reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

Ja tez bym poczekala,do 6 miesiaca,z Zuzia czekalam i tez rosla jak na drozdzach,no a z Hania, jak wiecie pediatra kazala dawac wczesniej.

A dzis sobie liczylam,ze Hania zjadla 8 razy piers + deserek i + zupke (2 rzeczy po 6 lyzeczek).

Co do sloiczkow :dla mnie to jest wygodne i oszczedza moj czas,ktorego nie mam za wiele przy mojej dwojeczce.Czasem robie Hani sama,ziemniaczka czy jabluszko ugotowane na parze.Poza tym nie mam urzadzen,do rozpackania np.marchewki do takiej aksamitnej konsystencji jak w sloiczkach.Ale jak juz Hania bedzie na etapia jedzenia z grudkami,czesciej bedzie dostawac robione przeze mnie.Tak robilam z Zuzia.

reklama
Katka - Hania ma niezly apetyt :-) moja Nina ma w ciagu dnia 6 karmien i ostanio w czasie chroby raz w nocy sie budzila.

Ines - sprawdzilam w schemacie zywienia i jest napisane, ze w 6 m-cu powinno byc ok 100-150 ml zupy jarzynowej. owoce sa wskazane dla dzieci karmionych piersia od 7 m-ca, nie wiecej niz 150g dziennie.

Gufi a masz może ten schemat w wersji elektronicznej:confused: Byłabym bardzo wdzięczna za przesłanie... Jeśli masz, to podam Ci swojego maila na PW.

O rany jak Wasze dzieciaki pięknie jedzą moja je rano pierś potem troszke jeszcze piersi a potem 3 razy butle i zjada raz 150 a potem po 100 no i teraz jeszcze kilka łyżeczek marchewki - czy to nie za mało (ja znowu swoje :baffled: )

Renik nie martw sie ilością pokarmu jaką zjada Twoje maleństwo, ważne że przybiera prawidłowo na wadze, dzieciaczki przeciez mają różne apetyty i nie należy tego zbytnio porównywać. Jedzą tyle ile potrzebuję, a jak będą głodne to na pewno dadzą nam o tym znać... głosnym płaczem he he he:-D !

Renik nie martw sie,moja malutka tez wcina malo,piersc ssie krotko a wieczorem jakjej podaje butle to wypija max 120 ml i to wszytko oczywiscie juz wprowadzilam deserki,ale nie sa to jakies powalajace ilosci...zobaczymy co dziisiaj powie lekarz bo idziemy na 17.30...

Dzieki dziewczyny za rady, jesli nadal bedzie Amelka dobrze przybierac to poczekam do 6 miesiaca.
Codo karmienia to moja jada co 1-1,5 godzinki tomozecie sobie wyliczyc ile to wyjdzie w ciagu doby ....aod 20:30 to juz do spania (22) wisi mi caly czas przy cyculach :oo2:

Paulinko a jak długo Amelka jest przy piersi w ciągu dnia że co 1 - 1,5 chce jeść? Bo Mariczka to średnio co 3 godzinki je przez ok 15-20 minut... I jak długo śpi w nocy? Daje Ci troszkę pospać czy tez często się budzi?

reklama
No wiec kiedys jadala kruciutko po 3 minutki czasami 5,teraz to okolo 7-10.... a spi w dzien 3 razy po okolo 1 godzinke i raz okolo 30 minut drzemka. Noc to jest od okolo 22 z pobudka okolo 6-7 na jedzonko i spanie do 8:30-9. Czasami zdarzy sie jej obudzic okolo 3:30-4 na cycusia.
Wiec raczej nie jest zle.

Do góry