reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

Oj Loja z przekarmianiem to Ci nie pomoge bo ja nie wiem ile Mariczka zjada z cycka... A Twój mały zjada zawsze tyle ile zrobisz mleka? bo Mariczka to za zadne skarby nie zje ani łyka jak nie jest głodna. No i tak samo jak sie w trakcie jedzenia naje to wypluwa cycka albo smok (bo na noc dostaje moje mleczko z butli). Na noc teraz zjada ok 150 - 200 ml

reklama
Moniqa ja podaje kaszki przez smoczek kupilam taki z chicco torjprzeplywowy tzn sa trzy numery 1,2,3, i w zaleznosci od konsystenscji przekrecam na dany numer i wcina...bo ostatnio sie wkurzylam bo mi nie chcialo leciec i wymienilam i teraz wciaga mleczko w ciagu 3 minut a nie jak wczesniej pol godziny...psauja do Aventu,bardzo fajny jest ten smoczek...aha jest to smoczek kauczukowy i jest mieciutki:)))

Agus241 dzieki Ci bardzo za odpowiedz ... ja wlansie mam z Aventu wszystkie 3 ... herbatke pije z 1 ... mleczko z 2 .. no to kaszke bedzie pil z 3 ;-) ... oprocz tego mam jeszcze Brown'a ... ale z 1 ... musze smoczki pokupowac jeszcze i ze 2 butelki ... tyle ze ta butelka reczej sie nie nadaje na kaszki ... z powodu rureczki w srodku

Inesku i jak kupilas butelke Browna ?? i jak u Ciebie .. spisuje sie :confused::happy:

MoniQa kupiłam butelkę :-) Jest świetna. Dziękuję za pomoc :-)
Ja też chcę wprowadzić Mariczce kaszkę (wg. wskazań lekarza najpierw Sinlac) czy któraś z Was podaje maleństwu sinlac? Zastanawiam się czy mogę tą kaszkę zrobić na swoim mleku...:confused: teoretycznie ona jest na wodę przeznaczona. Chyba zadzwonię do pediatry i dopytam ;-) dawałabym Mariczce na noc...

Moniqa tez smoczek z chicco jest bardzo mieciutki w porownaniu do Aventu,sama bylam w szoku jaka jest roznica.A jakie chcesz podawac kaszki???

Moniqa obawiam się, że przez smoczek 3 z Aventu kaszka nie poleci, wiem bo używam, tam są malutkie dziurki i tak samo się zapychają. Ja piciu daję 2, mleczko 3 a kaszkę łyżeczką. Chcę małego przyzwyczaić, że z butli pije się tylko mleko i teraz od czasu do czasu to herbatke albo soczek próbuje dać z kubka niekapka. A mleczko z kleikiem ryżowym daje w butelce z Canpola ze smokiem fast, więc do kaszki też powinien być oki!

A co do ilości wypijanego mleczka to nasze maluchy jedza podobnie. Kuba zjada w nocy 160 potem na sniadanie 100-120 kaszki, potem 2x mleczko po 160, dalej zupka lub deserek i na noc 200 z kleikiem ryżowym. w sumie ok 700-800 na dobę.

Agus241 na poczatek kleik ryzowy dostal juz raz ;-)... a kaszke to chcialam kupic bananowa ... ale to dopiero jak wprowadze mu bananki do jadlospisu ;-)
Smoczki z Browna tez sa taki mieciutkie :happy:

Elisabeth dzieki sliczne za rade ... to chyba jednak bede lyzeczka sie meczyc :-)

Dziewczynki a jaka to jest butelka Browna - mam nadzieje ze sie nie zbłaźnilam tym pytaniem...no przepraszam ale nie wiem.
:-)
Ines - jak zaczniesz podawac Mariczce kaszki na noc to ci bedzie spala po 20 godzin (bo kaszka jest bardziej syta niz mleczko)...

reklama
Do góry