reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A może tak coś osobnego dla starających się, żeby nie było im smutno...

NieSamowita, biedulko. Tyle pracować. Przecież się wykonczysz. Czy oni serca nie mają!? Mam nadzieję, ze szybko zajdziesz w ciąże i pójdziesz sobie na całe 9 miesięcy na zwolnienie :-) Trzymam kciuki.

Kiniusia, kciuki zaciśniete bardzo, bardzo mocno :-)

Ewita, no nareszcie! Jutro proszę mi napisać długaśnego posta ;-)

Wagnies, cieszę się, że dobrze się bawiłaś :-)

Mufka, w końcu się odezwałaś :-) Kuruj się kochana i odpoczywaj.

Ataata, chyba chcesz porządnego klapa. Marsz mi do lekarza zrobić badania i to natychmiast! Te podstawowe a do tego sprawdzaj mi jak najszybciej nerkę, bo przyjadę i wezmę na kolano! ;-)

A tak wogóle, to mam nadzieję, że każda z Was bierze już kwas foliowy. Trzeba go brać kilka tygodni przed planowaniem ciąży. Więc jak zapomniałyście. Ataata, słyszysz? ;-) to marsz do apteki i codziennie łykać :-)

W końcu zmieniłam suwaczek :-)

reklama
Oprócz tego że mam zawroty głowy to jeszcze mnie jajnik boli. I wiem że sobie tego nie wmawiam:no: bo wogóle o tym nie myśle, dopiero zauważam to jak mnie zaboli, albo mi sie obraz zamarze przed oczami. No i anemia to bym sie zle czuła raczej cały dzień a ja mam to tak po obiedzie i do wieczora...

No to bez badan mozna sobie gdybac co to moze byc... ale i tak ja bym zaczela od morfologii, ja bym sobie jeszcze sprawdzala cisnienie. A do ginekologa to idz sprawdz co z tym jajnikiem... no chyba ze dzidzia sie tam wierci ;-) ale to wtedy pety w kat!!!

wagnies, zdjęcia super. Wspaniała pamiątka :-)

Ataata, z tego wszystkiego (bo się zdenerwowałam, ze nie robisz badań) nie napisałam o zdjęciach. Już się dowiedziałam. Mamy prywatny serwer i tam wrzucam :-)

Boshe dziewczynki ale dziś na mnie krzyczycie...:-( Zaraz sie rozbecze jak małe dziecko...:-( I juz wam nic nie powiem...:-p /foch/
-żartuje;-)

Wagnies wow wow Rzym, Tunezja... hmm ładnie sobie zwiedzasz widze, fajowo:tak:
Ciśnienie mam raczej niskie od zawsze... np 110/80

asialc :-p nie złość sie, bo złość piękności szkodzi:-p ;-)
Już ide do lekarza, ide ide, bo mnie tu pozabijacie na tym forum;-)

A wogule to sobie chyba kupie trumne i sie w niej położe... bo sie użalam nad soba zabardzo:baffled: Jestem jak młoda emerytka albo stara baba o lasce:baffled: ;-) :laugh2:

czesc laseczki :-) ATAATA Ale sie dra na ciebie za te fajcury.A moze same pala tylko sie nie przyznaja :-D Ja tez jaram.Ale ostanio gdzie przeczytalam zeby rowniez nie zlopac kawy hektolitrami bo za duzo kofeiny bardzo zle wplywa na plodnosac,i utrzymanie ciazy.Tzn 2-3 filizanki kawki i cola nie zaszkodza ale nie w ilosciach jeziora Zywieckiego.
Dzis mialam miec rezonans m gdzie cieknie mi prolaktyna,ale zadzwonili ze hospitala ze maszyna siadla hihi.Tylko mnie sie to musialo przytrafic.Ataata dokladnie nie wiem czego oni szukaja w tym moim lbie,ale lepiej zeby grzebali za gleboko niz olali sprawe.Na PRL biore teraz Dostinex.Szukalam cos o tym po polsku i znalazlam ze jedna tabletka kosztuje 50 zl!! :szok: A ja tu mam za free z apteki.To chyba jedyna pozytywna strona w holenderskim systemie zdrowia.
Widzialam laseczki ze sie chwalicie fotkami,ja nie bede gorsza i tez wam cos jutro podrzuce.paaaappaaaapp
ps CHATA NA SWIETA SPRZATNIETA !! :-)

hahaha Kindzia dobre dobre, pewnie jarają jak smoki, tylko zciemnają że nie kopcą:laugh2:
Kawe pije 1 góra 2 dziennie ale nie zawsze, colą a raczej pepsi też nie pogardze -za to pewnie też mnie opierniczą:szok: ;-)
Co do jak to mówisz "łba" ;-) to faktycznie lepiej niech w nim grzebią, tylko żeby wygrzebali oco chodzi;-) :tak:

P.s. co z listą:confused: bo tez już laseczki żyć nie dają...:baffled: :laugh2:

No dziewczynki!!!
JAk się wczoraj wieczorkiem pałętałam po BB to nie dostarczałyście mi takiej lekturki a dziś ledwo człowiekowi popołudniu sie troszke przysnęło a już pełno szaleństwo. Jak będziecie tak szalały to nie nadążę pogubię sie i jeszcze jakiś głupot wypisuje
asialc Hurrra Hurra!! Ciesze się że Twój Skarbek ma się dobrze naprawdę porządnie trzymałam kciuki żebyś w końcu mogła sie uspokoić:happy: :happy: a co do pracy to posiedzę od 10 do 15 i mam nadzieje że żaden klient nie przyjdzie bo z ludźmi to tak jest że sami to by chcieli miec wolne ale o innych to nie pomyślą. Myślałąm że w święta posiedzę w domku ale kurcze zapomniało mi sie że święta są dla szefów
wagines fajne zdjątka i nieźle sie ze światem zaznajamiasz Ja najdalej za granica byłam na Słowacji :baffled: ale może może kiedyś ...
Ataata no i dobrze że na Ciebie nakrzyczały bo trzeba o siebie dbać jaki chcesz przygotować domek dla swojej fasolki i nie będę nic dokładać bo już powiedziane zostało wszystko a poza tym o siebie trzeba dbać dla samej siebie
Kindzia 100 krzyczą napewno z troski a i ja moge pokrzyczęć z czystym sumieniem bo nigdy nie paliłam i zwyczajnie poza zdrowiem to by mi było żal kasy bo to jednak raczej drogi nałóg. Współczuje odwołanego badanka bo chyba lepiej by było mieć to za sobą. No ale co do ceny tego leku to nieźle dobrze że tam o Ciebie dbają
NieSamowita to szybkiego zafasolkowania żebyś w końcu mogła poodpoczywać i przynajmniej świeta masz wolne;-)
mufka zdrówka zdrówka i zdrówka:tak: :tak:
a całej reszcie czegoś miłego a czego to sobie same wybierzcie :-)

Chciałam się jeszcze troche poskarżyć bo mi się smutno dzisiaj jakos zrobiło w przyszłym tygodniu czekaja mnie odwiedzinki u nowych dzieciaczków w rodzince więc poszłam dzisiaj na zakupy i oczywiście mało się nie poryczałam pośród tych wszystkich maleńkich ubranek zabawek wózków i łóżeczek i całego tego zaplecza socjalnego dla fasolki . Czułam jakby sie rozchodziło we mnie echo bo brzuszek pusty :-( :-( :-( nawet @ się dzisiaj już spakowała.Poza tym jutro maja być wyniczki i moje i mężusia więc przede mną baaaaarrrdddzzzoo dłuuuuuuuuga noc. Nic nie poradzę że się martwię. Ogólnie jakiś ten dzień nie powiem do czego oby tylko jutrzejszy był lepszy

ATAATA Ale sie dra na ciebie za te fajcury.A moze same pala tylko sie nie przyznaja :-D Ja tez jaram.Ale ostanio gdzie przeczytalam zeby rowniez nie zlopac kawy hektolitrami bo za duzo kofeiny bardzo zle wplywa na plodnosac,i utrzymanie ciazy.Tzn 2-3 filizanki kawki i cola nie zaszkodza ale nie w ilosciach jeziora Zywieckiego.

Kindzia100 a i owszem aniolkiem nie jestem... w liceum palilam, teraz ewentualnie dla towarzystwa jak siedzimy w zadymionej knajpie to jednego zapale. Ostatnio mialam peta w ustach jakis rok temu. Kawe jedna musowo co by sie rano obudzic i ewentualnie ciagu dnia jedna gora dwie wychyle... A cola i pepsi mozna mnie z domu wyrzucic ;-)

Boshe dziewczynki ale dziś na mnie krzyczycie...:-( Zaraz sie rozbecze jak małe dziecko...:-( I juz wam nic nie powiem...:-p ...
Ciśnienie mam raczej niskie od zawsze... np 110/80
A wogule to sobie chyba kupie trumne i sie w niej położe... bo sie użalam nad soba zabardzo:baffled: Jestem jak młoda emerytka albo stara baba o lasce:baffled: ;-) :laugh2:

Ataata ja tak dla Twojego dobra, wierze ze jestes dzielna i trumny nie bedziesz musiala kupowac :-p :tak:
A jesli chodzi o cisnienie to zmierz sobie wlasnie wtedy kiedy zaczyna sie cos dziac.

wagines fajne zdjątka i nieźle sie ze światem zaznajamiasz Ja najdalej za granica byłam na Słowacji :baffled: ale może może kiedyś ...
Puchatka to zycze Ci szybkiego zwiedzania swiata. Nie ukrywam ze mnie sprawia to ogromna frajde, jak tylko nadarza sie okazja to staram sie gdzies wyjezdzac. Moge nie kupic sobie nowego ciucha, butow, czy kosmetykow zeby na wyjazd jakas kaske przyoszczedzic. I udalo mi sie juz troche zwiedzic...

Chciałam się jeszcze troche poskarżyć bo mi się smutno dzisiaj jakos zrobiło... Czułam jakby sie rozchodziło we mnie echo bo brzuszek pusty :-( :-( :-( nawet @ się dzisiaj już spakowała.Poza tym jutro maja być wyniczki i moje i mężusia więc przede mną baaaaarrrdddzzzoo dłuuuuuuuuga noc.

Puchatka znam to uczucie i wiem jak Ci jest ciezko, tez nieraz tak mam. Glowa do gory i do roboty trza sie zabrac co by nam smutno nie bylo...

reklama
Do góry