reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ADOPCJA- pary starające się o adopcję wczoraj i dziś.

mam taką samą nadzieję. już nie mogę się doczekać kiedy zacznę kupować mebelki do pokoiku dziecięcego.
dziś przeczytałam pierwszą książkę o adopcji. tak wiele nasz czeka trudnych chwil, ale każda będzie wynagrodzona :-)

reklama
ja już przeczytałam dom malowany i oswoić adopcję, lata temu czytałam bociany przylatują zimą... a jak czytałam kiedy bocian nie przyleci ryczałam jak bóbr, nawet mój mąż się popłakał...
mąż już planuje, że na ścianie pokoju dzieciędego namaluje palmę i małpki, ja wolę eukaliptus i pandy, zwłaszcza ze widziałam śliczne łóżeczka z pandą

a ja przeczytałam dom malowany na nowo. pozostałe tytuły kompletuję.
my pomalujemy ściany na kolor śmietankowy, a później w zależności od płci dzieci będą kremowe i fioletowe motyle albo autka.
narazie planuję kupić meble uniwersalne. dzieci na początku będą mieszkały w jednym pokoju, taki my mieliśmy plan i tak nam zasugerowała pani z OA.

jeszcze dzieci z chmur chciałam przeczytać i jeża. zamawiałaś książki przez internet? a może są w empiki?

Ale super dziewczyny, że tak sie u Was ruszyło :) Tak coś czuję, że za chwilę mnie "wyprzedzicie" i już będziecie miały swoje dzieciaczki :) Bo u mnie raczej jeszcze sporo potrwa czekanie, ja się niestety raczej nie nastawiam na to, że Boże Narodzenie spędzimy w większym gronie, pewnie dopiero przyszły rok...

Wiesz Magda, to nie chodzi o to, ze ja jestem taką pesymistką czy marudą, po prostu w naszym OA to tyle trwa, tak nas ciągle uprzedzali pracownicy i z tego co czytałam kiedyś na takim forum, na którym pisały osoby tez starające się o adopcję w tym ośrodku, to potwierdza się to w praktyce. Oczywiście mam cichą nadzieję i marzę, że trochę się to przyspieszy, ale realistycznie na to patrząc to raczej marne szanse.

reklama
Do góry