i tam był krem zapobiegający rozstępom DR. I. Eris przeznaczony właśnie dla nas - to może taki kupie - zupełnie o nim zapomniałam :) i z tej serii napewno jest tych maścideł dużo więcej :)
A swoją drogą - chce się Wam smarować - bo mnie nie bardzo... :D

reklama
Ja mam obiecane od mężusia, że będę smarowana, tylko muszę się wreszcie na coś zdecydować i kupić COŚ wreszcie.
Asiorku, a AVON też się na ciążę nadaje ??? bo mam i już bym mogła używać ....

ja sie smaruje takim olejkiem z apteki Freiöil sie nazywa ale niedlugo mi sie konczy i chyba kupie sobie jakis krem bo ta konsystencja oliwki mnie troche denerwuje

A ja wam powiem tak, że jak mają być rozstępy to itak będą!! Ja pierwszą ciążą smarowałam się zwykłą oliwką dla dzieci nivea lub jonsona i niemiałam żadnych rozstępów, ale ok 1,5 tygodnia przed porodem nie chciało mi sie, po prostu zapominałam i wyszły mi rozstępy. Nieduże, ale są!! Ale nie przejmuje się tym wcale, ponieważ mam śliczną i zdrową córeczkę!!

A dla porównania moja koleżanka smarowała się różnymi firmowymi kremami i ma cały brzuch w rozstępach!! Więc to niema reguły!! Wystarczy tylko dbać żeby skóra była dobrze nawilżona i być może nie wyjdą :)

e tam ..... będą czy nie będą .... jak mąż chce mnie smarować, to nie zmarnuję takiej okazji, bo więcej może się nie pojawić :D

reklama
Do góry