reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ABC bobasowej pielęgnacjii.........

ja na noc nie ubieram grubszego pajacyka,bo byłoby mu za ciepło,mam około 20-23 stopnie,śpi normalnie w śpiszkach i bluzeczce,a do auta ubieram w cieplejszy pajacyk na to dzienne ubranie,no czapa wiadomo i przykrywam kocykiem,teraz już chyba będe ubierać kombinezon,taki welurowy mam,bo jest zimniej!

reklama
pod welurkowy pajacyk wystarczy body z krótkim rękawkiem
jak nie śpi to nie przykrywać
a jak śpi to lekki kocyk jedna warstwa , nie złożony albo rożek jako kocyk ale nie zawijać w niego
a jeśli chcesz do rożka zawijać to body z długim rękawkiem i skarpetki
na noc pod kołderkę nie polecam bo chyba za ciepło w welurkowym

a na dwór na spacer
body
welurek
sweterek
kombinezon
u mnie tem. 0 stopni

do samochodu się nie wypowiadam bo nie posiadam :-(

O boshe, Basiu - Ty jesteś doświadczona mama - to pewnie masz rację... a ja ubieram grubiej: body na długi + śpiochy, ja śpi to zawinięta w rożku (jeszcze nie dawno w rożku i kocyku) plus kocyk... na dwór: długie body + śpiochy, sweterek + spodenki, kombinezon, w wózku jeszcze kołderka i kocyk...
Czy ja nie przesadzam???

to chyba ja niezle przesadzam z tym strojem:baffled:
bo ja na noc pajaca + body z dlugim dawalam a temperatura tez tak 22-24 stopnie i w becik i czasem kocyk jeszcze, a w dzien to albo pajac+body z dlugim albo spiochy + kaftanik i koszulka....

a ja nie ubieram nic welurowego dla mnie to strasznie pocace jest
raz ubralam malej dresik welurowy bo byli goscie i zaraz zdjelam byla spocona jak mysz
w ogole to nic takiego nie kupie wole dresiki bawelniane przynajmniej teraz nie wiem jak potem dziecko starsze
w domku ubieram tak body z dlugim rekawem i na to spioszki albo spodenki i jest przykrywana kocykiem albo owijana (bardzo to lubi)
a jesli body z krotkim rekawem to jeszcze kaftanik i tyle
nie ma co przesadzac z takim ubieraniem bo musza sie nasze dzieciaczki jakos przyzwyczaic do naszej temperaturki mieszkania i w ogole

Ja lubie te ciuszki welurowe :happy2: mala nie ma szans sie zapocic bo my z mezem nie przepadamy za wysokimi temperaturami i w domu w dzien jest najwyzej 19 stopni a w nocy mniej.
W domu mala jest ubrana w body z dlugim rekawkiem i takie weleurowe spioszki, albo body + koszulka + spodenki i sweterek. Jak wychodzimy to zakaldam jej cieply kaftanik no i spiworek do fotelika, a zapomnialabym o czapeczce :-)

Ja juz kiedys pytalam ale chyba nie doczytalam odpowiedzi, jak dlugo malenstwu przemywa sie oczka sola fizjologiczna:confused: Bo mala ma juz lezki wiec nie wiem czy juz sama sobie oczka czysci czy jeszcze nie.

kochane wszystko jest oki jeśli
1. nie ma potówek
2. smacznie śpi 3 h :tak:

ja wogóle nie przemywałam solą fizjologiczną tylko przemywałam wodą przegotowaną
a teraz buzię myje już wodą z wanienki ;-)

reklama
Kobitki ja juz nie wiem...jak czytam jak wy ubieracie i ze wasze dzieciaczki potowek nie maja...moj ma bawelniane body ( tylko to!!!!) i cienki kocyk na noc ( zero rozkow, betow i kolderek)...w domu tak ok 22 stopni i tak ma potowki!!!!!!!!!!!!! Ja juz tego nie lapie

Jak go troche grubiej ubiore lub przykryje to poci sie momentalnie

Do góry