reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A może tak coś osobnego dla starających się, żeby nie było im smutno...

Czasem boli.Np ja ze sklepu wracalam z siatami to tam cos pociagnelo,albo jak w kucki siedze to tez tak intensywniej.Ale staram sie nie nakrecac,choc to bardzo trudne.

reklama
Dziewczyny możecie mi coś doradzić...zastanawiam się czy najpierw pójśc do lekarza rodzinnego po skierowanie na podstawowe badanka (krwi itd...bo nigdy jeszcze nie robiłam) czy pojśc z tym do gina-bo nie chce byc 2 razy kuta bez potrzeby. Może gina bedzie kazała zrobić te badanka pod innym nachyleniem niż te zwykłe...(nie wiem jak to określić...) Pomóżcie...Wizyta pod koniec tyg u gina :szok:(chciałam uregulować @ )

A teraz moje zaległości:
madigirl - wszystko bedzie dobrze! Niech kumpela wyślę Ci te tabeletki szybcikiem:-) (fajnie,ze masz na kogo liczyć) Dobrze,ze sie tutaj poradziłaś. Dziewczyny tutaj są kochaniutkie i zawsze pomocne. No i moją wielki zasób wiedzy i doswiadczenia:-) Trzymam kciuki za szybki powrót @

Altoids-mam nadzieję,że to kruszynka wysyła Ci te "cieplutkie znaki" Mierz dalej tempkę:-) Ja oczywiscie trzymam po cichutku kciuki,że sie udało...

betiinka...nie za wcześnie jak na obiawy @ ... ?
Zyczę Ci...żeby @ nie przyszła... (na conajmniej 9 m-cy:-)) Kiedy testowanko?

Idarnowska:szok: duże były próbówki? Jak sie czujesz? Mam nadzieje,że dobrze:-)

Pozdrowionka dla wszystkich staraczek:-)

Majeczko - dziekuje, ja juz nic nie mowie lepiej....zeby nie zapeszyc.
A co do Twoich badan- ja mysle ze nikt nie da Ci od razu specjalistycznych badan, tzn oznaczen hormonow itd. Najpierw powinnas zaczac od zwyklej morfologii, cukru i elektrolitow, i eventulanie hormony tarczycy. No chyba zebys maiala jakies ewidentne objawy - jak na przyklad wyciek z piersi, nadmierne owlosienie, ogromna otylosc, meski glos itd to wtedy gin od razy da Ci skierownaie na badania specjalistyczne, ale jak nic sie nie dzieje takiego to zacznij od najprostszych badan. dobrze jest miec USG dopochwowe zeby zobaczyc co i jak w srodeczku wyglada. Trzymaj sie i powodzenia

betiinka...nie za wcześnie jak na obiawy @ ... ?
Zyczę Ci...żeby @ nie przyszła... (na conajmniej 9 m-cy:-)) Kiedy testowanko?

oj pewnie za jakis tydzien.
Z doswiadczenia wiem,ze sluzba zdrowia nie jest chetna do dawania skierowan na kilka badan.Trzeba prywatnie albo miec znajomosci:no:

czesc dziewczynki- co tak cicho? Gdzie sie pochowalyscie?
Beatko?, Ewcia? Moreme, Antiope, Wanila, Artemida, Mufka? hop- hop!!!!

:-)Dorotka, a Ty pewnie zajeta jestes starankami na calego!!!! Hebluj, hebluj a juz skonczysz to wskocz do nas na pogawedke. :tak:

Ewcia81 takich babeczek jak Wy powinno byc wiecej na tym swiecie....
no takich jak my to nie ma,,bo my jedyne w swoim rodzajuu:tak:;-);-),,ale cos kolo tego sa,,,tylko gdziee:confused::dry:

czesc dziewczynki- co tak cicho? Gdzie sie pochowalyscie?
Beatko?, Ewcia? Moreme, Antiope, Wanila, Artemida, Mufka? hop- hop!!!!
jezdemmm,kapalam synka,łóżko robilam...

teraz sluchamy peckolaka z synemmm:-)

reklama
W telewizji nic ciekawego, takie tam seriale, hehe
U mnie oczekiwanie na owulkę, robię codziennie testy i kreseczka z dnia na dzień ciemnieje, więc to już na dniach.
A Tobie to już zazdroszczę małej fasoleczki w brzuszku.;-)

Do góry