reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A może tak coś osobnego dla starających się, żeby nie było im smutno...

U mnie też cykl ostatnio szaleje. Poprzednim razem 36 dni, teraz 34. Oszaleć można. Do tego cały dzien chodzę wściekła jak osa i nie mogę się opamiętać. Dobija mnie też ta pogoda. wszystko na raz. Najbardziej szkoda mi córci, bo wszystko i wszyscy mnie denerwują. Najlepiej by było gdybym takie dni jak ten spędzała gdzieś sama.

Izabelka :-D To super samochodzik. Proszę się pochwalić jakąś fotką :-)

Puchatka, dziękuję. Wiem o tym :-) Ale czasami...zresztą sama wiesz :-) Dobrze, ze z tym katarkiem już po mału koniec.

Antiope, tule :-)

reklama
Puchatka masz niestety rację. Aczkolwiek moja przyjaciółka już powoli zaczyna rozumieć, że ona jest jedną z tych niewielu, którym wystarczy jeden raz bez zabezpieczenia, żeby się to dzidzią skończyło. Nie tylko ja z osób z jej otoczenia nie mam takiej łatwości zachodzenia w ciążę. Jedna nasza koleżanka dopiero teraz zaszła w ciążę, a starała się rok. Z kolei jeszcze inni bliscy znajomi starają się już 2 lata i nic. Jeszcze jedna dobra koleżanka miała in vitro, bo bezskutecznie starali się z mężem przez 4 lata (zresztą teraz ma śliczną córunię). W moim otoczeniu na szczęście nie ma aż tak dużo dzieciaków (na szczęście dla mojej psychiki, nie dla zainteresowanych, którym mimo wszystko jak najlepiej życzę), żebym dołowała się, tak jak inne dziewczyny z forum. U mnie raczej większość ma problemy z zajściem. Tylko mojej przyjaciółce się tak mimochodem zaszło i mojej kuzynce w 1 cyklu starań. Reszta na razie bezdzietna.

Izabelka, asilac od razu mi lepiej. Dziękuję.
Co do @, to tak jak już wcześniej pisałam, u mnie pokręcony jest od zawsze. Powinnam już się przyzwyczaić.
Co do npm, to najbardziej wściekła byłam ze 2 dni temu. Miałam ochotę przejeżdżać samochodem staruszki na pasach, tak mnie wkurzały, że za wolno lezą. :wściekła/y::-D

Asiu oj wiem wiem ale dobrze że przynajmniej masz Natalkę może to dzisiaj niewielkie pocieszenie ale z mojego punktu widzenia to więcej niż bardzo dużo:tak::tak:

Ja się właśnie pałętam po stronce Needle&Art gdzie są śliczne wzory obrazków do wyszycia zresztą nie tylko obrazków tylko ceny niestety przywołują mnie do rzeczywistości:confused:
Haft krzyżykowy- Needle&Art

Witam wieczorkiem:-):-)
Fifi witaj w pelni Cie rozumiem. Ja juz sama nawet nie wiem ile sie staram - boje sie liczyć. A jak zaszlam to poronilam, wiec nadzieja na bycie mama wisi na wlosku:-:)-:)-(
Lenna czyżby czyżyk?:-)Jak i praca to i staranka szybko sie rozpoczna;-):-)
Iwonko:szok::szok::szok::szok: - masakra! Ciul ze szklankami, talerzami, ale dobrze ze maleńkiej sie nic nie stalo no i Tobie!

Rudka, Antiope, Asia wspolczuje i rozumiem:-(
Izabelko gratuluje autka:-)
Puchatku lepiej jak juz wolne masz?:-) Macham do Cie i buziala sle:-)
Calej reszcie macham z calych sil:-)
A ja cala w nerwach i rozdarta na dwie strony. Zanudze was tematem mojej pracy, ale musze sie komuś wygadać(jak juz bedziecie mialy dość to nie czytajcie - zrozumie). No wiec zadzwonil ten pan z ktorym wczoraj rozmawialam i zaproponowal prace:szok: Uzgodnil moje żadania i na poczatek zaproponowal 1000 zl na reke + premia. Na poczatku trzy miesieczna umowa probna, ale przyjmuje że już po miesiącu podpisujemy umowe na czas okreslony. Pensja bedzie szla w gore, maks ponad 2 tys. Obawiam sie ze podejmujac ta prace bede miala problem pogodzić to ze szkoleniem ktore rozpoczelam. Nie chce tracic tych szkolen i palić tam mostow, a pozatym tak moge 3 razy tyle zarobić. Problem lezy ze moge, a moge sie nie sprawdzić jako przedstawiciel finansowy i w tedy d... blada. Prace w finansach mialabym rozpoczac dopiero od pazdziernika, a tu moge zaczac prace od tego tygodnia. Juz z panem sie dogadalam, ze ewentualnie 1 tydzień wrzesnia moge miec wolny, bo wtedy wypada mi tygodniowe szkolenie w Starachowicach z finansow. Boze ja nie wiem tyle rzeczy sie dzis wydarzylo, ze nie jestem wam wstanie tego wszystkiego opisać:szok: Wyszly jaj z otwieraniem dzialalności gospodarczej w miejscu nie stalego zameldowania, problemy z dofinasowaniem itp.:szok: A ja zaczynajac prace w finansach juz na wstepie bede potrzebowala troche kasy np. na laptopa. I co ja mam teraz zrobić? Jakbyś wybraly? Probowaly wszystko godzić? POMOCY:-:)-:)-(Do tego M. sie smiertelnie obrazil na ojca, nie chce z nim pracowac, chce coś szukać, wiec ja bede musiala zadbac o finanse

Panu mam dac odpowiedz do jutra, o 15 dzwonie... Zaraz dostane klopotow zoladkowych i wogole leb mi peknie od myslenia...

No to witam sie i ja!
Goscie juz pojechali a ja teraz musze odespac te imprezy no i nadrobic zaleglosci z BB - a napisalyscie tego troche laseczki:tak::-):-D Nie wiem czy wszystko spamietalam...

Buzi@k no mialam jutro testowac bo czulam sie dziwnie ale cos mi sie zdaje ze @ sie wlasnie dzis zaczyna:-:)wściekła/y::szok:

Asialc do mojej siostry przyjechali znajomi z dziecmi i przez 3 dni chodzilam z nimi po Kraq...

Iwonka a jak na fronicie @-owym?

Elza no to moze powiedz Panu ze dostalas lepsza oferte pracy... niekoniecznie musisz mu mowic ze to bylo wczesniej... mozesztroche poklamac i powiedziec ze wlasnie dostalas... i to chyba byloby najprostsze... przynajmniej ja bym tak zrobila...

Meggie no widze ze mialas mila nocke ;-):-):-D:laugh2::cool2::cool:

Ewcia i jak tam Twoja glowa?

K_asia filmik fajny... to jak mnie bedzie glowa bolec - szczegolnie po imprezie to tak bede wszystkim tlumaczyc :tak::laugh2::-D

Fifi trixibell witaj w naszym gronie... i nie przejmuj sie dwoma nieudanymi probami... wierz mi ze jest tu wiecej dziewczyn takich ktore staraja sie juz kilkanascie a moze nawet i kilkadziesiat miesiecy... a w kupie razniej przezywac niepowodzenia wiec rozgosc sie u nas ale mam nadzieje ze nie za dlugo ;-);-);-)

Beata2710 witaj!

Izabelka no to gratuluje zakupu!!! Pochwal sie nam autkiem...

Mam nadzieje ze nic nie pominelam....

Witajcie dziewczyny!!mam dzis doła,dobrze ze moimi płonnymi nadziejami nie podzieliłam sie z szerszym gronem,tylko z siostrą,która pociesza mnie że i będąc w ciązy można miec okres,kochana!
Puchatka,Antiope wiecie jak to jest jak sie @ spóżnia ja to przeżyłam 1szy raz, praktycznie od lat jestem na jakis tabletkach wiec @ mogłam sie regularnie spodziewać:(:(:(:( dzieki za dobre slowa
Niesamowita ja biore slub w przyszłym m-cu ale jestesmy jeszcze w proszku:) jak można wstawić takie fajne suwaczki?
Pozdrawiam wszystkich dobrej nocki

Elza to widze ze musisz podjac meska decyzje... ja oewnie probowalabym w takim razie pogodzic obie prace...

Kurcze a co to za atak @ na watku!!!!:szok::wściekła/y::szok::wściekła/y:

reklama
Zlez wy klikacie a ja nie nadazam tyle wtkow pbskoczyc ostatnio:no::zawstydzona/y::-pDopiero moje dziecko zasnelo i ja przy okzaji tez sie zdrzemnelam.Ledwo patrze na oczy a moj mnie juz pogania ze mu przerwalam gre:wściekła/y:
Chcialam tylko napisac ze ja przed zajsciem w ciaze mialam zawsze nie regularne cykle,zwykle co 30 a nawet 40 dni,choc bywalo ze i po dwa miechy nie mialam wiec moje dziecko jest tego przykladem ze i taka chustawka nie regularnych cyklow a w koncu dziecko urodzilam:tak::-):-)czego i wam zycze z calego serca:tak::-)po porodzie moje cykle sie jako tako unormowaly i mam je teraz duzo krotsze na moje nie szczescie:wściekła/y:bo co 20-29dni:dry:ostatni byl akurat 29 dniowy.Ostatnia @ byla 6 lipca.
A sio od staraczek ty wstertna@@@@@@@@@@
Dobranoc:-)

Do góry