reklama
Moje dziecię dziś przeszło samego siebie.. nie spał od 9 rano do tej pory. Miał dwie drzemki z otwartym jednym okiem po 10 min i nic więcej. Cały blady, oczy podkrążone ze zmęczenia, darł się jak opętany, a właściwie nie darł się a piszczał. Od tego aż chrypki dostał. Momentami śmiech ale zaraz pisk..cały dzień głodny- zjadał już nie co 3 ale co 2-2,5 godziny po 170! gdzie zawsze max 120 co 3 godziny i to nie za każdym razem zdołał to wchłonąć.... po kąpieli dałam mu mleko z kaszką ale tak łapczywie zaczął ssać, że nie nadążał połykać i się krztusił co go oczywiście denerwowało i wył jak diabli. Teraz wreszcie padł ze zmęczenia.. A jak by tego było mało to jeszcze ta przygoda z kołem.. eh.. ja już wymiękam..:sick:
Dziewczyny mam pytanie.. zwłaszcza do tych doświadczonych mam (Niuńka, Agata).. czy możecie polecić jakiegoś ortopedę dla niemowląt w Legnicy? I druga rzecz jak pozbyć się ciemieniuchy?? Wyczesywanie nic nie daje.., lekarz ostatnio polecił nam przed kąpielą posmarować oliwką i zmyć ale też nic.. już nie daję rady.. najgorsze, że to ohydnie wygląda.. i nie wiem czy małego to nie swędzi..
Dziewczyny mam pytanie.. zwłaszcza do tych doświadczonych mam (Niuńka, Agata).. czy możecie polecić jakiegoś ortopedę dla niemowląt w Legnicy? I druga rzecz jak pozbyć się ciemieniuchy?? Wyczesywanie nic nie daje.., lekarz ostatnio polecił nam przed kąpielą posmarować oliwką i zmyć ale też nic.. już nie daję rady.. najgorsze, że to ohydnie wygląda.. i nie wiem czy małego to nie swędzi..
Cześć :-)
Mam dwie wiadomości 1 złą 2 dobrą,Którą chcecie usłyszeć pierwszą
Hmmmm.....aż sie boje.....najlepiej dwie na raz
Agata no co jest ?? Nie trzymaj nas w niepewności - o co chodzi
Mariola co do ortopedy to od lat znany jest dr Zych - nie wiem czy on nadal przyjmuje, bo ja go pamiętam jako starszego dziadka. Moja mama z siostrą do niego chodziła, bo jak siostra była mała to coś tam z biodrami miała, no i to było prawie 13 lat temu.
A my dzisiaj wybieramy sie do moich rodziców, niech dziadkowie nacieszą się wnukiem do woli, bo zawsze to chwilka i albo oni, albo my zmykamy. Tak więc wrócimy do domu pewnie wieczorem, chyba że Oli tak da w kość, że szybciej się nas pozbędą ;-).
Tak więc do jutra - nara
Mariola co do ortopedy to od lat znany jest dr Zych - nie wiem czy on nadal przyjmuje, bo ja go pamiętam jako starszego dziadka. Moja mama z siostrą do niego chodziła, bo jak siostra była mała to coś tam z biodrami miała, no i to było prawie 13 lat temu.
A my dzisiaj wybieramy sie do moich rodziców, niech dziadkowie nacieszą się wnukiem do woli, bo zawsze to chwilka i albo oni, albo my zmykamy. Tak więc wrócimy do domu pewnie wieczorem, chyba że Oli tak da w kość, że szybciej się nas pozbędą ;-).
Tak więc do jutra - nara
Kochana głowa do góry....Moje dziecię dziś przeszło samego siebie.. nie spał od 9 rano do tej pory. Miał dwie drzemki z otwartym jednym okiem po 10 min i nic więcej. Cały blady, oczy podkrążone ze zmęczenia, darł się jak opętany, a właściwie nie darł się a piszczał. Od tego aż chrypki dostał. Momentami śmiech ale zaraz pisk..cały dzień głodny- zjadał już nie co 3 ale co 2-2,5 godziny po 170! gdzie zawsze max 120 co 3 godziny i to nie za każdym razem zdołał to wchłonąć.... po kąpieli dałam mu mleko z kaszką ale tak łapczywie zaczął ssać, że nie nadążał połykać i się krztusił co go oczywiście denerwowało i wył jak diabli. Teraz wreszcie padł ze zmęczenia.. A jak by tego było mało to jeszcze ta przygoda z kołem.. eh.. ja już wymiękam..:sick:
W sumie jedyny ortopeda w Legnicy jakiego znam to Done Gagaczowski, przyjmuje na Tatrzańskiej
A jeśli chodzi o ciemieniuchę to przechodziłam przez to z Paula i też nic nie pomagało. Dopiero dermatolog polecił nam Xerial Capilare 10, to taki balsam którym smarujesz główkę i zostawiasz na kilka godzin(to zasycha na główce i ładnie pachnie) później myjesz główkę i delikatnie wyczesujesz. Schodzi bardzo ładnie i szybko. Do tygodnie nie powinno już być śladu na główce. Można to kupić w aptece, ale ciężko to dostać, sprowadzają na zamówienie i cena jest dosyć wysoka bo około 60 zł. Ale myśloę że warto bo ciemieniucha cholernie swędzi i dziecko przez to jest bardziej rozdrażnione.
Zacznę od tej dobrej:-) Jeszcze dziś pokaże wam wkońcu moje dziewczynki:-) Porobie dziś fotki i wam pokarze, bo już tam mnie męczycie że wkocu się zmobilizowałam i pożyczyłam aparat a w nastepnym tyg. bedziemy mieli swój
A ta zła to że musze oddać kompa, bo niewiem czy pamietacie ale moj sie spalil i mam pozyczonego, tak wiec niewim jeszcze kiedy dokladnie ale lada dzien znikne z forum i niewiem na jak dlugo:-( ale przez dlugi okres napewno mnie niebedzie:-( Kurcze niewiem jak ja wytrzymam bez Was bez bb:sick:
A ta zła to że musze oddać kompa, bo niewiem czy pamietacie ale moj sie spalil i mam pozyczonego, tak wiec niewim jeszcze kiedy dokladnie ale lada dzien znikne z forum i niewiem na jak dlugo:-( ale przez dlugi okres napewno mnie niebedzie:-( Kurcze niewiem jak ja wytrzymam bez Was bez bb:sick:
Zacznę od tej dobrej:-) Jeszcze dziś pokaże wam wkońcu moje dziewczynki:-) Porobie dziś fotki i wam pokarze, bo już tam mnie męczycie że wkocu się zmobilizowałam i pożyczyłam aparat a w nastepnym tyg. bedziemy mieli swój
Agatko, już nie mogę się doczekać na fotki Twoich księżniczek.
A co do Twojego zniknięcia, to mam nadzieję, że nie potrwa ono długo, bo nie wyobrażam sobie tego forum bez Ciebie .
reklama
A my byłyśmy dzisiaj na szczepieniu. Moja Majulka nie zniosła tego najlepiej, zaczęła płakać już przy badaniu, a później to już było tylko gorzej. Po ukłuciu to już nie mogłam jej w ogóle uspokoić. Tak mi było jej szkoda, że myślałam że się tam poryczę razem z nią :-( :-( Majka nie toleruje smoczka, więc aby ją uspokoić musiałam jej dać cyca, a należę raczej do osób wstydliwych i nie lubię się obnażać w miejscach publicznych:-) :-) ale co tam, dla mojej córci wszystko, tym bardziej, że tam same mamusie z dziećmi
W drodze powrotnej malutka usnęła, więc zaliczyłyśmy jeszcze spacerek.
Najważniejsze jest to, że jest zdrowa i dobrze się rozwija. Waży 5200 gr. i ma 60 cm. Ale baba, co?
W drodze powrotnej malutka usnęła, więc zaliczyłyśmy jeszcze spacerek.
Najważniejsze jest to, że jest zdrowa i dobrze się rozwija. Waży 5200 gr. i ma 60 cm. Ale baba, co?