reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A może tak coś osobnego dla starających się, żeby nie było im smutno...

Dziewczynki obiecałam więc Prosze Bardzo...
Oto foteczki mojego Bobo z USG:-p

Buzinka.... normalnie wszystko tak ślicznie widać... te oczka...
No i po lewej str. rączka..
Ten obrazek jest przeskalowany. Kliknij tu, żeby zobaczyć oryginał (860x655, 70KB).

A tutaj całe maleństwo...
No i tak pokazało charakterek mamusi... tzn. odwróciło się tyłem pokazując, że ma mnie w dupce...:laugh2:
Ten obrazek jest przeskalowany. Kliknij tu, żeby zobaczyć oryginał (826x641, 62KB).

A tutaj maleństwo + obraz bicia Serduszka...
Ten obrazek jest przeskalowany. Kliknij tu, żeby zobaczyć oryginał (827x634, 64KB).

A tutaj opis ginka mojego USG (nie chciało mi sie pisać:-p)
Ten obrazek jest przeskalowany. Kliknij tu, żeby zobaczyć oryginał (706x513, 44KB).

No więc tak:
Pomiaru NT mi sie nie udało niestety zrobić bo maluszek wg. USG jest o 3 dni starszy:shocked2: i ma 14t3d.
NB (kość nosowa) jest więc jes dobrze:tak:
Aha NT nie dało sie zmierzyć, bo tak jak mówie, maluszek jest za duży CRL prawie 8,4cm, a pozatym od od 14tygodnia wygina główke do przodu i do tyłu więc pomiary itak były by fałszywe...:-( No szkoda, ale przynajmniej sobie go w końcu pooglądałam. Nie fikał za bardzo więc raczej mam spokojne dziecko haha. W jednym momencie złapało sie za główke, a takto raczej spokojne było...
Kazałam lekarzowi popatrzeć między nóżki... popatrzył i stwierdził że albo nic jeszcze nie widać, albo to dziewucha :cool2: bo siurka raczej nie było (no chyba że malusieńki, niezauważalny)

No i to chyba tyle...

reklama
My w doma od 19,ide małęgo wykąie,pozno,ale on i tak spal sobie popłudniu i szybko nie uśnie.A jest cały klejacy i buszuje,a tak troszke sie czyms zajmie i bedzie czysty...

Elza powodzonka w rozmowie...
Isikorka życze pogodnych przygotowań i bez nerwów,super,już blisko ten piękny dzień...
Puchatka nom mam nadzieje,że tne urlopik coś da ,te inne miejsce i wena.hehe moze moze...buziaki od Mata.
Lacosta nom nom moz etak jak u Kiniusi baby siediz w brzuszku,powodzonka.
Kiniusia asuper super 6 tydz.alez super, tylko nas nie zaniedbuj,dobrze,ze ty juz na zwolnieniu.
Ataatko wow,ale super zdjątka,śliczna dizdiza,he fasolka,ale juz wsyztsko ma,niechs ie zdrowo rozwija i pięknie rośnie...super foteczki super-alez sie napatrze moze to cos da..

Kiniusia wogole dzieki za fluidkii...przydadzą:tak::tak:;-)

Niesamowita oj miałąś zalatny dizonek,ale dobrze,że miły.

Izabelko a ja cie gdzieś dojrzałam,będizemy się gdzie indziej tez spotykać kochana...a do działąnia niewiele ci zosatło,z każdym dniem bliżej....

Spadam lulki,papapa

Dobry wieczór!
Znowu bolą mnie nogi więc noc mam z głowy, wrrr.

Kiniusia, wiedziałam!!! :-):-D:-D:-D GRATULUJĘ!!! HURA!!!!! :-D:-D:-DNawet nie wiesz jak bardzo się cieszę!!! :-D:-D:-D Hura, hura, hura :-D:-D:-D Dbaj o siebie i maleństwo. Ale cudownie....:-D:-D:-D:-D:-D

Izabelka, napisz koniecznie jak po występie. Trzymam kciuki za to "zbrojenie" ;-) No to i Oskarek przechodzi fazę na mamusię. Nie martw się, szybko minie ;-):-D

wagnies, gratuluję "wymuszenia" zgody na szkolenie :-) Odpocznij troszkę. W końcu wakacje ;-)

wepka, witaj :-) Pisz dużo :-)

gosia, dawno Cię nie było. Mam rozumieć, ze wszystkie egzaminy zdane? Gratuluję :-) Teraz odpoczywaj i sie relaksuj

isikora, jeszcze tylko kilkanaście godzin i zostaniesz młodą mężatką :-):-D:-D:-D

Bastra, mam nadzieję, że nie długo jakiś urlopik. Nie można tyle pracować. Odpocznij troszkę.

elza, mam nadzieję, że już się pogodziliście. Szkoda czasu na kłótnie :-);-) Daj koniecznie znać jak po jutrzejszej rozmowie. Będę trzymać kciuki.

mufka, a dopisuje, dopisuje.Mimo bólu nóg ;-) Dziękuje bardzo :-) Jak wyniki egzaminu?

Ivi, co u Ciebie? :-)

NieSamowita, fajnie, że siostra Cie odwiedzi. Będziecie piły winko (i nie tylko ;-):-D) i plotkowały całą noc ;-) Fajnie tak pogadać z siostrzyczką.

Meggie :-)

Ewcia, to może jakieś kolejne fotki? ;-) Synek pewnie bardzo sie cieszy jak tata przyjezdza. Jeden z moich bliskich przyjaciół też jeździ na Tirze. Nie dawno urodził Mu się synek, wiec jakoś sobie załatwił, że w weekendy jest w domku. Tylko On chyba po Polsce.

Puchatka, córa ucałowana. Przesyła i Tobie buziaczki :-) A co ta teściowa znowu Ci zrobiła? Da Ci w końcu spokój, wrrr. Niech ja ją tylko dorwę ;-) Tak mi denerwować koleżankę.
A to żadna tajemnica ;-) Powiem jak skończę. Mam nadzieję, że do września, bo później będę miała mniej czasu ze względu na powrót do pracy :-)

lacosta, fajnie, że już wróciłaś. Mam nadzieję, że wyjazd służbowy udany :-) Trzymam kciuki ;-)

madziujka, witaj i na tym wątku :-)

Ataata, już pisałam na głównym, ale napiszę jeszcze raz. Wzruszyłam się....:-) Dbaj o Was kochana.

Minionej nocy prawie nie spałam przez ten ból nóg i dzisiaj czuję, że będzie to samo. Już mi nawet maść nie pomaga jak dawniej. Nie wiem, może powinnam iść do lekarza?
Idę sie wykąpać, bo jutro koniec laby i do roboty ;-)

Spokojnej nocki

Kiniusia, jak ja sie cieszę!!!!:-D:-D:-D

Asiu do lekarza koniecznie po co masz się męczyc i po nocach nie spać:tak: a co do teściowej no to chyba potrzba nam odpoczynku od siebie może będzie lpeij jak pójde do pracy:tak:

Drogie kobietki śpijcie spokojnie ja tez uciekam do łózia bo gonia mnie różne wewnętrzne smuteczki a za nic nie chcę im się dać :tak::tak:

Myslalam ze cosik popisze ale padam bo niedawono dopiero wrocilam do domciu.... rano opisze Wam moje wczorajsze przygody a na razie zycze milej nocki!!!

Ataata kochana.... wielkie buziaki dla Ciebie i dzidzi!!!!

hej dziewczynki
wpadlam pogratulowac

Kiniusiu kochana- GRATULUJE :-):-):-)FASOLUNI, dbaj o siebie i niunie :-)no i coz wiecej -dzieki za fluidki
i tak jak wiekszosc dziewczyn tez tak czulam ze jestes w ciazy:-):-)
ciesze sie ze masz ta upragniona fasolke
i mam nadzieje ze twoje fluidki wystarcza dla nas wszystkich i wkrotce jedna po drugiej zobaczy dwie krechy na tych testach
Ataata- dzidzia przesliczna- wzruszylam sie :happy:taki malutki skarbek w tym brzuniu siedzi, trzymajcie sie cieplutko i dbajcie o siebie, ale widac ze bobasek zdrowy rosnie :-):-)no i do tego jaki fotogeniczny;-)

reszte dziewczynek sciskam i uciekam bo padam na ryjek ze zmeczenia buziaczki :-*

reklama
Czesc dziewczynki :-):-):-)
Na poczatek ogromne gratulacje dla Kiniusi . Kochana gratuluje i bardzo sie ciesze ze Ci sie udalo. Zycze tego kazdej z nas zeby mogla przezyc ta cudowna chwile.
Ja wlasnie zbieram sie do pracy. Niestety w te wakacje nie wybieram sie na urlop. No coz. Jakos to przeboleje.
Musialam nadrobic tyle postow ktore tu nastukalyscie ale widze dobre wiesci.Kiniusia w ciazy Ataata ma piekna dzidzie w brzuszku. Super. U mnie dobrze. @ sie jeszcze nie pojawila ale po ostatnim usg kontrolnym pani doktor mowila ze sie zbliza i to bardzo wredna ale jak narazie nie chce przyjsc.No coz czekam w takim razie.:-p
Juro slub naszej kolezanki wiec mam nadzieje ze urzadzimy sobie tu wlasna impreze na jej czesc :-D:-D:-D. Beda tance hulanki ....
Pozdrawiam wszystkie buziaki posylam i zmykam sie ubierac bo za 4 min wychodze.
Milego dnia zycze. Mam nadzieje ze bedzie bezdeszczowy :-):-):-)

Do góry