reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ABC bobasowej pielęgnacjii.........

ja juz nie smaruje...nie trzeba, a na buzce procz przegotowanej wody przestalam smarowac bo ma ten tradzik a kremy dodatkowo natluszczaja ...

A ja z innej beczki:

poradzcie mi ...
chodzi o kombinezon zimowy...
Wkopalam sie bo kupilam ten taki wlochaty co i Reniferek i Din ale niestety w rozmiarze 62...glupia bylam bo jak chce wlozyc tam mala i jeszcze w sweterku i ubrankach to ona sie poprostu nie miesci...wiec wywalilam kase w bloto...uzylam go 2 razy.
Wychodzi na to ze musze kupic jakis ale chce by starczyl na cala zime i by byl wygodny takze do fotelika samochodowego...
Powiedzcie w jakim rozmiarze wy macie kombinezony, w jakim rozmairze kupic by starczyl na cala zime?

Czy lepiej kupic taki z nozkami czy taki zakonczony w formie spiworka?/ wydaje mi sie ze szybciej sie taki ubiera/

z gory dziekuje za rade

reklama
Manya co do rozmiaru to ci nie doradze, bo u mnie wszystko jest na zasadzie 0-3 miesiaca, 3-6 itd...ale jezeli chcesz cos dobrego do wozeczka to lepszy jest taki bez nozek, bo nawet jak jest za duzy na teraz to nie przeszkadza dzidzi...a starczy na dluzej:-)

Ja mam takie swa na 3-6 miesiecy

(od tego drugiego mozna odpiac kurteczke )
I taki mam na maluszka (ale poki co malemu raczki gina w srodku hahaha)

A ja natłuszczam maluszka oliwką .....bo uważam ,że nie ma nic cudowniejszego niż zapach bobaska pachnącego oliwką ....:-D:-D:-D:-D:-D

Din moze ty masz 68? albo nie wiem...moja Ala jest bardzo dluga...przy urodzeniu miala 58cm i teraz pewnie wiecej bo ciuszki na 62 sa na nia dobre...na 58 zadnych nie mialam i nie uzywalam a te 62 juz mi sie czasem wydaja tak w sam raz i ze niedlugo beda male...wiec jak wsadzam ja w ten kombinezon to w sweterku juz raczki nie chca sie wepchac a ogolnie to jest na styk wepchana:-(

U nas dwa dni było dobrze przy kapieli a teraz znowu drze się niemiłosiernie. W pokoju mam nagrzane. W wanience jest OK, ale jak tylko wyciągnę ją na ręcznik to tak daje czadu, że szybko ją ubieram i ledwo zdążę pępuszek polać spirytem (nota bene muszę kupić kolejną ćwiartkę;-))

Moja mala cala kapiel jest cichutka jak aniolek :-) ale jak zaczynam ja ubierac to sie tak drze, ze az nie moze oddychac, robi sie czerwona jak buraczek i mam wrazenie ze za moment wybuchnie :wściekła/y:

Rudson ja kupilam taki spiworek bo myslalam ze bedzie mi wygodniej ale on sie nadaje tylko do wozka nie wsadzisz w nim dziecka do fotelika mimo tej dziury bo ona jest za nisko i jak zapinasz pasy miedzy nogami to sie jeszcze do gory podciaga i lipa bo dziecko ma strasznie nogi skrepowane. wiec nie polecam,taki caly kombinezon mnie tez denerwowal bo maly wygladal w nim jak pulpet i sie nie mogl ruszac,ale ostatnio fajny kupilam 2 czesciowy i jestem bardzo zadowolona bo nadaje sie do wozia i do fotelika
wkleje Ci zaraz link z fotka

Michas dostal strasznej wysypki na buzi wyglada to jak kaszka takie drobne i pelno ich, co to moze byc?? a do tego podrapal mi sie po buzi wiecie czym mozna takie podrapania posmarowac zeby sie ladnie i szybko zagoilo???

reklama
Do góry