reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A może tak coś osobnego dla starających się, żeby nie było im smutno...

reklama
Kinguś, Aaniu, co u Was dziewczynki? Piszcie kochane :tak:
Na moim starym wątku zostawiam fluidki :-)
Bierzcie kochane :-)
~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~

Kochana co ja widzę:szok: GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!:tak: Ale się cieszę!!! Troszkę mnie tu nie było,a ze starej gwardii same brzuszki większe;-)
To napawa nadzieją - fluidki oczywiście łapię

Pozdrawiam Wszystkich i "udanej" sobotniej nocki;-)

Kinga85 witam Cię;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hejka Dziewczyny!

Chciałam Was serdecznie pozdrowić i posłać Wam trochę fluidków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sama bywałam na tym wątku a staralismy się z Małżem prawie trzy lata. Ale wreszcie udało się.

Powodzenia :tak: :tak: :tak:

Hejka Dziewczyny!

Chciałam Was serdecznie pozdrowić i posłać Wam trochę fluidków ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sama bywałam na tym wątku a staralismy się z Małżem prawie trzy lata. Ale wreszcie udało się.

Powodzenia :tak: :tak: :tak:

Dziękujemy ;-)
Ja co prawda oficjalnych staranek jeszcze nie zaczęłam ale już nie długo,spokojnie i bez żadnych ciśnień że ciąża ma byc teraz i już.Co będzie to będzie jak nie teraz to później ale rodzeństwo nasz synek będzie miał a jak na razie 3 mam za was mocno kciukasy ;)

Witam wszystkich może gdzieś tam jest ktoś taki jak ja , od 24 grudnia 2009 r, staramy się usilnie , no i już myślałam że się udało bo od ostatnie miesiączki mineło ( była właśnie w grudniu ) dużooooo , czasu .
więc zrobiłam badanie beta hcg i wynik < 4 .
co to oznacza chyba nic ,,, rycze i nic mi się nie chce ...

kochana,nie zalamuj sie bo to jeszcze niewiele czasu sie staracie,zeby sie tak lamac:zawstydzona/y: wiem,ze bardzo bys chciala jak my wszytstkie skoro na tym forum jestesmy,ale w tyj dziedzinie nie ma nic na pstryknecie palcami:no: ja tez z mezem swoje wyczekalismy. taki wynik to faktycznie nie oznacza ciazy,sle probujcie nadal i zobaczysz,ze 2 kreski na tescie w koncu sie pojawia:tak:kiedy,nie wiem ale poplacz jeli bedzie Ci lzej a potem glowa do gory i dzialaj. zapraszam Cie do nas na forum do starajacych sie zostac mama w 2011:tak: tam nie jest nuno jedna druga wspiera i szybko zegnamy smutki:tak:

Aniu, nie doluj sie, mowi sie przeciez, ze zdrowe malzenstwo potrzebuje srednio okolo pol roku staran! Nie zalamuj sie po cyklu czy dwoch, bo to bez sensu :eek: Wiem, ze to boli i jest sie rozczarowana, ale ... bez przesady, dajcie sobie czas :tak: Poprzegladajcie oboje forum, tu jest wiele rad jak zwiekszyc szanse zajscia w ciaze :-D Mozesz tez zaczac mierzyc temperature - dzieki temu bedziesz wiedziala czy masz w ogole owulacje i kiedy spodziewac sie @ :tak:

Nam zajęło to 6 miesięcy ;-) Także nie masz powodów, żeby się łamać. A tak swoją drogą, może starajcie się mniej usilnie? Głowa do góry- będzie dobrze :tak:

Nie załamuj się i nie myśl o tym tak intensywnie, bo to tylko powoduje większy stres i utrudnia zajście w ciążę. Wiem co mówię bo mam dwie znajome, które usilnie starały się zajść w ciążę i pierwsza z nich (to akurat moja przyjaciółka) zaszła dopiero po roku i 2 miesiącach starań, kiedy pojechali wreszcie na upragnione 2 tyg wakacje a przed wyjazdem postanowili, że nie będą nawet przez chwilę myśleli o dziecku. I co... wrócili i następnego okresu już nie dostała, a z tego co mówiła "poniosło" ich tam tylko raz więc jak raz na 2 tyg to był całkiem dobry strzał :-D Druga próbowała przez ok 1,5 roku ale dokładnie nie wiem ile i pomogła jej.... zmiana pracy na mniej stresującą. Więc jak widać i stres i ciągłe myślenie, że tym razem znowu się nie udało nie przynosi nic dobrego. Dlatego proszę, głowa do góry i pozytywne myślenie, a na pewno będzie dobrze. No i oczywiście łykaj kwas foliowy i odżywiaj się zdrowo. A jak conajmniej rok nie będzie wychodziło to maszeruj do gina i wtedy na pewno przepisze Ci jakieś leki wspomagające. Pozdrawiam ciepło i trzymam kciuki żeby wreszcie się udało!!!! Ale oczywiście myśl pozytywnie!

Hm... tylko dlaczego Ty w sumie jeszcze nie poszłaś do ginekologa skoro już od grudnia nie masz okresu (dopiero teraz dogłębnie przeczytałam Twoją wypowiedź)? Przecież mamy połowę lutego... A jakiej długości masz zawsze cykle? Bo może Ci się rozregulowały z jakiegoś powodu?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hej dziewczyny :-),
no jak tam Wasze starania?
Mam nadzieję, ze się udało, albo za chwilę uda :tak:
Zostawiam trochę fluidków :tak:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Do góry