reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ABC-pierwsze soczki,zupki obiadki...

Brawo dla Emilki!:-)

U Pauli nadal nic sie nie zmienilo- Nutramigen musi byc do kazdego posilku, chocby 30ml, ale zawsze. Jesli chodzi o gryzienie i zucie pokarmow to takze bez zmian- pieczywo odstawilam na czas jakis, bo zle zareagowala na gluten, zadnych surowych owocow nie chce jesc (wszystkie za kwasne) a gotowane sa dobre, ale... do zabawy:no:.
Wasze dzieci posluguja sie juz lyzeczka a niektore i widelcem a moja nadal wciaga papki z butelki:-(.

reklama
Kajenko -nie smutaj sie na wszystko przyjdzie czas i na Paulinke też, a dzieciaczki to leniuszki i spryciarze tek jej pasuje i czemu ma jej mam to zmieniać ;-) dobrze jej z papkami a zawsze coś jej tam w drobnych kawałeczkach podrzuć może w koncu załapie

Renik super brawo dla Emilki, na wszystko przychodzi czas i na Paule Kajenko tez przyjdzie, a co do jedzenia łyżeczką to mój Kuba je... ale rękoma, także cierlilowści Kochana... wszystko na spokojnie, mnie już tego nauczył Kuba:tak:

dziewczyny muszę się przyznać... :baffled: podaje Olkowi zwykłe mleko, takie ze sklepu, tylko, że to świeże co trzeba trzymać w lodówce... robie mu wieczorem zawsze kaszkę manną z owocami i wreszcię nie pije butli w ciągu nocy :-) a pamiętacie, że Olek miał skazę białkową... a teraz ani krosteczki SSuper

oczywiście podaje mu też mleko w proszku (junior NAN) bo tam jest pełno witainek

MILKSHAKE skoro ty sie przyznalas to i ja sie przyznam - tez robie Kubusiowi manne na zwyklym mleczku ( nie modyfikowanym) i tez je z ochota:tak:. Tylko ze moj maly nie chce juz mleczka modyfikowanego:no:, ale witaminki staram mu sie podawac w inny sposob: jakies owocki soczki. :tak:

Dziewczyny a co tu jest do przyznawania się? Jakis grzech popełniłyście :-)czy co? To chyba nie zbrodnia że dajecie mleko zwykłe? Ja przynajmniej o tym bym tak nie pomyślała... a na zwykłym mleko robię Kubusiowi kakao...

Elisabeth...a smakuje Kubusiowi kakao??

Ja już od dawna raz dziennie robię Amelce kaszkę na mleku krowim :tak:I sie nie wstydze ;-):-D

reklama
Dziewczyny wróce do tematu mlaka krowiego, czy któraś z was podaje moze takie prosto od krowy (tzn. takie od gospodarza)??

Bo mam możliwość kupowania takiego mleka ale boję się, że Olo będzie po nim wygladał jak bąbka :baffled: bo to jednak dość tłuste mleko.
Teraz raz dziennie robie mu kaszkę manną na mleku świeżym z Mlekovity 2% czasem 3.5%

Lekarka powiedziała zeby nie dawać ale ona jakaś jest dziwna, nieraz się na niej przejechałam i jej zdanie zbytni do mnie nie przemawia, tak samo powiedziała by nie dawać kaszę manną tylko kukurydzianą... ale dopiero po mannej Olo jest naprawdę najedzony.

Do góry