reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

Hmmm......... też zawsze myślałam, ze pocenie to reguluje devikap ( wit.D3), a nie cebion. Milkshake a jakbym podała zwykłą wit. C w kropelkach to też to pocenie się zmniejszy?? Nie wiesz??:confused:

reklama
Ja daję vigantol 1 krpoelke a dawałam jeszcze 3 krpoelki cebion multi ale na lato odstawiłam - ze względu na dużą ilośc jarzyn i owoców - tak kazała pediatra

No i popatrzcie co pediatra to inaczej, nam kazał odstawić cebion multi dawać dewikap 2 kropelki dziennie, hmm który pediatra ma racje :confused:

hej dziewczyny, ja nieco z innej beczki. Być moze już o tym pisałyście, jeśli tak to przepraszam, ale nie mam niestety czasu przejżeć całego wątku. Kiedy wprowadzacie swoim maluchom gluten? Mi pediatra kazała dopiero po roczku (tak samo z białkiem jajka) ale wydaje mi się to nieco późno. Fakt, ze moja mała jest uczulona na bałko mleka wieć moze stąd taka przesadna ostrożność?

I mam jeszcze jedno pytanko. Kupiliśmy sobie zmywarkę (o luksusie! :-)). Nie wiecie czy butelki i smoczki mozna myć w zmywarce?
buziaki

Słonko, ja jeszcze nie wiem kiedy gluten wprowadze, nie rozmawialam o tym jeszcze z pediatra ale lada dzien spotkamy sie pogadac o żywieniu Mariczki to napisze co i jak :-)
Co do zmywarki, to z tego co wiem mozna myc butelki ale smoczki nie :no: No i ja jednak zawsze po zmywarce bardzo dokladnie butelki jeszcze płucze pod biezaca woda bo te srodki do mycia w zmywarkach to dosc mocna chemia...

slonko wg nowych zalecen gluten mozna wprowadzac od 7 miesiaca, ale u dzieci ze sklonnoscia do alergii lekarze radza poczekac do roczku. Dmuchaja na zimne.
Nie myje butelek w zmywarce. Wlasnie z powodu chemii. Moze szklanym butelkom by nie zaszkodzilo, ale ja uzywam plastikowych i boje sie, ze srodki "wezra sie" w plastik. Myje szczotka i wyparzam.

Jeśli chodzi o gluten wprowadziłam w 7 miesiącu (grysiczek do zypki, kaszka manna na mleczku, niewielkie ilości pieczywa) reakcji alergicznych nie zaobserwowałam

Butelek nie myje w zmywarce

Ja na codzien tez myje recznie, od wielkiego dzwonu w zmywarce...No i tak jak pisalam płucze woda a no i sterylizuje jeszcze!!!

reklama
moja bratowa myła wszystko w zmywarce, butle plastikowe, smoczki.... przy bliźniakach nie wyrabiała z myciem ręcznie butli....

a gluten jest w chlebie prada?
kurcze Olek już je.....nawet kluski już jadł.... :eek::sorry2:
moja pediatra coś taka mało mówna.... i nic ze mną nie konsultuje tylko wciska mi ulotki, a co ulotka to coś innego wymyślają...
więc daje Olkowi wszystko i obserwuje....
nie wiem czy to dobre,..

Do góry