reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

Renik - moze daj jej cos innego. mojej Nince tez kaszka sie znudzila. robie jej na kolacje zamiast tego budyn, jajecznice, parowki na cieplo, danio z owocami itp.

reklama
Gufi - problem mój polega na tym że ona ładnie je jajeczniczke co drugi dzień, danonki codziennie i to duży musi być, ale je bardzo mało mlecznych rzeczy (poza danonkiem) no teraz to już ilości bardzo małe i boje się, że mało wapnia przyjmuje przez to, a jekie paróweczki kupujesz bo ja jakoś stoje przy nich czytam skład i odkładam :-(

a jekie paróweczki kupujesz bo ja jakoś stoje przy nich czytam skład i odkładam :-(

My wcinamy Morlinki :-)...te z indyka są najlepsiejsze ;-):-p:-D...ale Powiem Ci Renik że w jakiejś prasie dziecięcej czytałam że w parówkach rzeczywiście jest mało mięsa a za to duuużo tłuszczu i jakiegoś innego dziadostwa ale jeżeli daje sie je dziecku z umiarem to nie zaszkodzą...co innego jakby dawać naszym Maluszkowi codziennie parówe...

PS. Najlepsze życzonka dla Emilki z okazji ukończenia 11 miesięcy!!!

Dziewczyny a podajecie dzieciaczkom surowe owocki? jeslki tak to jakie i w jakiej formie?
Renik a moze spróbuj Emilce podac taki biały serek "bieluch" moze bedzie jej smakowal? Mariczka bardzo lubi :tak:

Dziewczyny a podajecie dzieciaczkom surowe owocki? jeslki tak to jakie i w jakiej formie?
Renik a moze spróbuj Emilce podac taki biały serek "bieluch" moze bedzie jej smakowal? Mariczka bardzo lubi :tak:

Inesku...ja daje Amelce dużo owoców, wszystkie na surowo...poczawszy od jabłek poprzez gruszki śliwki malinki banany brzoskiwnie morele...nawet kiedys dałam jej pół kiwi...

A Twój pomysł z bieluchem to wykorzystam jeśli można bo u mnie krucho z jedzeniem twarożku ze śmietanką...naciaga Amelię na wymioty :zawstydzona/y:

U nas jadłospis jest baardzo zróżnicowany, pediatry też pytałam co jeszcze można takiemu maluszkowi dać - powiedziała że jeśli alergii żadnej nie ma to wszystko prócz grochów i kapust (Ala ostatnio od nas chapnęła ze 3 łyżki grochówki i żyje nic jej nie było)

7.30 śniadanko 210 ml mleczko + kleik ryżowy lub kukurydziany lub kaszka 8 zbóż
ok. 10 drugie śniadanko z nami jajecznica, jajko na twardo, jajko na miękko, parówka (morlinka) Danonki, jogurt naturalny z owocami startymi - żywymi, kanapeczka z wędlinką, pomidorkiem (obowiązkowo - bo Ala uwielbia) - co dzień coś innego
13.30 zupka - pomidorowa, ogórkowa, krupniczek (najbardziej lubi) natomiasty wszystkie inne też je - takie jak my tylko mniej przyprawione
16.30-17 - drugie danie makaron z sosem i mięskiem +jarzynki gotowane(marchewka, kalafiore) lub surowe (marchewka, ogórki kiszone starte bez skórki, pomidorki bez skórki), innego dnia ziemniaczki i mięsko i jarzynka, innego dnia kluseczki leniwe z białym serkiem czasem zamiast drugiego dania jemy kisiel lub budyń (sama gotuję z malin z białym serkiem i owocami startymi jabłko, banan, brzoskwinie, śliwki, ostatnio kiwi)
19 - jakaś przegryzka typu biszkopty, ciasto u babci
20.30 kolacja 300 ml kaszki mannej na mleczku na GĘSTO!!! (łyżka stoi )

Ala pije około 200ml herbatki swojej granulowanej lub słabej normalnej i około 150 soku po zupie.
Ines - owoce daję wszytskie prócz pomarańczy albo trę na plastikowym tarełku lub gniotę widelcem jeśli się da (daję same, z jogutrem z kisielkiem z budyniem lub biszkoptem)

Acha słoiczki poszły już w odstawkę bo mało w nich jest i używam ich tylko okazjonalnie - wszystko jedzonko robię już sama

U Nas serek zostaje pochłaniany zawsze i wszedzie, ogólnie Dawidek to mały łakomczuszek, wystarczy ze sie siegnie do lodówki to On juz tam jest ;-) ... jak wczesniej siedział koło mnie jeden "sęp" tak teraz mam ich dwóch ( synek i pies :-D)

Wczoraj w sklepie wyszukałam jedzonko dla maluszków w postaci paróweczek, frankfuterków i pasztecika ... gdybyscie widziały ten błysk w oku Dawida :-);-):-D

Frankfuterka wczoraj na kolacje pochłonął, dzisiaj dostanie troszke paszteciku :tak:

Dzięki dziewczyny za rady - bieluch niestety nie został zaakceptowany, dzisiaj jej pozmieniam kolejność i kaszki mleczne będą w ciągu dnia a danonka albo kanapeczke dam jej na kolacje.

Moniqa a co to za producent i gdzie znalazłaś to jedzonko Emilka jest mięsożerna toby jej spasować mogło, a wogóle to nie wiem po kim to ma ja mięsa i wędlin nie znosze Micahł też nie przepada za wędlinami a ona jak widzi szynke to się trzęsie ale mleko zobaczy i od razu kiwa gówką że nie

reklama
Do góry