reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

reklama
mon_ka w sumie takie zupki jak robisz to podobne jak te ze słoiczków... ale mięsko faktycznie szybciutko podałaś. A dajesz może oliwy z oliwek do tego, bo gdzies wyczytałam taki przepis z oliwa własnie. W sumie to marchewka, a raczej jej witaminki lepiej się wchłaniają z tłuszczami, np z oliwą lub z masełkiem.

Milkshake tak dodaje oliwy z oliwek, ale dosłownie odrobinke. Zupki robie sama bo te ze słoiczków jakoś mu nie podchodzą :no: A z tym mieskiem to faktycznie zbyt wczesnie wprowadziłam, ale nie żałuje bo zupka jest smaczniejsza i co najwazniejsze to Konradkowi nic nie dolega :tak: Raz podałam mu na próbe :rolleyes: i że nic mu sie nie działo to dołączyłam drób do jego jadłospisu :tak:

Milshake - z tego co wiem to w butelce brown przez ta rurke nie leci mleczko tylko się odpowietrza ale dziewczyny które maja tę butle będa wiedziec lepiej ja tylko o niej czytałam.

Jak tak czytam ile wetną wasze maluchy to aż mi żal, że Emilka tak mało je, ale mam nadzieję, że je tyle ile jest w stanie,
po dzisiejszej marchewce sądze, że zacznie jeść więcej tak jej smakowało, oby wszystkie zupki

A zupki też będziemy robic sami to znaczy termomx bedzie robił, mąż robił mojej bratannicy jak była w Emilki wieki i zajadała się bardzo (w książce do termomixu są przepisy)

Renik ja uwazam że nie powinnaś sie tak zamartwiac że Emilka je mało. Widocznie tyle potrzebuje. Jesli bedzie jej mało to napeno sie upomni o wiecej :tak:

Mon_ka a ile Twoj mluszek ma,ze taksie zajada i wszytko mu smakuje??:)))

Milkshake w butelce Browns przez tą rurke ulatuje powietrze ... po przechyleniu nic Ci sie do rurki nie dostanie, a nawet jakby to ma po bokach takie dziurki i nimi wylatuje ;-)

Mon_ka czyli smacznie juz sobie zajada Twoj synus :happy:

Renik, napewno Emilce nic nie brakuje ... gdyby mialabyc glodna napewno byc to "uslyszala" ;-):happy:

Agus241 - Konradek za 9 dni skończy 5 miesięcy :-)

Moniqa no tak tylko nieraz zastanawiam się czy nie za dużo :confused: ale chyba nie jest źle skoro nic mu nie jest i na wadze terz dobrze przybiera, tak twierdzi lekarka, ale nieraz jak jestm u lekarza na szczepieniu to mój mały jest taki duży w porównaniu do innych dzieciaczków, nawet tych które urodziły się od niego kilka dni wcześniej :tak:

Mon_ka to Konradek jest juz duzym chlopczykiem:)))A my zrobilismy postepy i wcinamy jabuszka i nawet bardzo ladnie juz Oliwka polyka dzisiaj sliniaczek byl czysciutki:)))

reklama
Agus241 jest duży i cięzki ten mój brzdąc :tak:

BRAWA DLA OLIWKI ZA CZYŚCIUTKI ŚLINIACZEK:-) ;-) :tak:

Do góry