reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

Hmmm......... też zawsze myślałam, ze pocenie to reguluje devikap ( wit.D3), a nie cebion. Milkshake a jakbym podała zwykłą wit. C w kropelkach to też to pocenie się zmniejszy?? Nie wiesz??:confused:

reklama
Ja daję vigantol 1 krpoelke a dawałam jeszcze 3 krpoelki cebion multi ale na lato odstawiłam - ze względu na dużą ilośc jarzyn i owoców - tak kazała pediatra

No i popatrzcie co pediatra to inaczej, nam kazał odstawić cebion multi dawać dewikap 2 kropelki dziennie, hmm który pediatra ma racje :confused:

hej dziewczyny, ja nieco z innej beczki. Być moze już o tym pisałyście, jeśli tak to przepraszam, ale nie mam niestety czasu przejżeć całego wątku. Kiedy wprowadzacie swoim maluchom gluten? Mi pediatra kazała dopiero po roczku (tak samo z białkiem jajka) ale wydaje mi się to nieco późno. Fakt, ze moja mała jest uczulona na bałko mleka wieć moze stąd taka przesadna ostrożność?

I mam jeszcze jedno pytanko. Kupiliśmy sobie zmywarkę (o luksusie! :-)). Nie wiecie czy butelki i smoczki mozna myć w zmywarce?
buziaki

Słonko, ja jeszcze nie wiem kiedy gluten wprowadze, nie rozmawialam o tym jeszcze z pediatra ale lada dzien spotkamy sie pogadac o żywieniu Mariczki to napisze co i jak :-)
Co do zmywarki, to z tego co wiem mozna myc butelki ale smoczki nie :no: No i ja jednak zawsze po zmywarce bardzo dokladnie butelki jeszcze płucze pod biezaca woda bo te srodki do mycia w zmywarkach to dosc mocna chemia...

slonko wg nowych zalecen gluten mozna wprowadzac od 7 miesiaca, ale u dzieci ze sklonnoscia do alergii lekarze radza poczekac do roczku. Dmuchaja na zimne.
Nie myje butelek w zmywarce. Wlasnie z powodu chemii. Moze szklanym butelkom by nie zaszkodzilo, ale ja uzywam plastikowych i boje sie, ze srodki "wezra sie" w plastik. Myje szczotka i wyparzam.

Jeśli chodzi o gluten wprowadziłam w 7 miesiącu (grysiczek do zypki, kaszka manna na mleczku, niewielkie ilości pieczywa) reakcji alergicznych nie zaobserwowałam

Butelek nie myje w zmywarce

Ja na codzien tez myje recznie, od wielkiego dzwonu w zmywarce...No i tak jak pisalam płucze woda a no i sterylizuje jeszcze!!!

reklama
moja bratowa myła wszystko w zmywarce, butle plastikowe, smoczki.... przy bliźniakach nie wyrabiała z myciem ręcznie butli....

a gluten jest w chlebie prada?
kurcze Olek już je.....nawet kluski już jadł.... :eek::sorry2:
moja pediatra coś taka mało mówna.... i nic ze mną nie konsultuje tylko wciska mi ulotki, a co ulotka to coś innego wymyślają...
więc daje Olkowi wszystko i obserwuje....
nie wiem czy to dobre,..

Do góry