reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

A moj Kuba pije wszystko soczki kompoty sok malinowy z woda ( gotowana) a nawet pil juz wode mineralna ( bo lekarka jak mial biegunke kazala taka poic):tak:

reklama
Ja w ciągu dnia staram sie Kubusiowi dawac piciu ze zwykłego kubka i całkiem dobrze mu to idzie już nawet po brodzie mu nie leci:-), a jak nie ze zwykłego to z bidonu ze słomką wtedy sam sobie ciągnie... butla staram sie tylko w nocy dawać z piciem...

A ja dwa dni temu dałam Kubusiowi kakao i wszystko jest ok, nawet mu smakowało...

A mam pytanko co można dac na śniadanie, albo co Wy dajecie???
Bo ja daję: jajko ugotowane na miękko, jajecznicę, twarożek, parówkę... i pomysły dalej mi się kończą... kaszka poszła w odstawkę, bo Kuba juz jej nie chce... z kanapek to tylko pomidor, ewentualnie trochę wędlinki, bo chleb wypluwa... poradźcie coś...

ELISABETH ciezka sprawa u mnie na sniadanie to podstawa to butla( zawsze po wstaniu czyli kolo 6). Na drugie sniadanie tak kolo 10 dostaje albo paroweczke albo kanapke czy jajecznice ( bo jajka tylko pod ta postacia chce jesc) czy serek i tez powiem szczerze nie mam innego pomyslu:baffled:

Ja dajeto samo co Elisabeth,nawet chlebek tez mi wcina a mam pytanie ile razy dziennie dajecie dzieciom butle z mlekiem???

Aguś...u nas butla jest jeszcze 3 razy dziennie...przed każdym spaniem :tak:

A co do śniadanek to daję to samo co Wy :blink:...a więc jajko na miękko lub jajeczniczka, kanapeczka z szyneczką, z pasztecikiem, z serkirm żółtym lub topionym, z pomidorem, parówka, czasami drożdżówka...i oto cały "wachlarz" śniadaniowo-kolacjowy u Amelki...i tez mnie męczy że w kółko daję to samo dziecku do jedzenia :zawstydzona/y:

reklama
Do góry