reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

Oj Loja z przekarmianiem to Ci nie pomoge bo ja nie wiem ile Mariczka zjada z cycka... A Twój mały zjada zawsze tyle ile zrobisz mleka? bo Mariczka to za zadne skarby nie zje ani łyka jak nie jest głodna. No i tak samo jak sie w trakcie jedzenia naje to wypluwa cycka albo smok (bo na noc dostaje moje mleczko z butli). Na noc teraz zjada ok 150 - 200 ml

reklama
Moniqa ja podaje kaszki przez smoczek kupilam taki z chicco torjprzeplywowy tzn sa trzy numery 1,2,3, i w zaleznosci od konsystenscji przekrecam na dany numer i wcina...bo ostatnio sie wkurzylam bo mi nie chcialo leciec i wymienilam i teraz wciaga mleczko w ciagu 3 minut a nie jak wczesniej pol godziny...psauja do Aventu,bardzo fajny jest ten smoczek...aha jest to smoczek kauczukowy i jest mieciutki:)))

Agus241 dzieki Ci bardzo za odpowiedz ... ja wlansie mam z Aventu wszystkie 3 ... herbatke pije z 1 ... mleczko z 2 .. no to kaszke bedzie pil z 3 ;-) ... oprocz tego mam jeszcze Brown'a ... ale z 1 ... musze smoczki pokupowac jeszcze i ze 2 butelki ... tyle ze ta butelka reczej sie nie nadaje na kaszki ... z powodu rureczki w srodku

Inesku i jak kupilas butelke Browna ?? i jak u Ciebie .. spisuje sie :confused::happy:

MoniQa kupiłam butelkę :-) Jest świetna. Dziękuję za pomoc :-)
Ja też chcę wprowadzić Mariczce kaszkę (wg. wskazań lekarza najpierw Sinlac) czy któraś z Was podaje maleństwu sinlac? Zastanawiam się czy mogę tą kaszkę zrobić na swoim mleku...:confused: teoretycznie ona jest na wodę przeznaczona. Chyba zadzwonię do pediatry i dopytam ;-) dawałabym Mariczce na noc...

Moniqa tez smoczek z chicco jest bardzo mieciutki w porownaniu do Aventu,sama bylam w szoku jaka jest roznica.A jakie chcesz podawac kaszki???

Moniqa obawiam się, że przez smoczek 3 z Aventu kaszka nie poleci, wiem bo używam, tam są malutkie dziurki i tak samo się zapychają. Ja piciu daję 2, mleczko 3 a kaszkę łyżeczką. Chcę małego przyzwyczaić, że z butli pije się tylko mleko i teraz od czasu do czasu to herbatke albo soczek próbuje dać z kubka niekapka. A mleczko z kleikiem ryżowym daje w butelce z Canpola ze smokiem fast, więc do kaszki też powinien być oki!

A co do ilości wypijanego mleczka to nasze maluchy jedza podobnie. Kuba zjada w nocy 160 potem na sniadanie 100-120 kaszki, potem 2x mleczko po 160, dalej zupka lub deserek i na noc 200 z kleikiem ryżowym. w sumie ok 700-800 na dobę.

Agus241 na poczatek kleik ryzowy dostal juz raz ;-)... a kaszke to chcialam kupic bananowa ... ale to dopiero jak wprowadze mu bananki do jadlospisu ;-)
Smoczki z Browna tez sa taki mieciutkie :happy:

Elisabeth dzieki sliczne za rade ... to chyba jednak bede lyzeczka sie meczyc :-)

Dziewczynki a jaka to jest butelka Browna - mam nadzieje ze sie nie zbłaźnilam tym pytaniem...no przepraszam ale nie wiem.
:-)
Ines - jak zaczniesz podawac Mariczce kaszki na noc to ci bedzie spala po 20 godzin (bo kaszka jest bardziej syta niz mleczko)...

reklama
Do góry