reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

PaulinaAnna z gory dziekuje moj adres email... joanna_z@op.pl
Tutaj tez nie zalecaja podawania niczego innego do 6 miesiaca zycia, ale chyba zadne normalnie rozwijajace sie, ciekawskie dziecko nie jest w stanie wytrzymac tego czasu na samym mleczku:-) .
Pozdrawiam

reklama
Dziewczyny mojej Mariczce nie smakuje jabłuszko!!! :-( W żadnej postaci ani deserek ani soczek... Martwi mnie to o tyle, że kupki jej się baaardzo twarde zrobiły :-( i miałan nadzieję "rozluźnić" je troszkę właśnie jabłuszkiem...

Joanna - moja corcia ma skonczone 5 m-cy i jak do tej pory jest tylko na mleczku. a to, co my jemy wogole jej nie interesuje... taki z niej cycolub :-)

Ines mi się wydaje, ze dziecko "dorośnie" do różnych smaków. Pamiętam jak pierwszy raz dostał Olek banana, krzywił sie i wypluwał, a dzisiaj zajadał jak szalony.

Ja ze wzgledu na geste kupki podawałam własnie jabłuszka, tak przez 5 dni, no i dzis kupka (po 5 dniu) ale teraz co pierdzioszek to kupka na pieluszcze.... :confused: ...żeby mi się to nie przewróciło w drugą stronę.... dawno juz takich rzadkich kupek nie robił...

Ines a sprobuj podac deserek jabuszko i marvhewka lub z bananem zeby nie bylo samo,mojej Oliwce tez za bardzo nie przypadlo do gustu samo jabblko zje,ale troche i sie krzywi widocznie jest dla niej za kwasnie,ale jak daje mix to wcina az jej sie uszy trzesa:)))
A jezeli chcesz rozluznik kupki sa jeszcze sliwki z hippa lub jak karmisz z butli to dodaj do mleczka klieku kukurydzianego(NESTLE) to tez jest na rozluznienie kupek,wiem bo sama uzywam i dziala rewelacyjne a do tego bardzo smakuje Oliwce az dzisiaj wypila cale 180 ml bylam w szoku bo nigdy tyle nie wypila:)))
Bo jest tez kliek ryzowy,ale to na biegunki...:tak:
Mam nadzieje,ze Ci cos podpowiedzialm,daj znac czy sie udalo ruszyc te kupki:)))

PaulinaAnna to mój e-mail kwasky@op.pl
Z góry dziekuję!
Mój Kubuś do tej pory wcinał jak szalony jabłuszka, a dzisiaj zastrajkował i tez sie wykrzywiał!

Bardzo bardzo Wam dziekuje za rady :-) U nas nie jest tak zle z tymi kupkami bo sa srednio 2 na dobe ale odkad Mariczka je inne rzeczy niz moje mleczko zrobiły sie bardzo gęste i malenka bardzo steka jak robi... chodzi mi o to zeby jej troszke to unormowac zeby sie tak nie meczyła przy robieniu kupki... dzis zjadla marchew z jabłuszkiem. Jutro znow sprobuje dac jej z łyzeczke jabłuszka samego. Moze przyzwyczai sie do smaku.

Ines spróbuj może z innej firmy jej kupic bo bardzo różnią się smakiem

Ines ja miam też mały kłopot bo Olek steka i się meczy przy kupce, ale podałam przez 5 dni jabłuszka i pomogło. Moze sprobuj z tymi śliwkami i np soczek śliwkowy, Olkowi bardzo one smakowały.

Na stronce hippa jest przy kazdym produkcie napisane co jest na rozluźnienie stolca, a co na biegunki. Tylko Olek robi kupki co ok 5 dni wiec, żeby Mariczki za bardzo nie pogoniło...

reklama
Tak własnie korzystam z tej rozpiski Hipp :-) Mąż wczoraj kupił nektar dyniowo-jabłkowy bo mała bardzo dynie lubi... Może to jej przypasuje :-) No i też kupił jabłko z Hipp bo to co próbowałam dać to był Gerber (swoją drogą pyyyycha to jabłko gerbera, jak mała nie zjadła to sama cały słoiczek zjadłam... mniam :-p :-D ) no a może hipp będzie słodszy. Właśnie wiem że te same produkty różnych firm baaardzo potrafią się smakiem różnić.
Milkshake dlatego żeby Mariczki za bardzo nie pogoniło to ja tym jabłuszkiem tylko urozmaicić dietkę chciałam... Nie samo dawać przez kilka dni ale po troszeczku oprócz innych dań tak żeby troszkę jej ulżyć i ułatwić robienie kupki ;-)
Jeszcze raz bardzo dziękuję za rady! To super że można na Was zawsze liczyć! :tak: Buźka!

Do góry