reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

reklama
Mateuszek też wsuwa Danonki z tym że mu daję po pół :-) z nowych rzeczy wprowadziłam biszkopciki i bułeczkę maślaną ale wszystko to daję w małych ilościach.
Matiemu bardzo smakują ziemniaczki z masełkiem i jajeczko (żółtko) na miękko.

ptyszul, a ten smoczek trójprzepływowy to ten avent 3?? bo z tego mi słabo leci mleko zagęszczone kaszką. Czy to o jakis inny chodzi?

Co do mlecznych kanapek, to żona mojego teścia chciała dać Olkowi :eek: nie dość, że nie chcemy dawać mu słodyczy do ok 2 latek, to jeszcze ma skazę białkową......

... a jak to powiedziałam to stwierdzili, że Olek to biedne dziecko. To nic że ich 6 letnia córa ma nadwagę i teraz chowają przed nią słodycze. To jest dla mnie biedne dziecko.

Milshake masz całkowitą rację też chce Emilce dopóki się da odkładać podanie słodyczy, niestety nie każdy to rozumie,np Emilka juz dostała czekolade, którą z odpowiednim komentarzem wręczyłam Emilkowemu tatusiowi no i wielkie zdziwienie że co ona jeszcze czekolady nie je :wściekła/y:

Ja tez jestem zadowolona z tych smoczkow trojprzeplywowch:)))Dzisiaj Oliwka na kolacje wypila 240 ml mleka z kaszka:)))Dobrzze niech rosnie;-)
A te biszkpciki to takie specjalne dla maluszkow czy zwykle dajecie???AAa ja dzisiaj dalam malej troche jogurtu i bardzo jej smakowal:)))ale lepepiej jak sprobuje z danonkami:)))

heloł
u nas apetyt wraca :-)
juz wczoraj jadla,ale nie pisalam nic,zeby nie zapeszyc
dzis zrobilam jej ponidorowa z lanymi kluseczkami,zjadla z 2 dokladkami;na kolacje tez wciagnela
a na dostawke brokuly,podzielone na mniejsze rozyczki
Hania bardzo ladnie juz gryzie,wiec juz dawno jej nie rozdrabniam

Agus241- ja Hani jak dotad dawalam bezglutenowe biszkopty,ale zjadla normalnego herbatnika petitka i nic jej nie bylo:cool2:.
Ja na Twoim miejscu zostalabym przy jogurcie naturalnym.Skoro jej zasmakowal,niech go je.Dodasz rozne owoce i co za pyszna,sycaca i slodka <naturalnie>przekaska.Jest zdrowszy,w danonkach duzo cukru,traktuj je jako,taki okazjonalny deserek.Hani nie smakuje jogurt i juz,normalnie ma cofke.I choc dostala go pierwszego niem poznala smak danonka.

Moze przyda sie WAM ta strona:
Baza przepis

Dzieki Katka faktycznie masz racje lepiej sprobowac z naturalnym i dodac owoce:)))
Jezeli chodzi o duze kawalki to Oliwka tez ladnie juz wcina,jeszcze jej miksuje,ale nie tak dokladnie...

A jeszcze ze wzgledu na ta alergi to miala na poczatku staram sie ostroznie wprowadzac nowe jedzonko,ale poki co i na szczescie wszytko co do tej pory jej podalam jest oki,kasze manne juz ladnie wcina pomijjajac fakt,ze teraz pije belilon ha wiec juz nie duzo jej brakuje do zwyklego:)))
A gluten juz po trochu wproadzialam i jest oki.

reklama
Dzięki dziewczyny. To muszę się w taki smok zaopatrzyć.
Choć Olek niechętnie je kaszki, przynajmniej brzoskwiniową. Moze to wina "dziurawego" smoczka, bo z łyżeczki je.

Agus a Oliwce nic nie jest po jogurcie? Olek też pije mleko HA (kupuje Nan, ma lepszy smak) Ale troche się boje z jogurtami...

I jeszcze pytanko. Czy u was też tak trudno dostać NAN HA 2?? Cholera juz obleciałam wszystkie supermarkety i albo nie ma, albo wyrywam ostatni :baffled: jak tak dalej bede musiała szukać to mnie szlak trafi. A w aptece jest masakryczna przebitka cenowa...

Do góry