reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

Milkshake ja gotuję 1marchewke i 1 ziemniaczka w szklance wody tak z pół godziny aż wszystko będzie mięciutkie i do miksera! Mniam!

reklama
Milkshake - marchewka w słoiczkach jest gotowana na parze - nie surowa:tak:

Elizabeth i Mlkshake - uspokoiłyście mnie - dzięki :-):-):-):-):-):-)

myślałam że jakiś dziwak ze mnie :baffled:

acha czyli jest gotowana ta marchewka.... hmm... bo ja słyszałam, że gotowana marchew pomaga w przypadku biegunek, a surowa w przypadku zatwardzenia. I ja ze wzgledu na to, że Olek tak rzadko robi kupki to myślałam, że go "ruszę" tymi marchewkami... a chyba robię coś w przeciwną stronę :confused:

Chyba nic nie pomyliłaś Milkshake gotowaną marchewkę podaje się gdy dziecko ma biegunkę a surową gdy ma zatwardzenie, wię Ty powinnaś dawać surową.

tak w soczku dawałam surową, ale ze słoiczków to już jadł gotowaną :eek:
a w deserkach też jest marchew gotowana (chodzi mi o słoiczoke oczywiście), np w marchewka i jabłko lub młoda marchew?

O tego to już nie wiem, bo deserków ze słoiczka nigdy nie dawałam zawsze sama robię, ale tak na mój chłopski rozum to skoro w zupce są gotowane warzywa, to prawdopodobnie w deserku są surowe, w końcu to deserek.

Wlasnie ciekawe jaka marchewka jest w deserkach bo tez slyszlam,ze gotowana jest na biegunki...
A podawalyscie moze juz gruszki???Bo ja mamz Hippa i zastanawiam sie czy nie bedzie zadnych sensacji jak je podam,co o tym myslicie???Gruszki sa ciezkostrawne???

Agnieszko, co do gotowania własnych obiadków dla dzidzi to ja jak najbardziej byłam za... piszę że byłam bo mi strasznie 2 pediatrów nagadało :baffled: Powiedzieli żeby teraz zimą ABSOLUTNIE nie podawać warzyw kupionych w sklepie czy też na bazarze bo to sama chemia i świństwo nie wiadomo skąd a w słoiczkach to chociaż ze sprawdzonych bio plantacji, mają atesty i ostre normy itp itd... Trochę udało im się mnie przekonać i dlatego daję słoiczki... Na pewno jak pojawią się polskie warzywka, czyli wiosną i latem zacznę robić Mariczce własne zupki i przeciery. Teraz po tym co mi nagadano po prostu troszkę się boje...:eek:

Ines ale wczesną wiosną to też sama chemia w tych warzywach. Tak na prawdę to niewiadomo co robić?

reklama
hej ja na poczatku starlam troche jabluszka ale teraz kupuje z Gerbera i soczki tez,wczoraj kupilam zupke jarzynowa na poczatku nie chcial jesc ale pozniej jak mu zasmakowalo ze jadl az mu sie uszka trzesly :-):-):-). Dalam mu juz kaszki bananowej tez ale do picia zjadl az 200ml prawie duzo-bo samego mlek zjada ok 120ml
pozdrawiam

Do góry