reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

Gufi co do pierwszego pytania to nie wiem, ale drugie ja podaje malej ryz dla dzieci to taka w zasadzie kaszka i faktycznie na moim mleczku wychodzi zadsza wiec dodaje lyzeczke wiecej niz jest w proporcjach zreszta tak tez zalecaja w przepisie. Powodzenia z wprowadzaniem nowosci mam nadzieje ze towje malestwo je polubi

reklama
Gufi ja kaszke Dawidkowi wprowadzilam po tygodniu zajadania marchewki ... pediatra mi zalecila zeby pomiedzy jednym a drugim produktem byl przynajmniej tydzien odstepu, niom ewentualnie jesli po 3-4 dniach nie widac zadnych zmian to mozna wprowadzac kolejny produkt :happy: .. na drugie pytanie niestety ale nie znam odpowiedzi ;-)

Ja teraz dawalam przez tydizen dyzie z ziemnialami i bardzo to smakuje Oliwce dzisiaj zjadla caly sloik:-)

A kaszke dodaje do sztucznego mleka i jest geste:)))A dlaczego po podaniu do naszego pokarmu jest zadsze???

my dzis mamy za soba debiut marchewkowy :tak: Nina byla baaardzo zdziwiona. polowa oczywiscie byla rozmazana na nosku i buzi, ale druga polowa zostala zjedzona. zobaczymy jutro :-)

ja w takim razie przez nastepne dni daje marchewe, potem marchewka i ziemniak. a potem sprobuje kaszki z bananami Nestle, bo dostalam probke i musze ja zuzyc

Ja czekam gora 4 dni z wprowadzaniem nowego produktu.Wychodze z zalozenia,ze jesli tak male dziecko jest na cos uczulone,to wyjdzie na 2 dzien.Jakos sie nie pomylilam.

Dzis zrobilam sama Hani zupke,gdyz jej przestaly smakowac dania obiadowe (owoce jeszcze wchodza)ze sloiczkow.Zasmakowalo,wiec jesli bedzie trzeba robic,bede robic.

Ja czasem robilam Hani kleik ryzowy z owocami na samej wodzie,na kolacje.Ale od kilku dni przestalam.Daje jej same owoce.

Dawidek to juz szeleje z nowymi jedzonkami ... zajada juz ... na obiadek : zupka marchewkowa z ryzem - ktora uwielbia + drugie danie mloda marchewka z ziemniaczkami ;-) ... na deserek : jablko, lub jablko z marchewka lub jablko z bananmi - a propos deserkow ... polecam Frutapura .. sa rewelacyjne .. Dawidek zajada sie okropnie, zreszta ja tez , bo oczywiscie czego On ne zje ... mamusia dokancza :-D .... soczki, jablkowe i marchewkowe ... z kaszek jablkowe i bananowe .... jutro chce wprowadzic jablko z owocem dziekiej rozy ... za 3-4 dni zupke jarzynowa .. a jeszcze pozniej kaszke na Dobranoc jablko z gruszka ;-)

reklama
Gufi - też dostałam te próbki
Kaszka z bananami Ali nie smakowała - woli z malinami - jest dużo smaczniejsza (tylko wygląda jak cement - szara jest)

A jeśli chodzi o próbke misiowego ogródka to dodaje łyżeczka do zupki własnej roboty i smakuje

Do góry