reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

Dziewczyny jestem w szoku:wściekła/y::szok::baffled:.U nas poszło tego tonę,fakt ja zawsze próbuję i jeszcze na szczescie sie nie zdarzyło.

Ja też:no:. U mnie Kuba nie jadł bardzo długo słoiczków, ale jadł i nie miałam niespodzianek, ale kuzynka mojego M kiedyś dawała swojej małej obiadek ze słoiczka( tylko nie pamiętam jakiej firmy) i znalazła tam szkło:szok:. Matko przecież te produkty są przygotowywane dla maleńkich dzieciaczków to nie powinno być żadnych wpadek.

reklama
O przedwczoraj zamówiliśmy pizze na kolację to wcinał aż mu się uszy trzęsły:szok:,

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D A to spryciarz z Kubusia :-D:-D:-D:-D:-D:-D

ja to mam dobrze z Ninka, bo ona wcina wszystko :-) i to co sama ugotuje, i sloiczki

Amelka tak jak Ninka jest w zasadzie wszystkożerna :-)...że tak powiem ;-)...tfu tfu tfu...chociaż zdarzają się też dni kiedy wypluwa jedzonko :baffled:

A wiecie, jak byliśmy na sylewstra u znajomych to na stole były chipsy dla dzieci i moja Amelka złapała jednego i zjadła :sorry2:...i wiecie że musieliśmy te chipsy schować ze stołu bo jak je widziała i nie dałam jej zjeść to ryczała wniebogłosy :baffled::baffled::baffled:...luuuudzie a przecież to sama trucizna dla takiego maluszka :szok::szok::szok:

A wiecie, jak byliśmy na sylewstra u znajomych to na stole były chipsy dla dzieci i moja Amelka złapała jednego i zjadła :sorry2:...i wiecie że musieliśmy te chipsy schować ze stołu bo jak je widziała i nie dałam jej zjeść to ryczała wniebogłosy :baffled::baffled::baffled:...luuuudzie a przecież to sama trucizna dla takiego maluszka :szok::szok::szok:

monika - u nas to samo. jak czasem ktos przyjdzie i zobaczy chipsy, to jest ryk. Nina wogole lubi takie konkretne smaki - w czasie swiat jadla pierogi z kapusta i grzybami, zurek, kapuste z grochem. Oczywiscie w malych ilosciach, a jak juz nie chcialam jej dawac to w ryk. Musialam ja oszukiwac i dawac cos innego :baffled:

O rany a ja nigdy nie próbowałam :wściekła/y:ale na szczęście Emi je bardzo mało słoiczków

Ika pochwal sie jak robisz schabik ??

Ika pochwal sie jak robisz schabik ??

Renik nie ma sie czym chwalic.Piekę go w rekawie obłożonego kwaśnymi jabłkami.Przedtem nacieram mieso solą,majerankiem i czosnkiem i tak leżakuje cała noc w lodówce.Przed pieczeniem nacieram musztardą.Nie umiem piec żadnego innego mięsa.
Jest to jedyna w sumie rzecz w diecie Marcela ,która zawiera sól.Od takiej ilosci nic sie nie stanie mam nadzieję.W sobote znów będę robic ze względu na Marcelina.

A właśnie solicie potrawy?

Odkad Paula odmowila jedzenia jednego dania sloiczkowego zostaly nam do wyboru 2 dania, wiec jestem zmuszona do gotowania.
Dzis sama zrobilam 'sloikowe' jedzenie- ugotowalam kilka klopsikow z miesa indyka, czesc z brokulami a czesc w sosie koperkowym i spasteryzowalam. Wyszlo 6 porcji. Dogotuje ziemniaki lub ryz i bedzie obiadek:tak: Mam tylko nadzieje, ze nie bede musiala tego wszystkiego zmiksowac...:baffled:

Ika ja czasem delikatnie sole, ale doslownie kilka ziarenek.

U Nas tez paluszki a raczej talarki to to co synalek lubi najbardziej ... ale staramy sie mu ograniczac ze wzgledu na sól, chyba ze dostane - ale jest cieżką - paluszki niesolone ...
Ika ja staram sie jak najmniej dawac soli Dawidkowi, ale tez nie głupieje i to co trzeba to sole - w mniejszych ilościach oczywiście :)

Kajenka tez własnie zaczełam gotować Dawidkowi sama ... jutro mam zamiar ugotować mu pulpeciki z indyka ... jaki masz przepis??
poki co z moch pichceń to jadł indyk na słodko, jarzynowa, buraczkowa, placki bananowe, placki jabłkowe i racuchy ;) ... zanim dowiedziałam się ze jednak jest alergikiem jadł juz prawie wszystko to co my ... a za rosoł mógłby zabic ;) ... nie wdał sie we mnie bo ja rosołu niecierpie ;)

reklama
A z czym dajecie dzieciom naleśniczki :confused::confused::confused: Bo tak się zastanawiam że u nas dżem to raczej nie przejdzie...jest za słodki :baffled:

Co do soli to z umiarem...ale co trzeba posolić to solę tylko tak ciut ciut :tak::tak::tak:

Do góry