reklama
Agnieszka18
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
Ja daję vigantol 1 krpoelke a dawałam jeszcze 3 krpoelki cebion multi ale na lato odstawiłam - ze względu na dużą ilośc jarzyn i owoców - tak kazała pediatra
elisabeth
Październik '06 i '09
hmm który pediatra ma racje
ten który nie bierze od firm farmaceutycznych...:-)
slonko
Październikowa Mama'06 Zadomowiona(y)
hej dziewczyny, ja nieco z innej beczki. Być moze już o tym pisałyście, jeśli tak to przepraszam, ale nie mam niestety czasu przejżeć całego wątku. Kiedy wprowadzacie swoim maluchom gluten? Mi pediatra kazała dopiero po roczku (tak samo z białkiem jajka) ale wydaje mi się to nieco późno. Fakt, ze moja mała jest uczulona na bałko mleka wieć moze stąd taka przesadna ostrożność?
I mam jeszcze jedno pytanko. Kupiliśmy sobie zmywarkę (o luksusie! :-)). Nie wiecie czy butelki i smoczki mozna myć w zmywarce?
buziaki
I mam jeszcze jedno pytanko. Kupiliśmy sobie zmywarkę (o luksusie! :-)). Nie wiecie czy butelki i smoczki mozna myć w zmywarce?
buziaki
Słonko, ja jeszcze nie wiem kiedy gluten wprowadze, nie rozmawialam o tym jeszcze z pediatra ale lada dzien spotkamy sie pogadac o żywieniu Mariczki to napisze co i jak :-)
Co do zmywarki, to z tego co wiem mozna myc butelki ale smoczki nie No i ja jednak zawsze po zmywarce bardzo dokladnie butelki jeszcze płucze pod biezaca woda bo te srodki do mycia w zmywarkach to dosc mocna chemia...
Co do zmywarki, to z tego co wiem mozna myc butelki ale smoczki nie No i ja jednak zawsze po zmywarce bardzo dokladnie butelki jeszcze płucze pod biezaca woda bo te srodki do mycia w zmywarkach to dosc mocna chemia...
kajenka
Fanka BB :)
slonko wg nowych zalecen gluten mozna wprowadzac od 7 miesiaca, ale u dzieci ze sklonnoscia do alergii lekarze radza poczekac do roczku. Dmuchaja na zimne.
Nie myje butelek w zmywarce. Wlasnie z powodu chemii. Moze szklanym butelkom by nie zaszkodzilo, ale ja uzywam plastikowych i boje sie, ze srodki "wezra sie" w plastik. Myje szczotka i wyparzam.
Nie myje butelek w zmywarce. Wlasnie z powodu chemii. Moze szklanym butelkom by nie zaszkodzilo, ale ja uzywam plastikowych i boje sie, ze srodki "wezra sie" w plastik. Myje szczotka i wyparzam.
Agnieszka18
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
Jeśli chodzi o gluten wprowadziłam w 7 miesiącu (grysiczek do zypki, kaszka manna na mleczku, niewielkie ilości pieczywa) reakcji alergicznych nie zaobserwowałam
Butelek nie myje w zmywarce
Butelek nie myje w zmywarce
reklama
moja bratowa myła wszystko w zmywarce, butle plastikowe, smoczki.... przy bliźniakach nie wyrabiała z myciem ręcznie butli....
a gluten jest w chlebie prada?
kurcze Olek już je.....nawet kluski już jadł....
moja pediatra coś taka mało mówna.... i nic ze mną nie konsultuje tylko wciska mi ulotki, a co ulotka to coś innego wymyślają...
więc daje Olkowi wszystko i obserwuje....
nie wiem czy to dobre,..
a gluten jest w chlebie prada?
kurcze Olek już je.....nawet kluski już jadł....
moja pediatra coś taka mało mówna.... i nic ze mną nie konsultuje tylko wciska mi ulotki, a co ulotka to coś innego wymyślają...
więc daje Olkowi wszystko i obserwuje....
nie wiem czy to dobre,..
Podziel się: