reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ABC bobasowej pielęgnacjii.........

ja na noc nie ubieram grubszego pajacyka,bo byłoby mu za ciepło,mam około 20-23 stopnie,śpi normalnie w śpiszkach i bluzeczce,a do auta ubieram w cieplejszy pajacyk na to dzienne ubranie,no czapa wiadomo i przykrywam kocykiem,teraz już chyba będe ubierać kombinezon,taki welurowy mam,bo jest zimniej!

reklama
pod welurkowy pajacyk wystarczy body z krótkim rękawkiem
jak nie śpi to nie przykrywać
a jak śpi to lekki kocyk jedna warstwa , nie złożony albo rożek jako kocyk ale nie zawijać w niego
a jeśli chcesz do rożka zawijać to body z długim rękawkiem i skarpetki
na noc pod kołderkę nie polecam bo chyba za ciepło w welurkowym

a na dwór na spacer
body
welurek
sweterek
kombinezon
u mnie tem. 0 stopni

do samochodu się nie wypowiadam bo nie posiadam :-(

O boshe, Basiu - Ty jesteś doświadczona mama - to pewnie masz rację... a ja ubieram grubiej: body na długi + śpiochy, ja śpi to zawinięta w rożku (jeszcze nie dawno w rożku i kocyku) plus kocyk... na dwór: długie body + śpiochy, sweterek + spodenki, kombinezon, w wózku jeszcze kołderka i kocyk...
Czy ja nie przesadzam???

to chyba ja niezle przesadzam z tym strojem:baffled:
bo ja na noc pajaca + body z dlugim dawalam a temperatura tez tak 22-24 stopnie i w becik i czasem kocyk jeszcze, a w dzien to albo pajac+body z dlugim albo spiochy + kaftanik i koszulka....

a ja nie ubieram nic welurowego dla mnie to strasznie pocace jest
raz ubralam malej dresik welurowy bo byli goscie i zaraz zdjelam byla spocona jak mysz
w ogole to nic takiego nie kupie wole dresiki bawelniane przynajmniej teraz nie wiem jak potem dziecko starsze
w domku ubieram tak body z dlugim rekawem i na to spioszki albo spodenki i jest przykrywana kocykiem albo owijana (bardzo to lubi)
a jesli body z krotkim rekawem to jeszcze kaftanik i tyle
nie ma co przesadzac z takim ubieraniem bo musza sie nasze dzieciaczki jakos przyzwyczaic do naszej temperaturki mieszkania i w ogole

Ja lubie te ciuszki welurowe :happy2: mala nie ma szans sie zapocic bo my z mezem nie przepadamy za wysokimi temperaturami i w domu w dzien jest najwyzej 19 stopni a w nocy mniej.
W domu mala jest ubrana w body z dlugim rekawkiem i takie weleurowe spioszki, albo body + koszulka + spodenki i sweterek. Jak wychodzimy to zakaldam jej cieply kaftanik no i spiworek do fotelika, a zapomnialabym o czapeczce :-)

Ja juz kiedys pytalam ale chyba nie doczytalam odpowiedzi, jak dlugo malenstwu przemywa sie oczka sola fizjologiczna:confused: Bo mala ma juz lezki wiec nie wiem czy juz sama sobie oczka czysci czy jeszcze nie.

kochane wszystko jest oki jeśli
1. nie ma potówek
2. smacznie śpi 3 h :tak:

ja wogóle nie przemywałam solą fizjologiczną tylko przemywałam wodą przegotowaną
a teraz buzię myje już wodą z wanienki ;-)

reklama
Kobitki ja juz nie wiem...jak czytam jak wy ubieracie i ze wasze dzieciaczki potowek nie maja...moj ma bawelniane body ( tylko to!!!!) i cienki kocyk na noc ( zero rozkow, betow i kolderek)...w domu tak ok 22 stopni i tak ma potowki!!!!!!!!!!!!! Ja juz tego nie lapie

Jak go troche grubiej ubiore lub przykryje to poci sie momentalnie

Do góry