Pytalam o te witaminki, bo nam pediatra juz pozna wiosna kazala odstawic wit D3 (jesli byloby pare dni pochmurnych, to wtedy 1 kropelke), ale nadal kazala dawac 3 kropelki Cebion Multi.
Paula w te upaly wreszcie zaczela pic cos wiecej, niz mleko. Ale i tak udaje mi sie jej wcisnac w ciagu dnia max.100ml wody mineralnej gotowanej i na probe soczek jablkowy, ktory... chyba ja uczula
. Cholerne jablka
W ogole mam z Paula duzy problem, bo nie dosc, ze wiele rzeczy ja uczula i ma bardzo ograniczone menu, to jeszcze nie chce mi jesc, szczegolnie z lyzeczki. Jak dodam kaszke z owocami do mleka i dostanie w butelce, to jest OK, ale to samo podane lyzeczka i popijane mlekiem juz jej nie smakuje. Do tego nie otwiera buzi, tylko tak spija z lyzeczki. Przez pol godz. je maly sloiczek owockow (120g), ale to i tak sukces, bo dan obiadowych zjada ok. 30g
i wszelkie proby dania wiecej koncza sie pawikiem
.
Nie wiem, co mam robic. Juz nawet mialam pomysl, zeby jej ten obiad zmiksowac (bo je np. risotto z malymi grudkami) i dodac do mleka, zeby w ten sposob przemycic troche warzyw i mieso, ale wiem, ze to nie ma sensu, bo przeciez ona powinna jesc z lyzeczki a nie ciagle tylko butla i butla