reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ADOPCJA- pary starające się o adopcję wczoraj i dziś.

reklama
cześć dziewczyny byliśmy wczoraj w ośrodku adopcyjnym i jakoś jesteśmy podłamani bo strasznie długo się czeka na kfalifikacje do szkoleń nawet do roku no i raczej na mniejsze dziecko niż 6 miesięcy nie ma co liczyć :no:

Hej.

Agulla dziwne rzeczy bo spotkania w OA swoją drogą szkolenia po spotkaniach a klasyfikacje do szkolenia są faktycznie ale tak długo ??. Przynajmniej u nas tak było że szkolenia co pół roku były ale tak ułożone że konczylismy spotkania i za miesiąc dwa szkolenie było.

A na dziecko czeka się do 3 lat nawet ale z reguły jest to szybciej . Jeśli chodzi o wiek dziecka to zależy czy OA ma szpital i czy zajmują się adopcją małych dzieci ??

Cześć dziewczyny :-*

Agulla nie wiem skąd jesteś i w jakim OA mieliście spotkanie ale my się trochę nadzwoniliśmy z M po ośrodkach i każdy miał inne wersje. W OA wcale nie zachęcają do adopcji wręcz przeciwnie, mówią tak aby nas zniechęcić . Nie wiem dlaczego i jaki mają w tym cel ale My też na początku mieliśmy anty nastawienie bo w jednym powiedzieli ,że zapisy na spotkania są za rok w drugim ,że nie mają pod opieką niemowląt aż w końcu zadzwoniłam do OA gdzie spotkanie odbyło się szybko ale też czas oczekiwania nam mówili że bardzo długi . Jeśli chodzi o sprawy sądowe to też zależy od sądu i dziecka . Agulla mam wrażenie że szybko chcesz się poddać. Zadzwoń do innych ośrodków popytaj . Ja uważam że warto czekać.

Celta hop hop jak córcia daje w kość czy już spokój?

Damagelle ogarnieta z dzieciakami już i szkołą ?

Smerfeta a jak Ty się czujesz ?

Anuszka i jak zdecydowałaś już jak z badaniami ? U nowej pani doctor będziesz robić ?

Katinka a jak u Was . Jak Księciunio :-).

.mama kochana napisz co u Cb brakuje mi Ciebie i Twojej kawy porannej :').

Reszta nowych staraczek adopcyjnych melduneczek Proszę.

Miłego dnia :-* p.s czekam na odpowiedz.

Ostatnia edycja:
Agulla ja mam już półtora roczną córeczkę. Czekaliśmy na nią rok 7 miesięcy i 7 dni :-). I też nam mówiono że długo będziemy czekać. Teraz będziemy składać dokumenty i starać się o synusia :-)

Nie poddawaj się na początku! bierz się i kompletuj dokumenty i podzwoń po OA . A skąd jesteś Agulla ?

ja jestem ze śląska :)
bardzo byśmy chcieli mieć już to wszystko za sobą!!!jesteśmy małżeństwem od prawie 10 lat ile miała wasza mała jak przywieżliście ją do domku?możesz mi w skrócie napisac jak to u was wyglądało?dziękuję

Agulla Myszka rodzona jest w 25 tc jest skrajnym wczesniakiem i my ją odebraliśmy jak miała 7 miesięcy ale mojej kruszynce odejmuje się 3 miesiące . Miała 56 cm i Ważyła 5 kg była malunia . Teraz dorównuje rówieśnikom i zaraz na nogi pójdzie bo staje przy wszystkim i tup tup chce robić. Dużo powtarza i zaczyna gadać ;-).

Mieliśmy co miesiąc spotkania ok 8 chyba . Po tym wszystkim od września lub października ( nie pamiętam dokładnie ) zaczął się kurs do stycznia trwał. No i kwalifikacje dostaliśmy przed świętami BN. I od stycznia czekaliśmy do listopada w listopadzie Myszka była już u Nas. Sprawa sądowa załatwiona w 5 dni roboczych . :-)

reklama
Do góry