reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

A może są jakieś mamusie lub przyszłe mamusie z Legnicy??

Maroila dlatego ja niechcialam wozka na pompowanych kolach:baffled:

Kurcze wcale dzis niebylo az tak cieplo:no: wogle to slyszalam ze ponoc od piatku znow ma byc zimno:wściekła/y:

reklama
No dziś nieco chłodniej było.. i tak do niedzieli.. przed chwilą na polsacie na pogodzie pokazali w niedzielę tylko 7 stopni u nas..:baffled: znów wraca zima..:-(

Moje dziecię dziś przeszło samego siebie.. nie spał od 9 rano do tej pory. Miał dwie drzemki z otwartym jednym okiem po 10 min i nic więcej. Cały blady, oczy podkrążone ze zmęczenia, darł się jak opętany, a właściwie nie darł się a piszczał. Od tego aż chrypki dostał. Momentami śmiech ale zaraz pisk..cały dzień głodny- zjadał już nie co 3 ale co 2-2,5 godziny po 170! gdzie zawsze max 120 co 3 godziny i to nie za każdym razem zdołał to wchłonąć.... po kąpieli dałam mu mleko z kaszką ale tak łapczywie zaczął ssać, że nie nadążał połykać i się krztusił co go oczywiście denerwowało i wył jak diabli. Teraz wreszcie padł ze zmęczenia.. :baffled: A jak by tego było mało to jeszcze ta przygoda z kołem.. eh.. ja już wymiękam..:sick:
Dziewczyny mam pytanie.. zwłaszcza do tych doświadczonych mam (Niuńka, Agata).. czy możecie polecić jakiegoś ortopedę dla niemowląt w Legnicy?:confused: I druga rzecz jak pozbyć się ciemieniuchy??:confused: Wyczesywanie nic nie daje.., lekarz ostatnio polecił nam przed kąpielą posmarować oliwką i zmyć ale też nic.. już nie daję rady.. najgorsze, że to ohydnie wygląda.. i nie wiem czy małego to nie swędzi..:baffled:

Agata no co jest ?? Nie trzymaj nas w niepewności - o co chodzi :confused:

Mariola co do ortopedy to od lat znany jest dr Zych - nie wiem czy on nadal przyjmuje, bo ja go pamiętam jako starszego dziadka. Moja mama z siostrą do niego chodziła, bo jak siostra była mała to coś tam z biodrami miała, no i to było prawie 13 lat temu.

A my dzisiaj wybieramy sie do moich rodziców, niech dziadkowie nacieszą się wnukiem do woli, bo zawsze to chwilka i albo oni, albo my zmykamy. Tak więc wrócimy do domu pewnie wieczorem, chyba że Oli tak da w kość, że szybciej się nas pozbędą ;-).

Tak więc do jutra - nara :-D

Moje dziecię dziś przeszło samego siebie.. nie spał od 9 rano do tej pory. Miał dwie drzemki z otwartym jednym okiem po 10 min i nic więcej. Cały blady, oczy podkrążone ze zmęczenia, darł się jak opętany, a właściwie nie darł się a piszczał. Od tego aż chrypki dostał. Momentami śmiech ale zaraz pisk..cały dzień głodny- zjadał już nie co 3 ale co 2-2,5 godziny po 170! gdzie zawsze max 120 co 3 godziny i to nie za każdym razem zdołał to wchłonąć.... po kąpieli dałam mu mleko z kaszką ale tak łapczywie zaczął ssać, że nie nadążał połykać i się krztusił co go oczywiście denerwowało i wył jak diabli. Teraz wreszcie padł ze zmęczenia.. :baffled: A jak by tego było mało to jeszcze ta przygoda z kołem.. eh.. ja już wymiękam..:sick:
Dziewczyny mam pytanie.. zwłaszcza do tych doświadczonych mam (Niuńka, Agata).. czy możecie polecić jakiegoś ortopedę dla niemowląt w Legnicy?:confused: I druga rzecz jak pozbyć się ciemieniuchy??:confused: Wyczesywanie nic nie daje.., lekarz ostatnio polecił nam przed kąpielą posmarować oliwką i zmyć ale też nic.. już nie daję rady.. najgorsze, że to ohydnie wygląda.. i nie wiem czy małego to nie swędzi..:baffled:
Kochana głowa do góry....
W sumie jedyny ortopeda w Legnicy jakiego znam to Done Gagaczowski, przyjmuje na Tatrzańskiej
A jeśli chodzi o ciemieniuchę to przechodziłam przez to z Paula i też nic nie pomagało. Dopiero dermatolog polecił nam Xerial Capilare 10, to taki balsam którym smarujesz główkę i zostawiasz na kilka godzin(to zasycha na główce i ładnie pachnie) później myjesz główkę i delikatnie wyczesujesz. Schodzi bardzo ładnie i szybko. Do tygodnie nie powinno już być śladu na główce. Można to kupić w aptece, ale ciężko to dostać, sprowadzają na zamówienie i cena jest dosyć wysoka bo około 60 zł. Ale myśloę że warto bo ciemieniucha cholernie swędzi i dziecko przez to jest bardziej rozdrażnione.

Zacznę od tej dobrej:-) Jeszcze dziś pokaże wam wkońcu moje dziewczynki:-) Porobie dziś fotki i wam pokarze, bo już tam mnie męczycie że wkocu się zmobilizowałam i pożyczyłam aparat a w nastepnym tyg. bedziemy mieli swój:happy:

A ta zła to że musze oddać kompa, bo niewiem czy pamietacie ale moj sie spalil i mam pozyczonego, tak wiec niewim jeszcze kiedy dokladnie ale lada dzien znikne z forum i niewiem na jak dlugo:-( ale przez dlugi okres napewno mnie niebedzie:-( Kurcze niewiem jak ja wytrzymam bez Was bez bb:sick:

Zacznę od tej dobrej:-) Jeszcze dziś pokaże wam wkońcu moje dziewczynki:-) Porobie dziś fotki i wam pokarze, bo już tam mnie męczycie że wkocu się zmobilizowałam i pożyczyłam aparat a w nastepnym tyg. bedziemy mieli swój:happy:

A ta zła to że musze oddać kompa, bo niewiem czy pamietacie ale moj sie spalil i mam pozyczonego, tak wiec niewim jeszcze kiedy dokladnie ale lada dzien znikne z forum i niewiem na jak dlugo:-( ale przez dlugi okres napewno mnie niebedzie:-( Kurcze niewiem jak ja wytrzymam bez Was bez bb:sick:

Agatko, już nie mogę się doczekać na fotki Twoich księżniczek.
A co do Twojego zniknięcia, to mam nadzieję, że nie potrwa ono długo, bo nie wyobrażam sobie tego forum bez Ciebie:tak: :tak: .

reklama
A my byłyśmy dzisiaj na szczepieniu. Moja Majulka nie zniosła tego najlepiej, zaczęła płakać już przy badaniu, a później to już było tylko gorzej. Po ukłuciu to już nie mogłam jej w ogóle uspokoić. Tak mi było jej szkoda, że myślałam że się tam poryczę razem z nią :-( :-( Majka nie toleruje smoczka, więc aby ją uspokoić musiałam jej dać cyca, a należę raczej do osób wstydliwych i nie lubię się obnażać w miejscach publicznych:-) :-) ale co tam, dla mojej córci wszystko, tym bardziej, że tam same mamusie z dziećmi:tak: :tak:
W drodze powrotnej malutka usnęła, więc zaliczyłyśmy jeszcze spacerek.
Najważniejsze jest to, że jest zdrowa i dobrze się rozwija. Waży 5200 gr. i ma 60 cm. Ale baba, co?:-D :-D

Do góry