reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ABC bobasowej pielęgnacjii.........

PRZEPIS NA KROCHMAL

na ok 0,5 l wody 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
gotujemy jak kisiel
i wlewamy do wanienki i mieszamy
i kąpiemy maluszka

na potówki to działa rewelacyjnie

reklama
a powiedzcie mi jak dziecko moze czesto ulewac? ze dwa razy tak miala ze chlustala jakby cala cycką a potem juz takie sporadyczne odbicia sie ze tak powiem
i do jakiego czasu dziecku sie ulewa?

Kacper odkąd ładnie odbija po jedzeniu to ulewa troszeczkę czasami i nie wymiotuje(na razie),odbija mu się różnie,czasem muszę z 15-20 minut czekać z nim na ramieniu (kręgosłup mi wysiądzie) ale warto!

Kaczusia bo potówki są z przegrzania,a mały Rudson ma pewnie jakieś uczulenie,co u maluszków nie jest dziwne,mój właśnie ma jakieś bąble na buzi i mam już przepisaną jakąś maść i zakaz smarowania czymkolwiek innym,bo może być od kremu,od jedzenia,od proszku itp itd!

Kaczusia bo potówki są z przegrzania,a mały Rudson ma pewnie jakieś uczulenie,co u maluszków nie jest dziwne,mój właśnie ma jakieś bąble na buzi i mam już przepisaną jakąś maść i zakaz smarowania czymkolwiek innym,bo może być od kremu,od jedzenia,od proszku itp itd!

Właśnie i moja miała też uczulenie :tak::tak::tak:
bo jak zmieniłam kosmetyki to odrazu
krostki znikły :-):-):-)

Rudson - nadmanganian potasu jest najlepszy. Ja dzieki niemu pozbylam sie potowek pare dni temu. Dosypuje do kazdej kapieli pare krysztalkow i zanim doleje plynu do kapieli obmywam malemu buzke. Juz po pierwszym myciu widzialam poprawe, a wysypalo mu cala buzke.

dziewczyny w co ubieracie wasze pociechy na wizyte lekarska ew taka pogode?
jedziemy samochodem, w co ja ubrac zeby sie nie zgrzala i niezmarzla?
samochod pod dom a potem szybko do przychodni...czy trzeba kombinezon w takim wypadku?

poradzcie;-)

Ja mala ubieram w kurteczke i czapeczke (bo kombinezon jest jeszcze za duzy i ona sie w nim topi) a do fotelika samochodowego mamy taki spiworek ocieplany.

Jak by kombinezon byl ok to bym ja w niego ubrala :-)

manya nie przeaadzaj z ubraniem bo w samochodzie tez jest cieplo...ja raz pzresadzilam to maly sie spocil jak mysz...poza tym cos wygodnego dla maluszka zeby szybko i sprawnie go rozebrac i ubrac u lekarza

reklama
dziewczyny ubieracie dzieciom te welurkowe pajacyki czy inne ubranka?
ja zabardzo nie wiem co pod takie grube zalozyc i w efekcie leza nieuzywane...poradzicie?

dzis w nocy zalozylam malej welurkowy pajac, pod niego body z dlugim i w rozek i wydaje mi sie ze bylo jej za goraco...:baffled:

Do góry