reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A może tak coś osobnego dla starających się, żeby nie było im smutno...

witajcie kochane dziewczynki :-):-):-):-):-):-):-).
Już jutro mój wielki dzień :cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:
Humorek jak na razie dopisuje, nerwy są ale już nie takie jak wczoraj :tak::tak:
zabiegi u kosmetyczki wypłukały ze mnie cały ten stres z kilku dni :-):-):-).
Bardziej martwi mnie pogoda :zawstydzona/y::-:)-:)-:)-(. U nas jest dość kiepsko. Cały czas pada i jutro też ma padać :dull::dull::dull::dull::dull: ale trzeba być dobrej nadziei i może przez chwile sie rozpogodzi :happy2::happy2::happy2::rofl2::rofl2:.

Attatko fasolka/ fasolinek śliczny :-):-):-):-):-):-):-)
Moniko, Sabinko, wagnies, gosia, asia, izabelka, Ewcia, mufka,elza,bastra, wepka,
Meggie,lacosta witajcie

reklama
Witam:-)
Isikorko mocno Cię przytulam przed jutrzejszym dniem i nic się nie stresuj kochana to będzie najpiękniejszy dzień w Twoim życiu:-) A nastepne tak piekne przyjdą jak zobaczysz dwie kreseczki na teściku i jak bedziesz tulić swoje maleństwo:-)
Izabelko trzymam kciuki za Twoje szaleństwa:-);-)
Ataata no cóż za piękne maleństwo!Niech dalej rośnie zdrowo:-)
Kiniusia - jak się cieszę,że wszystko gra:-)
Calą resztę mocno tulę i witam :-):-):-)
U mnie buro i ponuro, ale nic to. Na 12 idę w sprawie pracy, potem to chyba sprzątanko. Wczoraj przeszla malutka burza w moim związku, ale szybko ją przegnaliśmy, bo rzeczywiście szkoda tracić życie na jakieś bezsensowne klótnie. A od poniedzialku rozpoczynamy maly remoncik u nas w mieszkanku:-)Wlaśnie jestem na etapie dobierania kolorów na ściany, a nie chcę, aby byl to jednolity kolor. Co jeszcze wymyślę to się okaże:-)

Hejka,

Boze jak ja sie nie moglam dzis zwlec z wyrka.... grrr.... brrr....:wściekła/y:
Jestem zdolniacha... pojechalam wczoraj odwiezc kolezanke z coreczka do domu i uciekajac przed nawalnicom (zeby dziecko nie zmoklo) zatrzasnelam sobie kluczyki w aucie a zoreintowalam sie jak wszystko ucichlo i chcialam wraca do domu (bylo juz po 22) i kochany mezus zwlekl sie i przyjechal po mnie z zapasowymi kluczykami.... :zawstydzona/y:

Puchatka oj co za wredna tesciowa... zeby Cie tak denerwowac.... Dziekuje za fludiki ze zdrowkiem ;-):-):-D przydaja sie... wczoraj z kolezanka i jej corcia zrobilysmy piekna rundke po Kraq i odpukac nie bylo zle z moja noga....

Lacosta to trzymam mocno kciuki zebys dolaczyla do Kiniusi!!!!

Kiniusia calusy sle!!! I prosze o porcje najswiezszych fluidkow....

Ataata czyli dalej nie wiesz co bedziesz miala....

Elza ab czekam na wiesci z rozmowy!

NieSamowita a te badanka to w ramach badan okresowych do pracy? Tylko zastanawia mnie czemu EKG robili... mnie nigdy nie robili... za to mialam RTG....

Izabelka to mam nadzieje ze Twoje staranka beda baaaardzo skuteczne ;-)

Asialc a co to wakacje?;-)

Isikora wielki dzien sie zbliza wieeeellllkiiimii krokami!!!

Wagnies ,a dziękujemy,dziękujemy. ;-)
Ależ proszę:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Proszę łapać i szybciutko zachodzić w ciążę.

Za chwilkę lecę po luteinkę,którą lekarka zapisała,bo w podbrzuszku boli.
Czy wiecie może jak ona działa,bo nigdy nie miałam z nią do czynienia??? :cool2:
Buziaki.

Luteina zawiera progesteron, który ulatwia zagnieżdzanie się zarodka, pomaga w utrzymaniu ciąży, znosi samoistną czynność skurczową macicy - to tak pokrótce. Jeszcze wiem że na ból podbrzusz można lykać nospę forte

Tak na prosty język tlumacząc dzialanie tego progesteronu zawartego w luteinie to: on pojawia sie i zwiększa się w drugiej fazie cyklu (umożliwia owulacje)a potem spada jeśli nie dojdzie do zaplodnienia, a jeśli dojdzie do zaplodnienia to nie spada i widoczne tego objawy to m.in. zwiększona temperatura. Czasem jednak dzieje się tak, że mamy go trochę za malo i wtedy trzeba się wspomoc przyjmowaniem go w postaci Luteiny. Mam nadzieję że nic nie przekręcilam i w miarę jasno to okreslilam

A tu jeszcze informacje jakie znalazlam na internecie, ale to wlaściwie jest to co napisalam powyżej:

Hormon ten umożliwia implantację zapłodnionego jaja w błonie śluzowej macicy i utrzymanie ciąży. Jeśli do ciąży nie dojdzie, wydzielanie progesteronu zmniejsza się i dochodzi do menstruacji. W przeciwnym wypadku progesteron zaczyna być wytwarzany także przez łożysko i do piątego miesiąca ciąży jego produkcja jest na tyle duża, że ciałko żółte nie jest niezbędne do dalszego utrzymania ciąży.

Ło jejku ale żeście naskrobały :blink:

Przede wszystkim dziękuje/my wam wszystkim i każdej z was z osbona za milulkie słowa. Dzięciątko kazało zato podziękować;-)...

Niesamowita u nas wczoraj ta sama wichura przeszła.. Jka sie rozlało i zaczeło grzmieć to aż sie nam cyfra w TV "zagięła" i żaden program nie szedł. A lało tak potwornie, że nam okna poprzeciekałay:shocked2: A ja wtedy parasol i po koleżanke na polko na ploteczki:-)

Wagnies no jeszcze na 100% nie wiadomo czy to fasolek czy fasolka:confused: Ale i ja i lekarz obstawiamy małą Agatke, tzn Nikolke:-p

Isikora jejku to już pojutrze.... jezu nie masz stresa:confused: Ja to bym chyba na uspakajających już chodziła:laugh2: Nie no żartuje, ale napewno bym sie juz zaczeła denerwować...
No to bedziemy Ci składać życzonka za chwilke...;-)

Wszystkim pozostałym dziewczynkom mówię Dzień Dobry

reklama
Dzień dobry,ja tez się kłąniam wam.
U mnie pada od rana,brzydka pogod ai zapewne w domu czas dzisiaj spędzimy. Musz ezrobić śniadnia esobie,Matek pewnei tez zje razem z emną, no i kawaa.

Asialc nie mam nowych fotek,ale tata jeszcze nie raz bedzie tu tirem przyjeżdżał,takż enarobie.Teraz dali mu jakiś brzydki,żę wstyd robić zdjęcia:-D;-):-D.

Bastra,oby ta wredota nie przlała @ jedna. A impreze oczywiście ja się z chęcia pisze na imprezki.

Isikora super,że masz świetny humorek,niech ci cały czas dopisuje aż do niedzieli i dalej. A zabiegi fajnie,ze ci umiliły ten humorek. A pogodą kochana tot y się nie przejmuj,wy jesteście najważniejsi a nie jakieś bzdetki pogodowe;-):tak::-).

Elza no to udanej rozmowy,oby praca wypaliła.Jak wrócisz to zdja relki nam.

Wagnies no to nieźle narobiłaś:-D:-Dmój to by darł sie chyba na mnie ze 3 dni..:dry:

Kiniuisa ja tez troskz efluidków podłapuje,przyd ami sie ich troszke na Mazurachłapie w słoik:-D:-D

Ataaatko nie obijaj się,bo tego potem sięnie da nadrobić,tyle tu wypisuja.:-D:-D

Do góry