reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

Gufi co do pierwszego pytania to nie wiem, ale drugie ja podaje malej ryz dla dzieci to taka w zasadzie kaszka i faktycznie na moim mleczku wychodzi zadsza wiec dodaje lyzeczke wiecej niz jest w proporcjach zreszta tak tez zalecaja w przepisie. Powodzenia z wprowadzaniem nowosci mam nadzieje ze towje malestwo je polubi

reklama
Gufi ja kaszke Dawidkowi wprowadzilam po tygodniu zajadania marchewki ... pediatra mi zalecila zeby pomiedzy jednym a drugim produktem byl przynajmniej tydzien odstepu, niom ewentualnie jesli po 3-4 dniach nie widac zadnych zmian to mozna wprowadzac kolejny produkt :happy: .. na drugie pytanie niestety ale nie znam odpowiedzi ;-)

Ja teraz dawalam przez tydizen dyzie z ziemnialami i bardzo to smakuje Oliwce dzisiaj zjadla caly sloik:-)

A kaszke dodaje do sztucznego mleka i jest geste:)))A dlaczego po podaniu do naszego pokarmu jest zadsze???

my dzis mamy za soba debiut marchewkowy :tak: Nina byla baaardzo zdziwiona. polowa oczywiscie byla rozmazana na nosku i buzi, ale druga polowa zostala zjedzona. zobaczymy jutro :-)

ja w takim razie przez nastepne dni daje marchewe, potem marchewka i ziemniak. a potem sprobuje kaszki z bananami Nestle, bo dostalam probke i musze ja zuzyc

Ja czekam gora 4 dni z wprowadzaniem nowego produktu.Wychodze z zalozenia,ze jesli tak male dziecko jest na cos uczulone,to wyjdzie na 2 dzien.Jakos sie nie pomylilam.

Dzis zrobilam sama Hani zupke,gdyz jej przestaly smakowac dania obiadowe (owoce jeszcze wchodza)ze sloiczkow.Zasmakowalo,wiec jesli bedzie trzeba robic,bede robic.

Ja czasem robilam Hani kleik ryzowy z owocami na samej wodzie,na kolacje.Ale od kilku dni przestalam.Daje jej same owoce.

Dawidek to juz szeleje z nowymi jedzonkami ... zajada juz ... na obiadek : zupka marchewkowa z ryzem - ktora uwielbia + drugie danie mloda marchewka z ziemniaczkami ;-) ... na deserek : jablko, lub jablko z marchewka lub jablko z bananmi - a propos deserkow ... polecam Frutapura .. sa rewelacyjne .. Dawidek zajada sie okropnie, zreszta ja tez , bo oczywiscie czego On ne zje ... mamusia dokancza :-D .... soczki, jablkowe i marchewkowe ... z kaszek jablkowe i bananowe .... jutro chce wprowadzic jablko z owocem dziekiej rozy ... za 3-4 dni zupke jarzynowa .. a jeszcze pozniej kaszke na Dobranoc jablko z gruszka ;-)

reklama
Gufi - też dostałam te próbki
Kaszka z bananami Ali nie smakowała - woli z malinami - jest dużo smaczniejsza (tylko wygląda jak cement - szara jest)

A jeśli chodzi o próbke misiowego ogródka to dodaje łyżeczka do zupki własnej roboty i smakuje

Do góry