Oj Loja z przekarmianiem to Ci nie pomoge bo ja nie wiem ile Mariczka zjada z cycka... A Twój mały zjada zawsze tyle ile zrobisz mleka? bo Mariczka to za zadne skarby nie zje ani łyka jak nie jest głodna. No i tak samo jak sie w trakcie jedzenia naje to wypluwa cycka albo smok (bo na noc dostaje moje mleczko z butli). Na noc teraz zjada ok 150 - 200 ml
reklama
Agus241
Październikowa mama'06 Entuzjast(k)a
Moniqa ja podaje kaszki przez smoczek kupilam taki z chicco torjprzeplywowy tzn sa trzy numery 1,2,3, i w zaleznosci od konsystenscji przekrecam na dany numer i wcina...bo ostatnio sie wkurzylam bo mi nie chcialo leciec i wymienilam i teraz wciaga mleczko w ciagu 3 minut a nie jak wczesniej pol godziny...psauja do Aventu,bardzo fajny jest ten smoczek...aha jest to smoczek kauczukowy i jest mieciutki))
Moniqa
i moje dwie połówki :)
Agus241 dzieki Ci bardzo za odpowiedz ... ja wlansie mam z Aventu wszystkie 3 ... herbatke pije z 1 ... mleczko z 2 .. no to kaszke bedzie pil z 3 ;-) ... oprocz tego mam jeszcze Brown'a ... ale z 1 ... musze smoczki pokupowac jeszcze i ze 2 butelki ... tyle ze ta butelka reczej sie nie nadaje na kaszki ... z powodu rureczki w srodku
Inesku i jak kupilas butelke Browna ?? i jak u Ciebie .. spisuje sie
Inesku i jak kupilas butelke Browna ?? i jak u Ciebie .. spisuje sie
MoniQa kupiłam butelkę :-) Jest świetna. Dziękuję za pomoc :-)
Ja też chcę wprowadzić Mariczce kaszkę (wg. wskazań lekarza najpierw Sinlac) czy któraś z Was podaje maleństwu sinlac? Zastanawiam się czy mogę tą kaszkę zrobić na swoim mleku... teoretycznie ona jest na wodę przeznaczona. Chyba zadzwonię do pediatry i dopytam ;-) dawałabym Mariczce na noc...
Ja też chcę wprowadzić Mariczce kaszkę (wg. wskazań lekarza najpierw Sinlac) czy któraś z Was podaje maleństwu sinlac? Zastanawiam się czy mogę tą kaszkę zrobić na swoim mleku... teoretycznie ona jest na wodę przeznaczona. Chyba zadzwonię do pediatry i dopytam ;-) dawałabym Mariczce na noc...
elisabeth
Październik '06 i '09
Moniqa obawiam się, że przez smoczek 3 z Aventu kaszka nie poleci, wiem bo używam, tam są malutkie dziurki i tak samo się zapychają. Ja piciu daję 2, mleczko 3 a kaszkę łyżeczką. Chcę małego przyzwyczaić, że z butli pije się tylko mleko i teraz od czasu do czasu to herbatke albo soczek próbuje dać z kubka niekapka. A mleczko z kleikiem ryżowym daje w butelce z Canpola ze smokiem fast, więc do kaszki też powinien być oki!
A co do ilości wypijanego mleczka to nasze maluchy jedza podobnie. Kuba zjada w nocy 160 potem na sniadanie 100-120 kaszki, potem 2x mleczko po 160, dalej zupka lub deserek i na noc 200 z kleikiem ryżowym. w sumie ok 700-800 na dobę.
A co do ilości wypijanego mleczka to nasze maluchy jedza podobnie. Kuba zjada w nocy 160 potem na sniadanie 100-120 kaszki, potem 2x mleczko po 160, dalej zupka lub deserek i na noc 200 z kleikiem ryżowym. w sumie ok 700-800 na dobę.
Moniqa
Agus241 na poczatek kleik ryzowy dostal juz raz ;-)... a kaszke to chcialam kupic bananowa ... ale to dopiero jak wprowadze mu bananki do jadlospisu ;-)
Smoczki z Browna tez sa taki mieciutkie
Elisabeth dzieki sliczne za rade ... to chyba jednak bede lyzeczka sie meczyc :-)
Smoczki z Browna tez sa taki mieciutkie
Elisabeth dzieki sliczne za rade ... to chyba jednak bede lyzeczka sie meczyc :-)
Czarodziejka
Fanka BB :)
Dziewczynki a jaka to jest butelka Browna - mam nadzieje ze sie nie zbłaźnilam tym pytaniem...no przepraszam ale nie wiem.
:-)
Ines - jak zaczniesz podawac Mariczce kaszki na noc to ci bedzie spala po 20 godzin (bo kaszka jest bardziej syta niz mleczko)...
:-)
Ines - jak zaczniesz podawac Mariczce kaszki na noc to ci bedzie spala po 20 godzin (bo kaszka jest bardziej syta niz mleczko)...
Na mojego synka to nie działa. Co bym mu nie podała na noc to przesypia swoje 8/9godzin.;-)
reklama
Moniqa
Podziel się: